perjantai 15. toukokuuta 2015

Vuodet eivät ole veljeksiä!

Eri vuodenajat ja ilmaston olosuhteet vaikuttavat ihoon todella paljon. Yleensä keväisin ihon ongelmat helpottaa ja kotihoitotuotteet voi vaihtaa kevyempiin. Mutta vuodet ei ole veljeksiä ja tänä keväänä iho-ongelmat vaan pahentuu. Viime keväänä oli pahin siitepölykevät kymmeniin vuosiin ja tänä keväänä vaivana ovat tuulet ja pöly.

Varmaan kaikki ovat huomanneet, että viimeisen parikuukautta on ollut lähes puolet päivistä, niin tuulisia ettei tukka meinaa päässä pysyä. Näin on ainakin ollut meillä Kanta-Hämeessä ja muuallakin Etelä-Suomessa. En ole koskaan aikaisemmin huomioinut, että keväiset tuulet voivat ohentaa ja kuivattaa ihoa näin paljon. Näen useammalla yli nelikymppisellä asiakkaallani ettei iho olekaan palautunut talven kuivuudesta, vaan päinvastoin kuivunut lisää ja punoittelu on myös lisääntynyt. Toisaalta se on ihan loogista, kun ajattelee näitä tuulisia päiviä. Pölyä on edelleen tosi paljon ollaan sitten maalla, tai kaupungissa. Tuulen mukana pyörivä hiekka on, kuin hiekkapuhallusta iholle.

Suurin osa ihmisistä ovat lisänneet ulkoilua ja varsinkin pihatöitä tehdään iltaisin ja viikonloppuisin tuntitolkulla. Pakkasella kylmän tuuleen huomaa, kun posket paleltuu ja kesähelteellä aurinko polttelee ihoa. Tästä keväisestä tuulesta ei iho varoita mitenkään. Ei posket ja kasvot kuumottele vielä ulkona ollessa, mutta yleensä illan mittaan alkaa huomata ihon kiristävyyden ja punakkuuden. Sitten, kun jatkaa pihatöitä vielä seuraavanakin päivänä, niin iho menee viikonlopun aikana jo tosi huonoon kuntoon. Meikki suojaisi tuulelta erinomaisesti, mutta aika harva meikkaa pihahommia varten.

Nyt pitää huomioida myös auringon vaikutus, vaikka se onkin ollut poikkeuksellisen vähäistä. Iho on nyt joutunut pahemmalle rasitukselle, kun talven hiihtokaudella. Tuulen mukana pöllyävä hiekka raapii ohutta ihoa ja aiheuttaa hilseilyä, koska solukuolema lisääntyy. Tämä on myös otollinen hetki couperosan, tai ruusufinnin syntymiseen. Ulkoilua varten suosittelen Barrier Repairia (62€), tai SkinPerfect Primeriä sk 30 (77€), koska siinä on myös aurinkosuoja. Jompi kumpi pitää kosteusvoiteen päälle laittaa ellei muuta meikkiä ole, koska pelkkä päivävoide ei riitä suojaamaan ihoa. Multivitamin Power Recovery Masque (69€) on nyt tehokkain hoito monen tunnin ulkoilun jälkeen ja naamion voi laittaa, vaikka useampana iltana peräkkäin ja jättää yöksi.

Ne kenellä on taipumus couperosaan, tai ruusufinniin kannattaa ottaa käyttöön tehotippana Ultra Calming Serum Concentrate (40ml, 76€). Sitä voi käyttää aamulla ja illalla ja se estää pintaverisuonten laajentumista ja kosteuttaa samalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti