perjantai 4. huhtikuuta 2014

Hedelmähapot mullisti ihonhoidon

Kosmetiikka ja ihonhoito on kehittynyt valtavin harppauksin viimeisen parinkymmenenvuoden aikana. Suurimman muutoksen sai aikaan hedelmähapot, jotka tulivat kosmetiikan käyttöön 1990-luvun alkupuolella. Muistaakseni ensimmäiset hedelmähappohoidot tein 1993 ja se oli mieletön muutos entiseen nähden. Sen jälkeen koko ajattelutapa kosmetiikan vaikutuksista piti muuttaa.

Kyseessä ei ollut mikään uusi aine, vaan keksittiin vanhoista asioista niiden vaikuttavatekijä. Hedelmähappojen vaikutusta on käytetty jo antiikin aikojen ihonhoidossa. Kleopatra kylpi aasinmaidossa ja siinä oli maitohappoa, joka siloitti ja kosteutti ihoa. Pitkään seissyttä punaviiniä hierottiin kasvoille Rooman kylpylöissä ja siinä oli vaikuttavana aineena viinihappo. Isoäitiemme kauneuden hoitoon kuului sitruuna ja sen vaalentava ja kirkastava vaikutus. Tämän parinkymmenenvuoden aikana hedelmähapotkin on kehittyneet eteenpäin ja nykyään käytettään hedelmähappoentsyymejä mitkä ovat kontroloituja täsmävaikuttajia. Omassa työssäni olen aina vannonut hedelmähappojen nimiin, koska niillä saadaan loistavia tuloksia.

Dermalogica hyödyntää aika monessa tuotteessa hedelmähappoentsyymejä ja heillä onkin hallussaan viimeisimpien kehitysten tulokset. Dermalogican tuotteissa yhdistyy turvallisuus ja tehokkuus ja käyttämisen helppous. Hedelmähappoentsyymeillä on monta vaikutusta tilanteesta ja vahvuudesta riippuen. Pääsääntöisesti ne sulattaa kuollutta solukkoa ja kosteuttaa ihoa. Tämän hetken tarjoustuotteissa on monessa hyödynnetty hedelmähappoentsyymien vaikutusta. Tarjoustuotteista monipuolisin vaikuttaja on Skin Renewal Booster ( NYT 65€, norm. 83€), joka sisältää maitohappoa. Kaikki ihotyypit hyötyvät maitohapon vaikutuksista, koska se kevyesti sulattaa hilseilyä, tukkeutumia ja rasvaa. Iho itse pystyy muuntamaan maitohappoa kosteuttavaksi aineosaksi solukkoon ja se onkin kosteuttavien raaka-aineiden parasta antia.

Skin Resurfacing Cleanser ( NYT 47€, norm. 62€) sisältää 6% maitohappoa mikä on pieni pitoisuus, mutta tarpeeksi tehokas poistamaan täysin kuolleen solukon. Tämä puhdistusmaito ei ole pelkästään puhdistava vaikutukseltaan, vaan siinä paljon muitakin hoitovaikutuksia. Se parantaa vanhenevan ihon kollageenisynteesiä, joka vaikuttaa ihon kimmoisuuteen. Rasvoittuva ja helposti tukkeutuva vanheneva iho hyötyy Skin Resurfacing Cleanserin kuorivuudesta ja varsinkin kesällä sen vaikutukset ovat hyvin tarpeellisia. Hikisten pihatöiden jälkeen kannattaa iho puhdistaa tarpeeksi tehokkaalla puhdistusaineella ja pitää myös muistaa, että aurinkosuojavoiteet pitää lähteä puhdistuksessa pois. Tämä on hyvä muistaa, jos käyttää muiden, kuin Dermalogican aurinkosuojavoiteita. Ainoastaan Dermalogican aurinkosuojavoiteet ovat täysin vesiliukoisia. Yleensä muut aurinkosuojatuotteet sisältävät paksuja tukkivia eivesiliukoisia mineraalirasvoja ja kemikaaleja ellei niitä pestä iltaisin hyvin pois iho alkaa kukkimaan. Precleanse ( NYT 42€, norm. 55€)yhdistettynä Skin Resurfacing Cleanseriin irroittaa paksuimmankin meikin ja rasvat tehokkaasti, mutta hellävaraisesti.

2 kommenttia:

 1. Jos ei usko hedelmähappoihin niin kannattaa ostaa tuore ananas ja pilkkoa se. Kämmenselkä tulee niin sileäksi että huh! En nyt muista missä, mutta jossain Dermalogican tuotteessa on ananasta. Ehkä Daily Microfoliantissa? No joka tapauksessa.

  Minulla oli eilen hieman ylimääräistä aikaa aamulla ja testailin sitten näytepusseja joita on tässä kertynyt ostosten yhteydessä. Minulla on rasvoittumaan taipuvainen iho joka on aamuisin janoinen jos olen illalla käyttänyt pelkästään Overnight clearing geliä. Kuorin normaaliin tapaan Gentle Cream exfoliantilla ja laitoin sitten näytteen Multivitamin-naamiosta. Ihoni imaisi tuotteen hetkessä ja vaikutusajan jälkeen pinnassa ei ollut mitään merkkejä naamiosta niin hieroin sitten vähän Active moistia kasvoille ennen kuin meikkasin. Ensinnäkin meikki levittyi normaalia siistimmin. Toiseksi huomasin varsinkin poskipäissä olevan kaunis luonnollinen kuulto ilman mitään korostustuotteita. Nenän seutu ei myöskään kiillellyt niin nopeasti kuin yleensä.

  Yleensä siis kuorin ja hoitelen ihoa iltaisin mutta eilen nyt sattui olemaan runsaasti aikaa helliä kasvoja ja kyllä kannatti. On siis tosi hyvä saada eri tuotteiden näytteitä. Voi löytyä uusia lempparituotteita tai saada hyvää vaihtelua omiin hoitorutiineihin.

  VastaaPoista
 2. Tuo olikin ihan hyvä idea. Itse en ole sitä kokeillut, kun olen ajatellut ettei meikki pysyisi, jos sielä alla on naamio. Tietysti, kun naamio saa rauhassa imeytyä oikein syvälle, niin se ei enää pinnan telinnetta muuta. Pitääkin neuvoa muille asiakkaille samaa konstia.
  Tosi hyvä, että näytteillä on käyttöä. Yritämme antaa niitä kunnolla mukaan verkkokaupankin siakkaille. Laittakaa tilaukseenne viestiä mitä haluatte kokeilla, tai sanokaa hoitolassa mitä näytteitä haluatte.

  Inkeri

  VastaaPoista