torstai 21. toukokuuta 2015

Mineraalimeikin sävyn valinta on helppoa

Toukokuu on aina meikkimyynnin paras kuukausi ja olenkin käynyt monia keskusteluja asiakkaiden kanssa Youngbloodin meikeistä. Kaikki YB:n meikkien väripigmentit eli väriaineet ovat saatu mineraaleista. Mineraalipigmentit tulivat meikkituotteisiin noin viisitoistavuotta sitten ja koko meikkimaailma muuttui täydellisesti. Voisi sanoa muutosta yhtä suureksi, kun matkustamisessa siirryttiin hevosesta autoon. Kummallakin pääse eteenpäin, mutta autolla nopeammin ja mukavammin.

Mineraalipigmentti eroaa täysin synteettisestä pigmentistä. Samaa synteettistä väripigmenttiä käytetään talomaaleissa, yhtälailla kuin meikeissäkin. Se ei ole kovinkaan ihoystävällistä ainetta. Synteettinen väripigmentti on pyöreä ja kova pallo, joka ei läpäise valoa. Mineraalipigmentti on ohut levy, joka päästää valoa läpi. Pallomaisista kovista synteettisistä pigmenteistä tulee paksu ja joustamaton kerros, kun niitä on päällekäin. Levymäinen mineraalipigmentti levittyy paljon ohuempana ja pysyy joustavana. Läpikuultavuuden ansiosta oma ihonväri tulee esiin pigmenttikerroksen alta ja siksi meikki on aina luonnollinen eikä jätä rajoja. Jokainen värisävy näyttää erilaiselta riippuen sitä käyttävän ihmisen omasta ihonväristä.

Näiden edellä mainittujen ominaisuuksien takia kaikki Youngbloodin Natural Mineral Foundation mineraalimeikin kaikki sävyt näyttävät luonnolliselta ja hyviltä kaikilla. Värin valinta riippuu siitä haluaako peittää jotain ongelmaa, tai korostaa jotain ihon ominaisuutta. Sävyt Honey, Neutral ja Soft Beige ovat aivan satavarmoja valintoja kenelle tahansa. Ivory on vaalein sävy ja suosittelen sitä ainoastaan silloin, kun haluaa korostaa kalpeutta ja vaaleutta. Cool Beige neutralisoi parhaiten punaisuutta ja se on paras valinta couperosaiholle, mutta sopii myös muillekin. Barely Beige on kellertävä beige ja sillä on helpoin tasoittaa pigmenttiläiskiä ja aurinkokeratoosi jälkiä. Warm Beige on lämpimän sävyinen kalpeutta neutralisoiva sävy ja Tawnee on tummin sävy ja sopii loppukesästä tummallekin iholle.

Tunnemme Marin kanssa vuosien työn jälkeen meikkituotteemme hyvin ja pystymme helposti sanomaan, kun näemme asiakkaan mikä hänelle sopii. Mineraalimeikkien kanssa ei tarvitse etsiä ja testailla mikä hukkuu parhaiten ihon väriin, vaan me näemme sen heti. Toisaalta voisin suorastaan sanoa, että on aivan sama minkä sävyn valitsee on enemmän fiiliksestä kiinni mikä tuntuu hyvältä. Itse käytän ihan koko skaalaa lukuunottamatta Tawnee sävyä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti