keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Iho reagoi muutoksiin todella helposti

Ilmat alkavat ihanasti lämmetä ja kesä tulee taas vauhdilla. Lämpimät säät saavat kesämökkielämän alkamaan ja moni muuttaa koko kesäksi mökilleen. Muutenkin kesälomalla tulee matkusteltua enemmän, kuin talvella. Hämeenlinnan ympärillä on laaja kesämökkiasutus ja minulla on monia vakioasiakkaita näistä mökkiläisistä.

Kuulen hyvin usein harmittelua siitä, että iho menee jotenkin huonoon kuntoon, kun muuttaa mökille. Moni syyttää pesuvettä, joka aika usein on järvivettä. Vuosien varrella minulla on ollut usempia asiakkaita, jotka ovat juuri muuttaneet Hämeenlinnaan. He kertovat miten iho suorastaan räjähti ja epäilevät, että Hämeenlinnassa on huono veden laatu. En lähtisi heti syyttämään veden laatua, koska Hämeenlinnassa on ollut aina puhdas ja hyvän makuinen vesi. Pidän suurimpana syynä yleistä muutosta. Silloin, kun kyse on uudelle paikkakunnalle muutosta ja jopa työpaikan vaihdosta iho takuulla reagoi siihen. Iho reagoi stressiin hyvin nopeasti ja vaikka muutos olisi myönteinenkin se aiheuttaa stressiä. Toinen syy ihon muutoksiin on tämä veden ja ilmanlaadun muutokset. En tarkoita, että muutoksen pitäisi olla jotenkin huonompaan suuntaan, vaan ylipäätään iho reagoi muutokseen. Monta kertaa työpaikan ilmastoinnin ja ilmanlaadun muutos aiheuttaa iholle ongelmia enemmän, kuin pesuveden muutos. Varsin monessa työpaikassa ilmanlaatu on heikko ja iholla menee aikansa ennen kuin se tottuu johonkin pieneen homepölyyn. Yleensä nämä oireet helpottaa 1-2 kuukaudessa ja ksvohoito auttaa tilanteessa paljon. Senkin näen, että iho jota on säännöllisesti hoidettu Dermalogicalla ja kasvohoidoilla ei reagoi ollenkaan, niin helposti muutoksiin, kuin hoitamaton iho.

Tuo kesämökeillä tapahtuva järvivedellä pesu on hiukan mietityttänyt minua. Nykyään meilläkin on vesistöissä niin paljon saasteita ja leviä, sekä siitepölyjä, että on monta mahdollisuutta ihon reagoida. Saattaa syntyä ihan selvää kutisevaa ihottumaa ja silloin pitäisi kasvonsa pestä muulla, kuin järvivedellä. Parina kesänä olen nähnyt miten pahoja ärsytyksiä joku sinilevä voi iholle aiheuttaa. Tällaiset ihottumat ovat ilman muuta lääkärien hoidettava ja niihin ei kosmetiikka auta. Sitten on nämä erilaiset finnit ja näpyt mitä mökkielämässä saattaa tulla. Niihin voi olla monia syitä ja yleensä kannattaa hakeutua kasvohoitoon ja neuvotella kosmetologin kanssa mistä on kyse. Kesä aiheuttaa monenlaisia muutoksia iholla, kun lämpö ja hikoilu alkaa tuomaan lisää rasvaa ihonpintaan. Siksi olisikin hyväksi vaihtaa hoitotuotteita kevyempään näin kesän alussa.

2 kommenttia:

  1. Kerrot juuri siitä jutusta mitä pääsiäisenä harmittelin. Aina mökkikauden alkaessa ihoni ärsyyntyy kukkimaan. Kyse ei ole ihan finneistä, vaan pikkunäppylöistä jotka tekee naamasta epätasaisen. Parantuessaan ne hilseilee ja meikki ei levity kunnolla. Syytän aina meidän järvivettä. Viime keväänä keksin käyttää joka päivä Daily Microfoliantia ja ongelma ei päässyt pahaksi. Toinen hyvä kesävoide on ollut Cleanring Mattifier se tasoittaa meikinkin siistiksi.

    VastaaPoista
  2. Yleensä en ole ollut allerginen siitepölyille, mutta parina kesänä on tuntunut, että järvivedellä pesu juuri pahaan siitepölyaikaan aiheuttaa kutinaa ja punoittelua. Muutenkin olen alkanut varoa kasvojen pesua muulla, kuin kaivovedellä. Nuo Precleanse Wipes liinat ovat osoittautuneet ihan huipputuotteiksi. Nyt, kun pihahommissa hikoilu on taas alkanut Precleansen liinoilla saa ihon puhtaaksi kunnolla, mutta toisaalta se tuntuu rauhoittavan ärtynyttä ihoani. Samoin Skinperfect Primer on oikein hyvä eikä se valu silmiin, vaikka hikoilee oikein kunnolla. Tuntuu, että se myös suojaa riittävästi mullalta ja muulta töhkältä.

    VastaaPoista