maanantai 7. huhtikuuta 2014

Meikkipussin putsauspäivä!

Samalla, kun pyyhit talven pölyt kodistasi, niin vilkaiseppas meikkipussiisi pitäisiköhän sitäkin hiukan kohentaa. Olen melko varma, että lähes kaikilla ajelee meikkipussin pohjilla, tai kylppärin laatikoissa meikkejä joita ei ole viiteenvuoteen avannutkaan. Olen ihan vakuuttunut, että jos sinulla on meikkejä joita et ole vuoteen käyttänyt et tule käyttämään niitä enää koskaan. Sitäpaitsi ne ovat jo ihan pilaantuneita ja epähygieenisiä. Neuvoisin sinua olemaan kerrankin järkevä ja heitä ne kaikki kylmän viileästi roskiin!

Meikkivärejä ja meikkaus tapaa kannattaa vaihtaa muutaman kerran vuodessa. Kevät ja syksy on sopiva hetki uudistaa meikkiään ihan samalla lailla, kun hankitaan uusia vaatteitakin. Suomalainen nainen pitää ihan liian sinnikkäästi kiinni aina samanlaisesta meikistä. Aika harva käyttää päivittäin luomiväriä, saati sitten silmärajausta, vaikka niillä saa paljon virkeyttä ulkonäköön. Sitähän keski-ikäinen nainen kaipaa, että ei näyttäisi väsyneeltä, tai nuutuneelta. Sitä varten meikki myös on, että sillä voi hämätä ja näyttää virkeän energiseltä, vaikka yön hikoiluaallot vie voimat. Meikkiin ja itsensä kaunistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota. Valitettavsti meitä arvioidaan joka päivä työssä ja muuallakin ollaanko me yhtä tehokkaita ja tuottavia, kuin alle kolmikymppiset sisaremme. Periksi ei pidä antaa, vaan uudista meikit ja löydä itsestäsi tehokas villinainen.

Youngbloodin neljän värin luomiväripaletti on nyt tarjouksessa 55€ (norm. 71€). Väriyhdistelmiä on useita ja tässä muutama vinkki yli nelikymppiselle. VINTAGE on erittäin tyylikäs punaruskeita sävyjä sisältävä paletti, SHANGHAI NIGHTS sisältää neljä viileää mattasävyä, kaksi vaaleaa pohjustusväriä  ja eri sävyistä kylmää ruskeaa. PURPLE MAJESTY on liilasävyinen paletti, yksi väri on tyylikäs luunvalkoinen, joka sopii pohjustamaan mitä meikkiä tahansa, muut kolme sävyä ovat eri asteisia liiloja. Yksi suosikki paletti on TIMELESS, jossa on pehmeän lämpimät ruskeat sävyt. Kaikki nämä paletit sopivat ihan kenelle tahansa omista väreistä riippumatta. Silloin, kun luomivärit ovat neutraalin tyylikkäitä perusvärejä ne voidaan soveltaa kenen tahansa värityksiin sopiviksi. Yleensä punapohjaiset sävyt luomiväreissä ovat neutraaleja ja parhaita ikääntyvälle naiselle. Näitä punapohjaisia sävyjä ovat ruskeat ja liilan sävyt. Silloin, kun luomivärissä on punertavaa pigmenttiä se sopeutuu hyvin ihmisen ihon punertavaan sävyyn. Tämän sävyisen luomivärin saa helposti häivytettyä ja se näyttää luonnolliselta. Siniset ja vihreät ovat kaikista hankalimmat luomivärit enkä mielelläni suosittele niitä yli nelikymppisille. Ne ovat täysin vastavärejä ihmisen iholle ja kilpailevat myös silmien värin kanssa. Valitettavasti jostain on iskostunut uskomus, että valealle suomalaisnaiselle sopii sininen luomiväri. Unohda ne siniset ja hanki omaksi iloksesi joku noista edellä luettelemistani luomiväripaleteista. Niillä et edes pysty tekemään liian voimakasta, tai tyylitöntä meikkiä.

13 kommenttia:

 1. Mitä mieltä olet, kun kirppareilla myydään käytettyjä meikkejä? Uskaltaako luomiväriä, tai poskipunaa ostaa käytettynä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Omalta kohdaltani voin sanoa etten ikinä ostaisi mitään meikkiä kirpparilta. Tulee tunne, kuin harjaisi hampaitaan tuntemattoman hammasharjalla. Tuskin niistä kuolemantautia saa, mutta vastenmieliseltä kuulostaa.
   Toisaalta tuotteista ei yhtään näe päällepäin kuinka vanhoja ne ovat ja missä säilytetty. Joku autoon unohtunut huulipuna on saattanut jäätyä ja sulaa kymmeniä kertoja.
   Toisaalta on sääli heittää pois melkein käyttämätöntä meikkiä, mutta niitä voisi kierrättää ihan tuttujen kesken. Kajalkyniä en kierrättäisi kenenkään kanssa.

   Inkeri

   Poista
 2. Juuri eilen siivosin nuoremman neidin laatikon, jossa hän säilyttää meikkejään ja roskiin lensi kaaressa kaikki mahdollinen liian tumma aurinkopuuteri jos toinenkin. Mutta kun neiti tuli kotiin, niin hän penkoi roskiksesta muutaman tuotteen takaisin!! Aina ei onnistu! Meikkipussia hän ei onneksi käytä, mitä nyt koululaukun pohjalla pyörii joku kajal kynä ja tietty ilman korkkia! Jee!

  VastaaPoista
 3. Yrityshän oli ainakin hyvä, ehkä siitä jää joku oppi mieleen. Toisaalta elämässä on paljon suurempiakin vaaroja, kuin epähygieeniset meikit.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Minulla on tuo Purple Majesty luomiväripaletti ja olen sitä ihmeen hyvin oppinut käyttämään, vaikka en ole vuosiin luomivärejä käyttänyt. Muistanko nyt oikein, että neuvoit tekemään rajauksen kostealla siveltimellä? Voiko väriä sitten enää käyttää luomivärinä, jos sitä alkaa.kastelemaan rajaussiveltimen kanssa? Vai löytyisikö Youngbloodilta joku muu lilarajaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkia YB:n luomivärejä voi käyttää rajausväreinä kostean siveltimen kanssa. Näin väristä tulee tummempi ja voimakkaampi. Luomiväri ei mene mitenkään huonoksi tästä kastelemisesta, vaan se on tarkoitettukin käytettäväksi kuivana, tai kosteana.
   Gel Linerissä on oikein hyvä liilasävyinen rajaus nimeltään Black Orchidea.

   Inkeri

   Poista
 5. Minulla on tuo Vintage-paletti ja Starlet-paletti ja kummastakin loppuu vaalein pohjustusväri ensimmäisenä. Niinhän se on aina paleteissa, että vaaleinta käyttää eniten, tai ainakin minulle käy niin. Onko jotain yksittäistä luomiväriä mitä voisi käyttää pohjusteena? En pidä mistään kovasta valkoisesta, vaan mielellään joku pehmeä roosa, tai beige.
  Kiitos näistä kirjoituksistasi. Olen oppinut ihonhoidosta enemmän, kuin yhdestäkään kosmetologikäynnistäni lukemalla juttujasi. Tosin en ole teille päässyt kasvohoitoon, kun välimatkaa on muutama satakilometriä. Ehkä teen kesälomareissun Hämeenlinnaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa kesäretkelle Hämeenlinnaan. Kiva, että olet hyötynyt jutuistani. On aina hyvä saada palautetta, että tiedän etten näitä juttuja turhaan kirjoittele.
   Yleensä luomiväripaleteista loppuu aina pohjustusväri ensin, vaikka useimmissa YB:n neljän värin paletissa on kaksikin pohjustukseen sopivaa vaaleaa väriä. YB:llä on muutama oikein hyvä pohjusteväri, näissä yksittäispakatuissa jauhemaisissa väreissä. Tourmaline on vaalea pinkki, Alabaster on pehmeä luonnonvaalea ja Kasbah on beigen ja pinkin välimuoto. Yksittäisen luomivärin hinta on 33€.

   Inkeri

   Poista
 6. Ongelmani on rasvainen iho ja silmämeikkikään ei pysy kunnolla. Yleensä jo puolelta päivin luoväri on kasassa luomivaossa. Millainen pysyvyys näiden tarjouspalettien luomiväreillä on?
  En oikeastaan käytä muuta, kuin ripsiväri silmämeikkinä juuri tämän pysyvyysongelman takia. Nyt, kun olen lukenut ohjeitasi tekisi mieli taas kokeilla luomiväriä ja jotain rajaustakin.
  Voisiko joku lukija jolla on rasvainen iho kertoa kokemuksiaan Youngbloodin meikeistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa! Rasvaista ihoa pystyy hoitamaan, liiallinen rasvoittuminen on ihon tapa kertoa ettei se ole tasapainossa. Todennäköisimmin käytät liian hoitavia/rasvaisia tuotteita tai sitten ehkä liian kuivattavia tuotteita jolloin iho alkaa entisestään puskemaan talia. Mutta Inkku voi antaa parempia vinkkejä kuin minä ihonhoitoon.

