lauantai 5. huhtikuuta 2014

Miten vertailla kauneushoitoloiden hintoja?

Tekisi mieleni vastata tuohon otsikon kysymykseen, että ei mitenkään. Näin kauneushoitolayrittäjänäkin on pakko sanoa, että siinä on sellainen sekamelska ettei vertailua juurikaan pysty tekemään. Varmaan sama tilanne on kampaamoissa ja monella muullakin alalla, mutta kun tunnen vain tämän oman alani, niin en ole huolissani muiden töistä.

Kauneushoitoloiden hinnasto on, kuin ravintoloiden ruokalista. Ei ole kahta täysin samanlaista ravintolaa ja ruoka-annosta, niin kuin ei ole hoitolaakaan ja kasvohoitoa. Meidän alalla ei ole mitään yksittäistä hoitoa mihin kuuluu aina samat työvaiheet ja samat hoitoaineet. Usein uusi asiakas varaa aikaa ihonpuhdistukseen, mutta se on aivan varmasti joka hoitolassa aivan erilainen. Ainoastaan hoitoloiden tuntihintoja voi vertailla keskenään, mutta kaikki hoitolat eivät ilmoita tuntihintaansa. Monien hoitoloiden hinnastoissa jää myös epäselväksi se, että hoitoihin sisältyy arvonlisävero 24%. Selailin muutaman kauneushoitolan hinnastoa enkä tullut niistä hullua hurskaammaksi. Toisaalta tiedän, että jokainen kosmetologi yrittää parhaansa mukaan tehdä hinnastosta mahdollisimman selkeän.

Hoitojen hintaan vaikuttaa monet seikat. Hoitolan käyttämä kosmetiikkasarja merkitsee hinnassa paljon. Kannattaa myös valita hoitola missä on käytössä hyvä hoitolasarja ja harvoin hyvä kosmetiikka on kovin halpaa. Hoitolan liikepaikka, liiketilojen taso ja ammattitaito vaikuttaa myös hintaan. Kaupungin kalleimmassa liikekeskuksessa on sen mukaiset hinnat. Jos olisi itse kuluttaja varoisin ihan halvimmasta päästä olevia hoitoja. Suomessa ei yksinkertaisesti voi tehdä tasokasta hoitoa kovin halvalla. Toinen vaihtoehto on, että mainostettu hinta pitää sisällään minimaalisen vähän. Sitten, kun asiakas pääsee hoitotuoliin aletaan tarjoamaan koko ajan lisää ja kalliimpia vaihtoehtoja. Lopuksi halpa hoito maksaakin moninkertaisesti sen mitä aluksi oletti. Tämä on minun mielestäni keljuin vaihtoehto. Me ilmoitamme aina täydellisen hoidon hinnan. Ainoastaan, jos haluaa kestovärejä kasvohoidon lisäksi se hinnoitellaan erikseen ja kysytään erikseen hoidon alussa.

Hinnastoista joissa on kymmeniä eri hoitoja on kuluttajan aika mahdoton valita omaansa. Kyllä valinnan tekeminen jää kosmetologin suosittelujen varaan. Eihän asiakas mitenkään voi tietää mitä hänen ihonsa tarvitsee. Meidän tekemään Nanolift hoitoa ei tee kukaan muu ja siten sitä ei voi mihinkään täysin verratakkaan. Hiukan voi vertauskohteena pitää kasvohoitoa, joka vie saman ajan on tehty Dermalogican hintatasoisilla tuotteilla ja jollakin hoitolaitteella. Tulos ei tietenkään ole sama , mutta se on ainoa tapa yrittää Nanoliftiä vertailla. Sitten, kun hoidossa on käynyt, niin sen jälkeenhän on helppo vertailla oliko hoito kallis, vai halpa tulokseen ja työhön nähden.

Mitään yksiselitteistä tapaa en löydä miten hoitoloiden hintoja voi vertailla. Paras tapa etsiä hyvää hoitolaa on kysellä tutuilta ja ystäviltä ja selvittää netistä mitä hoitolasta sanotaan. Hinnastoa tuijottamalla on aika mahdoton sanoa onko hoitola kallis, vai halpa, tai on hoidot edes hyviä. Aikamoisessa sekamelskassa kuluttaja kyllä joutuu seilaamaan kauneudenhoitopalveluja valitessaan.

2 kommenttia:

 1. Kysymykseni ei liity tähän asiaan, vaan olisin kiinnostunut Youngbloodin meikeistä. Onko vielä myynnissä paletti nimeltään Shanghai Nights ja kuuluuko se näihin tarjouspaletteihin ?
  Entä sellainen huulipuna, kuin sorbet? Jos sitä löytyy, niin mikä huultenrajaus siihen sopii. Haluaisin kerralla uusia meikkini ja hankkia hyvät toisiinsa sopivat värit. Olen huomannut, että vuosien varrella ainoat meikit jotka käytän loppuun asti ovat teiltä ostetut Youngbloodin meikit. Ehditkö kasvohoidon yhteydessä valita minulle sopivat uudet meikit, vai pitäisikö siihen varata eri aika?

  VastaaPoista
 2. Jos kerrot heti hoidon alussa, että haluat myös meikkisuosituksia, niin ehdin kyllä ne hoidon aikana miettiä valmiiksi. Yleensä kannataa sanoa hoidon alkuvaiheessa, että olisi kiinnostunut myös meikeistä niin pystyn hoidon aikana katsomaan asioita sillä silmällä mikä meikki olisi parasta.
  Shanghai Nights on hyvin suosittu paletti ja kuuluu näihin tarjouspaletteihin. Sorbet huulipunakin on edelleen myynnissä ja sen kanssa paras rajaus olisi Sequin. Se onkin kaunis keväinen korallisävyinen yhdistelmä.

  Inkeri

  VastaaPoista