perjantai 22. toukokuuta 2015

Kaikki Youngbloodin meikit sisältävät vain mineraalipigmenttejä!

Jatkan vielä tuota eilistä aihetta Youngbloodin meikeistä. Kaikissa YB:n meikkituotteissa väripigmentti on mineraalia. Esimerkiksi luomiväreissä ja poskipunissa mineraalipigmentti näyttää aivan erilaiselta, kuin synteettinen pigmentti.

Ehkä alle kolmekymppinen ei vielä huomaa, niin suuresti meikatessaan miten erilailla synteettinen pigmentti käyttäytyy, kuin mineraalipigmentti. Näin 50+ sillä on ihan oleellinen merkitys. Synteettisen pigmentin omaava luomiväri on hyvin kova ja vahvan värinen ja se korostaa ohentunutta rypistynyttä silmäluomea. Se menee myös helpommin kasaan luomivakoon, koska siitä tulee paksumpi kerros, kuin mineraalimeikistä. Esimerkiksi YB:n opaalihohdeluomiväri on loistava keksintö kiireiselle viisikymppiselle. Näkö on yleensä tässä iässä sen verran huonontunut, että on myös vaikeaa taiteilla kovin tarkkarajaisia silmämeikkejä. Opaalihohdeluomiväriä ei tarvitse, kuin levittää yksi väri koko luomelle. Se voi mennä vähän vituraankin, mutta ei haittaa, koska se häipyy iholle niin kauniisti.

Huulipunissakin mineraalipigmentti on huomattavasti pehmeämpää sävyltään. Se ei tee niin jyrkän voimakasta väriä, kuin synteettinen tekee ja synteettistä huulipunaa voi ihan syystä sanoa huulimaaliksi. Mitä vanhemmaksi tulee sitä enemmän tarvitsee väreissä pehmeyttä. Huulet kannattaa rajata hyvin, koska muuten huulipuna leviää helposti ja tulee suttuisen näköiseksi. Youngbloodin riisipuuteri on laadultaan myös erinomainen ja tosi pidetty tuote. Se himmentää ihon kiillon ja sitoo meikin varsinkin rasvoittuvalla iholla. Mitään väriä se ei iholle jätä ja siinä on vain yksi läpikuultava sävy.

6 kommenttia:

 1. Onko nykyisinkin meikeissä kalansuomusta saatua helmiäistä? Sehän varmaan ei sovi allergisille ollenkaan? Jos tuossa luomivärissä on jotain opaalista saatua jauhetta, niin eikös se ole hyvin kovaa ja ihoa hankaavaa?
  Olen ollut hyvin epäileväinen näitä maahohteita ja muita jauheita kohtaan. En usko, että multa tekee kovin hyvää ainakaan kuivemmalle iholle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalansuomusta saatua helmiäistä käytettiin 1960-70-luvuilla yhtenä helmiäisen raaka-aineena. Se poistui käytöstä aika pian hankalan työstämistapansa takia ja varmaan allergiatkin tuli esiin. Mitään eläinpohjaisia aineita ei käytetä Youngbloodin ja Dermalogican kosmetiikassa.
   Opaalihohdenipitys tulee siitä, että pigmentti käyttäytyy, kuin opaali. Missään tapauksessa se ei ole opaalista saatua. Opaalihohde on himmeän hohtavaa, niin kuin opaalikin ja muuttaa värisävyä valon siihen osuessa. Tälläinen himmeä ja muuttuva hohde, sopii oikein hyvin ryppyisenkin luomen luomiväriin.
   Mineraalipigmentin ja mullan välinen yhteys on aika kaukaa haettu, vaikka onhan multakin yksi mineraali. Maahohdetta oli myynnissä 1980-luvulla ja se on aurinkopuuterin esiäiti.
   Siinä olet ihan oikeassa ettei multa tee hyvää kenenkään iholle. Iho kannattaa aina suojata hoitovoiteella, kun ollaan mullan kanssa tekemisissä.

   Inkeri

   Poista
 2. Kyllä minullekin on tullut tästä maahohdejutusta multa mieleen. Näin joskus ystävälläni tuota maahohdetta ja se oli pienessä tiilenvärisessä ruukussa ja näytti lähinnä punamullalta. Itse en käytä meikkiä ja tämän uutuuden koen hyvin outona ajatuksena, että maasta saatuja aineita käytetään iholla.

  Annikki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo maahohde on jo kolmekymmentävuotta sitten poistunut markkinoilta. Minäkin muistan tuon terranvärisen purkin ja maahohde näytti ihan punamullalta. Ihmettelin jo silloin miksi joku haluaa sitä iholleen. Sehän oli muistaakseni intiaanien vanha keino muuttaa ihonväriä.
   Nykyisin käytössä olevilla mineraalipigmenteillä ei ole mullan kanssa mitään tekemistä. Kosmetiikan kemia ja teknologia menee eteenpäin samalla vauhdilla, kuin lääketiede ja ATK. Kannataa välillä unohtaa vanhat opit ja keskittyä uudistukseen.
   Kosmetiikka on esimerkiksi Ranskassa ja USA:ssa merkittävä vientituote ja maailman kosmetiikkabisneksessä liikkuu todella isot rahat. Siksi parhaat tutkimuskeskukset ja nerokkaimmat tutkijat on palkattu kosmetiikkaa kehittämään. Usein kehitys kulkee lääketieteen kanssa rintarinnan. Kuluttajankaan ei kannata muistella viisivuotta, tai sitä aikaisemmin olleita meikkituotteita, koska ne on jo menneen talven lumia.

   Inkeri

   Poista
 3. Huomautan näille "multaihmisille",että tämä ei ole mikään puutarhablogi. Ihan älytön yhteenveto kirjoittaa mullasta ja mineraalipigmenteistä yhdessä.

  YB mineraalimeikki on paras mitä olen käyttänyt. Sopii atooppiselle iholle tosi hyvin. Yleensä punaiset läiskät vaan korostuu meikillä, mutta YB todella tasoittaa ihon. Kiitos Inkerille hyvistä jutuista.

  Milla

  VastaaPoista