perjantai 29. toukokuuta 2015

Saako kasvohoidon jälkeen mennä saunaan?

Harvoin kasvohoidossa käyvät asiakkaat kysyvät onko jotain erityistä mitä pitää kasvohoidon jälkeen huomioida ja varsinkin tätä saunaan menoa kysytään eniten. Kasvohoito tuo aika vähän rajoituksia hoitopäivälle, mutta tuon saunan suosittelen unohtamaan.

Yleensä suositellaan, että kasvohoidon jälkeen on hyväksi, jos iho saa olla vähintään kuusituntia pesemättä. Parempi olisi, että saunomiseen tulisi pitempikin aika, kuin tuo kuusituntia. Kasvohoidossa imeytetyt vaikutusaineet ovat heti hoidon jälkeen ihon pinnallisissa kerroksissa. Saunomisen aikana hikoilu ja suihkuttaminen poistaa hoitoaineet ja kaikki se mitä pitäisi ihosolukkoon jäädä meneekin viemäriin. Sama tilanne tulee vesijumpassa, tai muussa hikijumpassa. Teen yleensä hoidon jälkeen kevyen meikin, jos asiakas sitä haluaa, mutta iltapäivällä lähellä nukkumaan menoa meikkiä ei kannata tehdä. Meikki pitää pestä pois ja siinä mukana menee hoitoaineet, jotka ei ole vielä imeytyneet. Parasta olisi, jos kasvohoidosta lähtee kello kahden jälkeen ettei meikkiä enää tehtäisi. Näin iho saisi olla pesemättä yön yli. Jos kasvohoidosta lähtee kello kuusi ja pesee meikin pois yhdeksän aikoihin, niin taas menee hyviä aineita hukkaan.

Näin kesällä pitää myös huomioida UV-säteilyn vaikutukset. Kasvohoidon jälkeen iho on todella altis palamiselle, vaikka aurinkosuoja laitettaisiinkin. Kasvohoidon aikana irtoaa kaikki ihon oma suojavaippa ja sen palautumiseen menee noin kuusituntia. Suosittelisin, että tuon kuuden tunnin aikana pysytellään täysin pois auringosta. Asiakkaat usein kysyvät onko meikistä jotain haittaa, kun sen laittaa heti kasvohoidon jälkeen. Siitä ei ole mitään haittaa ja teen kevyen meikin mielelläni, mutta tuo meikin puhdistaminen pitää muistaa. Olisi hyvä, että meikki olisi iholla vähintään tuon kuusituntia ettei hyvät vaikutusaineet huuhtoudu pois meikinpoiston yhteydessä.

2 kommenttia:

 1. Voiko vielä edellisenä päivänä tulla kasvohoitoon, jos on lähdössä etelän aurinkoon?Tuleeko maksaläiskiä helpommin juuri hoidetulle iholle?

  Minna

  VastaaPoista
 2. Kyllä edellisenä päivänä voi vielä tulla kasvohoitoon, mutta saman päivän iltana ei kannata mennä aurinkoon, kun kasvohoito on tehty. Ja tietysti etelässä kannattaa suojata iho hyvin. Hyvän hoidon vaikutukset häipyy nopeasti, kun säteily kuivattaa ja veltostuttaa ihoa.
  Kasvohoidolla ja pigmenttiläiskillä ei ole mitään yhteistä. Pigmenttiläiskiä tulee yhtälailla olit kasvohoidossa, tai et. Niitä voi vähentää ainoastaan suojaamalla iho UV-säteilyltä ja siihen paras tuote on uusi Pure Light sk50 107€.

  Inkeri

  VastaaPoista