   Dermalogican silmänympärystuotteista esim. Ultra Calming Eye Serum on niin ohut, että se jättää melkeinpä mattapinnan imeytyessään nopeasti ohueen silmänympärysihoon. Se ei siis ainakaan saa silmäluomia rasvoittumaan. Ja luomiväri kannattaa pohjustaa siihen tarkoitetulla pohjustustuotteella. Dermalogican primeria voi kuulemma käyttää myös silmäluomille, tosin itse en ole kokeillut tätä kikkaa. Kun luomelle levittää "tahmaisen" pohjustusaineen luomivärin alle, näyttää luomivärin sävy intensiivisemmalta mutta myös kiinnittyy paremmin. Eli suosittelisin kokeilemaan pohjustusainetta, on ainakin ollut minulle suuri apu.

   Minulla on tyypillinen sekaiho joka on rasvoittumiseen taipuvainen T-alueelta, poskissa on pientä taipuvaisuutta couperosaan ja leukapielissä ollut acnea. Olen muutaman vuoden ajan käyttänyt YB-mineraalipohjaa, koska se nyt sattuu olemaan kaikista kokeilemistani mineraalimeikeistä ylivoimaisesti paras. Nyt kun ihoni alkaa olla aika hyvässä tasapainossa voin ihan hyvin jättää meikkipussin kotiin kun ei meikkiä oikeastaan tarvitse korjailla päivän aikana. Varsinaisesta värikosmetiikasta ei minulla ole kokemusta YB:ltä, mutta jos ovat yhtä hyviä kuin meikkipohja niin en voi muuta kuin lämpimästi suositella.

   Poista
  2. Lähestyisin ongelmaasi ensin ihonhoitotuotteiden kautta ja sitten vasta voisi miettiä mikä meikeissä on vikana. Tärkeintä olisi hoitaa rasvoittuvan ihon tasapaino kuntoon, koska silmäluomienkin rasvoittuminen kertoo ihon epätasapainosta. Tärkeintä olisi hyvä puhdistustuote ja juuri sinun silmänympäryställe sopiva silmänympärysvoide. Voisit kokeilla yöksi Age Reversal Eye Complexia ( 78€) ja päiväksi Ultrasoothing Eye Serumia ( 85€) joka on geelimäinen ja auttaa silmämeikin pysyvyyteen. Silmänympäryksiä voi ja kannattaakin kuoria Daily Microfoliantilla. Kun kuollut solukko on pois ja silmänymp.voide tarpeeksi kevyt, niin luomiväreillä on parempi mahdollisuus pysyä.
   Youngbloodin luomivärit ovat oikein hyvin pysyviä myös rasvoittuvalla luomella. Silmämeikkiä voi myös pohjustaa Yb:n mineraalipuuterilla, joka lisää paljon meikin pysyvyyttä.
   Olisi tosi kiva, jos asiakkaat todella kertoisivat omista kokemuksistaan miten Youngbloodin meikit pysyvät. Sekä minulle ja Marille, että muille lukijoille olisi todella hyvä tietää kuluttajien omia kokemuksia.

   Inkeri

   Poista
 7. Omasta kokemuksestani voin kertoa, että hyvällä hoidolla tuo luomivärien kasautuminen luomivakoon loppuu täysin. Olin jo ihan unohtanut, että itselläni oli koko aikuisikäni ongelmana ettei silmämeikki pysynyt. Olen nyt ollut Inkerin asiakkaana useita vuosia ja sellaisia ongelmia ei enää ole. En osaa neuvoa oliko joku yksittäinen tuote poistamassa ongelmaa, vai auttoiko kokonaisvaltainen hoitaminen. Käytän Dermalogican kosmetiikkaa pelkästään ja meikkituotteet ovat melkei aina Youngbloodilta. Sen olen jo oppinut, että näin säätyy virheostoksilta.

  VastaaPoista
 8. Omiin rasvaisiin silmäluomiin ja huonoon meikiin auttoi, kun siirryin Dermalogican Ultrasmoothing Eye Serumiin. Olen aika uusi Dermalogican käyttäjä ja olen vasta muutamaa ainetta kokeillut. Tuon silmänympärysrasvan vaihtaminen auttoi heti ja turvotuskin häipyi saman tien. Edellinen silmänympärysrasvani oli kovasti kehuttu kempparituote ja kalliimpikin, kuin tämä Dermalogican. Niin vaan sekin oli roskiin heitettävä, kun huomasin mikä ero näillä rasvoilla oli. Tosin silmämeikkinikin on ihan mitä sattuu enkä ole edes kokeillut näitä Youngbloodin aineita.

  Milla

  VastaaPoista