perjantai 10. heinäkuuta 2015

Auringon polttamaa ihoa pitää hoitaa

Näen tämän blogin tilastoista, että eniten on etsitty ohjeita auringon polttamalle iholle. Ilmeisesti jossain päin Suomea on sellaisiakin hetkiä, että iho ehtii palaa. Tosin palaminen tapahtuu tunnissa varsinkin vesillä, jos ihoa ei ole yhtään suojattu. Kova tuuli estää kuumotuksen tunteen, mutta pahentaa vielä ihon herkistymistä.

Ihon palaminen ei välttämättä tuo ihosyöpää, mutta se nopeuttaa vanhenemisen ja ohentumisen moninkertaiseksi. Ellei heti palamisen jälkeen hoida ihoa kuntoon alkutalven kuivattava ilmasto tuo viimeistään ongelmat näkyviin. Auringon polttama iho kiristää, kuumottelee ja punoittaa. Yleensä iho hiukan turpoaa ja pahassa tapauksessa nousee vesikelloille. Iho on myös hyvin kosketusarka ja parin päivän kuluttua kuollut solukko hilseilee kappaleina pois. Kylmät kääreet lievittää kipua ja runsas kosteusvoide vähentää kiristystä ja hidastaa solukuolemaa ja hilseilyä. Dermalogican After Sun Repair (64€) on ehdottomasti paras apu palamiseen ja yleensä auringon oton jälkeen se sopii sekä vartalolle, että kasvoille.

After Sun Repair on ohut geeli mikä viilentää ihoa ja imeytyy nopeasti. Siinä on kosteuttavaa aloe veraa ja tulehdusta vähentävää vihreää teetä. Runsas antioxidanttinen vitamiiniseos vähentää UV-säteilyn vanhentavaa vaikutusta. Kasvoille hyvä hoito on Multivitamin Power Recovery Masque (75 ml 69€), jonka voi jättää yöksi iholle. Sitä kannattaa laittaa useampana yönä peräjälkeen. Noin viikon kuluttua palamisesta olisi hyvä tehdä kasvohoito. Pahasti palaneelle iholle kasvohoito on ihan välttämätön korjaamaan perusteellisemmin ihon vaurioitumisen. Tuo Multivitamiini naamio on erinomainen käyttää, vaikka iho ei olekaan palannut, mutta muuten altistunut auringolle. Muistutan vielä, että hyvin harvoin yli nelikymppiselle tulee tasainen rusketus. Kirjava iho ei ole sama, kuin ruskettunut iho ja kannattaa miettiä onko järkevää altistaa ihoaan UV-säteilylle. 

9 kommenttia:

 1. En tiedä onko tämä auringon polttamaa vai mitä, kun olen parina päivänä ollut mattopyykillä muutaman tunnin ja iho kiristää iltaisin ihan valtavasti. Suojakerroin on ollut 15 eikä aurinkoa ole edes näkynyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla auringon ja tuulen yhteisvaikutusta. Jos ihosi on muutenkin kuivan, niin kova tuuli ja vedestä heijastuva aurinko saa kiristyksen aikaan. Suojakertoimen voisit vaihtaa hiukan tehokkaampaan. Nykyään ei suositella alle kahdenkympin kertoimia koko kasvoille. Veden äärellä UV-säteilyn vaikutus moninkertaistuu, koska vesi heijastaa sen joka puolelta.
   Nyt paras apu olisi tuo multivitamiininaamio.

   Inkeri

   Poista
 2. Kehtaankohan kysyä, kun työkaverin kanssa ollaan mietitty mitä te silloin teette kun naamio vaikuttaa sen vartin verran. Eikös ole hirveän tylsää odottaa monta kertaa päivässä sellanen aika. Oletteko miettineet, että ottaisitte joten lomittain asiakkaita niin sen vapaa ajan voisi hyödyntää?Anteeksi uteliasuuten, mutta ehkä muutkin asiakkaat ovat ihmetelleet samaa. Itselläni olisi todella tylsää tuijottaa ajastin ja odottaa vaikutusaikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin tylsää, jos istuisimme peukaloita pyörittelemässä. Meillä on kyllä työtä näille tauoille, koska vaikutusaikoina täytämme asiakaskortin ja tutustumme seuraavan asiakkaan korttiin. Uudelle asiakkaalle teemme reseptin. Emme pidä taukoja asiakkaiden välillä, joten jos emme ehdi desinfioimaan välineitä hoidon lomassa ne jää kaikki työpäivän jälkeen. Päivällä on myös runsaasti muuta tehtävää ettei aika käy pitkäksi:)

   Emme missään tapauksessa ala ottamaan asiakkaita päällekäin. Siinä työ kärsii ja tulee pelkkää kiirettä ja tohinaa. Se olisi yksi pahin virhe yrittää hoitaa kahta työtä yhtäaikaa ja kumpikin kärsii.

   Inkeri

   Poista
 3. No, kai sitä yrityksessä muutakin työtä on kun asiakkaat.
  Sitä ihmettelen miten etteikö verottaja puutu teidän kongressimatkoihin. Eiköhän se ole jo lahjontaa ja siitä on moni valtionvirkamieskin saanut rapsut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerroin muutama viikko sitten tässä blogissa tuon kongressimatkan hinnan, koska emme todellakaan saa sitä ilmaiseksi. Matka maksaa 2800€ per nenä ja siihen ei kuulu edes ruokailuja.
   Meillä tehtiin verotarkastus keväällä 2014 ja kenelläkään ei ollut mitään sanomista meidän opintomatkoistamme. Ei tavallinen pieni yrittäjä saa mistään mitään ilmaiseksi sitä on ihan turhaa pelätä. Lahjamatkat kuuluu politiikkaan yms.ja tuskin enää sinnekään. Meidän yritys tekee todella suuren investoinnin ammattitaitomme hyväksi ja se kaikki koituu asiakkaan hyödyksi.
   Sen tiedämme Marin kanssa ettei tuo matka ole ollenkaan helppo, koska kongressipäivät ovat pitkiä, mutta tehokkaita. Me emme missään tapauksessa lähtisi, jos kyse olisi huvimatkasta. Ei millään yrityksellä ole varaa sulkea firmaa viikoksi pelkän rilluttelun takia. Tiedämme jo ennestää, että tuo panostus tulee takaisin jo pelkkänä työmotivaatio lisääntymisenä. Seuraa tätä blogia, niin pääset lukemaan miten matkasuunnitelmat toteutuu ja mitä uutta opimme.

   Inkeri

   Poista
 4. Pöh. Kaikkee sitä ihmisen mieleen tuleekin kysyä

  VastaaPoista
 5. Lulla ainakin hierottiin päänahka ja niska, kun kasvonaamio vaikutti (Inkerin hoidossa olin). Toivottavasti en kauheesti kuorsannut (omasta mielestäni vaan tuhisen), kun sellaisessa puoliunen ja nirvanan välimaastossa pötkötän.

  VastaaPoista
 6. Meillä saa kyllä kuorsatakin ja on ihan yleistä, että asiakkaat nukkuu. Kasvohoitojen tärkeä osa on myös rentoutuminen se pitää olla aina mukana hoitokokemuksessa. Nopeiten rentoutuminen alkaa, kun isoista hartialihaksista saa jännityksen pois. Verenkierron ja aineenvaihdunnan vilkastuminen alkaa heti, kun hartia jännitys laukeaa. Ei ole kovin hyödyllistä tehdä hoitoa, vaan kasvoille ja hoitaa vaan pikkualuetta. Lyhyelläkin niskahieronnalla saa reitit auki koko elimistöön.

  Inkeri

  VastaaPoista