maanantai 18. toukokuuta 2015

Jokainen ihminen vanhenee

Olen taas pyöritellyt mielessäni tätä vanhenemisasiaa. Toivottavasti osaan tuoda ajatukseni julki ymmärrettävällä tavalla. Mielestäni ihmisen iän merkitys on kasvanut ja vanhuudesta on tehty epämiellyttävä vika, jota kukaan ei omalle kohdalleen halua. Se on hyvin paha juttu, koska vanhuudelta välttyminen on mahdotonta, jos ihminen elää saa. Voi olla, että oma näkökantani vääristyy, koska teen työtä jossa vanheneminen on jokapäiväinen puheenaihe. Minulla on myös sellainen tunne, että naisen vanheneminen on vähemmän sallittua, kun miehen vanheneminen.

Oma suhtautuminen ihmisen ikään on paljon muuttunut oman ikääntymiseni myötä. Minulla on kuitenkin aina ollut kaiken ikäisiä ystäviä enkä ole arvottanut ihmistä iän perusteella. Nyky-yhteiskunnassa ihmistä määritetään iän mukaan paljon enemmän, kuin ennen. Toisaalta ihmiset elää paljon pitempään, kun aikaisemmin ja varsinainen vanhuus alkaa huomattavasti myöhemmin, kuin viisikymmentävuotta sitten. Nuorilla on tietysti omanlaisensa käsitys iästä, mutta se on ymmärrettävää, koska elämänkokemusta ei vielä ole. Varmaan parikymppisenä minäkin pidin viisikymppistä todella vanhana. Huolestuttavinta kuitenkin on, että keski-ikäisetkin asettaa rajoitteita iän mukaan.

Järkyttävimmän keskustelin kävin parivuotta sitten erään naispankinjohtajan kanssa. Olin silloin jo viisikymppinen ja hän ehkä muutaman vuoden nuorempi. Hän eräästä yrittäjyyteen liittyvästä kirjasta, jonka eräs hämeenlinnalainen oli kirjoittanut. Kerroin, että sain kirjan heti painotuoreena, koska kirjoittaja oli ystäväni. Hän sanoi heti ettei kysymys ole samasta kirjasta, koska hänen tarkoittaman kirjan kirjoittaja on kolmekymppinen. Hetken mietin, että taitaa tuo ystäväni olla jo kolmekymppinen, kun en ole koskaan hänen tarkkaa ikäänsä ajatellut. Pankinjohtaja ilmoitti kuiten ykskantaan ettei kirjoittaja voi olla ystäväni, koska hän on lähes parikymmentävuotta minua nuorempi. Tämä keskustelu pysäytti minut todella.

Jos ihminen itse asettaa itselleen esteitä ettei määrätyn ikäisenä voi tehdä sitä, tai tätä, niin hätä vanhenemisesta on varmaan tosi suuri. Silloin lähdetään etsimään sitä keinotekoista nuoruutta plastiikkakirurgiasta yms.muutaman vuoden voi itseään huijata ettei vanhene ollenkaan, mutta vanhuus tulee eteen vääjäämättä. Se on vaan pakko hyväksyä, tai elämästä tulee tosi vaikeaa. Oma käsitykseni kauneudenhoidon ammattilaisena on, että sen mitä ulkonäössä menettää voittaa elämänkokemuksena moneen kertaan. Minusta olisi parasta hidastaa vanhenemista ja näyttää hyvältä omanikäiseltään. Viisikymppinen ei ole parikymppinen tehdään mitä hyvänsä, mutta parasta olisi näyttää nuorekkaalta oman ikäiseltään.

Tämän näen omissa asiakkaissani. Moni viisikymppinen näyttää nelikymppiseltä. Yksikään meidän vakioasiakas ei näytä ainakaan ikäistään vanhemmalta, vaan ainakin viisi, tai kymmenenkin vuotta nuoremmalta. Viime kesänä mieleeni jäi, kun näin kaupungilla useamman vakioasiakkaani, jotka olivat jo jääneet eläkkeelle. Jokainen heistä näytti hämmästyttävän hyvältä kauniissa kukkamekossaan. Heidän ikäänsä oli vaikea arvioida, mutta mitä sen on edes väliä, koska hyvinhoidettu mielyttävän näköinen ihminen on aina ilo silmälle.


3 kommenttia:

 1. Kysyisin vielä tästä YB:n meikkijauhosta. Sopiiko se yli kuusikymppiselle ryppyiselle ja kuivalle iholle? Kuivattaako se lisää? Pitääkö sen alle laittaa joku erityinen voide, vai käykö mikä kosmetiikka tahansa?

  Leila

  VastaaPoista
 2. YB:n mineraalimeikki sopii kaikille ihotyypeille ja näyttää hyvältä ryppyiselläkin iholla. Mineraalimeikki ei kuivata, eikä rasvoita ihoa, eikä tuki huokosia. Itselläni on todella kuiva iho ja tämä mineraalimeikki tuntuu joustavalta ja mukavalta iholla eikä tee päivän mittaan kiristävää tunnetta, tai ala hilseillä.
  Kyllä paras tulos meikistä tulee, kun sen alla on ihotyypin mukainen kosteusvoide. Dermalogican kosteusvoiteilla saa mineraalimeikistä parhaan tuloksen.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Voin omasta kokemuksestani suositella mineraalimeikkiä. Se on ehdottomasti paras meikkivoide mitä olen käyttänyt. Minulla on kasvoilla muutama jälki aurinkokeratoosin jäädytyksestä ja muutenkin läiskää ja ryppyä ihan riittämiin. Saan tällä Inkerin meikillä kasvoni ihan tyydyttävän näköisiksi ja samalla se suojaa himoulkoilijan ihoa.

  VastaaPoista