lauantai 2. toukokuuta 2015

Tyylikäs ja helppo meikki yli kahdeksankymppiselle

Tapasin kaupungilla sisarukset, jotka ovat olleet asiakkainani yli kolmekymmentävuotta. Vanhempi heistä on 84v ja pikkusisko täyttää kesällä kahdeksankymmentä. Heidän äitinsä eli yli satavuotiaaksi ja hänkin oli asiakkaani1980-luvulla. Olin tosi ilahtunut, kun nämä sisarukset näyttivät niin hehkeiltä ja tyylikkäiltä ja olivat iloisen reippaita.

Kummallakin oli kevyt meikki ja he näyttivät huomattavasti ikäänsä nuoremmilta. Näin käytännössä miten pienellä vaivalla heidänkin ikäisensä saa huolitellun ulkonäön. Oli myös kiva huomioida, että omat neuvoni oli otettu käyttöön ja toimivat hyvin. Ikä-ihmisellä on ongelmana huono näkökyky mikä alkaa vaivaamaan jo tässä viisissäkymmenissä. Silmämeikin tekeminen on hankalaa ja kulmia ei näe itse nyppiä. Monella kahdeksankymppisellä on jo kulumia sormissa ja se vähentää sorminäppäryyttä ja myös käsien vapina estää tarkan työn. Toisilla tulee silmämeikin kanssa se vaikeus, että silmät vuotaa niin paljon ettei mikään ripsiväri pysy siistinä. Yleensä onkin parempi jättää koko ripsiväri pois ja käyttää vaan kevyesti luomiväriä. Kestovärit ovat myös hyvä apu ja kulmakarvojen muotoiluhan kuuluu aina kasvohoitojemme hintaan.

Helpoin kokonaisuus tulee, kun laittaa hoitotuotteiden päälle SkinPerfect Primerin sk 30 (77€).Se siloittaa pikkuryppyjä ja tasoittaa ihon värin ja poistaa kalpeuden. Poskipunaksi voi käyttää aurinkopuuteria väri Sundance (71€) ja sitä voi kevyesti tupsauttaa koko kasvoillekin. Poskipunan on hyvä olla lämpimän sävyinen koralli, tai pehmeä ruskea, koska kylmät sävyt ovat liian kovia vanhan ihmisen omiin väreihin verrattuna. Youngbloodin poskipuna (42€) Tangier, tai Petal ovat sopivan neutraaleja, mutta vähentävät kalpeutta. Ellei kulmakarvoja ole kestovärjätty ne ehdottomasti kannattaa korostaa kulmakynällä. Helppokäyttöisin ja paras väri on YB:n uusi EyeBrown Pencil (39€). Luomiväriksi sopii hyvin YB:n opaalihohteinen jauhemainen luomiväri (33€) sävy Cashmere on neutraali ruskea ja Granite on harmaan ruskea. Opaalihohdelaatu ei tarkoita helmiäistä, tai kimalletta, vaan valontaittavuutta, joka tekee väristä neutraalimman ja elävämmän. Huulille sopii uusi huulipunasävy Mimosa (32€), tai suosittu Sorbet. Huulikiilteet ovat ikänaisilla hyvin suosittuja, koska ne ovat hoitavia ja niissä sävy Coral Kiss (37€) ja Promiscous ovat kesäksi sopivia.

Tähän meikkiin ei mene montaa minuuttia ja ei tarvitse olla kahdeksaakymppiä, kun ottaa vinkit käyttöön, vaan nämä värit sopii nuoremmillekin. 

1 kommentti:

  1. Kuulostaa ihanalta. Tosi kiva lukea näistä ikääntyvistä asiakkaistasi. Näin eläkkeelle jäädessä tulee vielä toivoa, että elämää on edessä.

    Kirsti

    VastaaPoista