tiistai 14. heinäkuuta 2015

Nuorten omat tuotteet löytyy Clear Start hoitolinjasta

Nuorten hoitolinja Dermalogicalla uudistui täysin reilu vuosi sitten. Nykyinen Clear Start linja on entistä suositumpi, koska se on tehokkaampi rauhoittamaan talineritystä. Amerikassa ja Aasiassa Clear Start on eniten myyty nuorten ihonhoitosarja. Verkkokaupassamme näitä tuotteita ei ole, koska emme voi näin edullisia tuotteita lähettää ilman postimaksuja. Sähköpostilla, tai puhelimitse voit näitä tilata ja kahden tuotteen ostaja saa postikulut ilmaiseksi. Clear Star tuotteet ovat hinnaltaan 28-33€.

Clear Start hoitolinja on tarkoitettu alle kaksikymmentäviisivuotiaille normaalista rasvaiseen päin oleville ihoille. Tuotteet eivät kuivata ihoa, vaan estävät tulehduksia ja rauhoittavat talineritystä. Pahin vaihtoehto teini-iän finneihin on liian kuivattavat hoitotuotteet. Muutama asiakkaani on kertonut ostaneensa lapselleen apteekin voiteen, joka oli niin vahvaa, että se vei petivaatteistakin värit. Nuori, kun hieroi poskeaan tyynyyn yön aikana, niin värillisestä tyynyliinasta lähti väri pesukoneessa. Siinäpä olikin aika myrkky ja ilmeisesti tuote on suosittu, koska olen kuullut asiasta useammalta ihmiseltä. Ihon kuivuminen tukkii ihon täysin ja tulehdukset villiintyy entisestään.

Clear Start tuotteet sisältävät salisyylihappoa mikä on hellävarainen, mutta tehokas aine hajoittamaan tukkeumia ja talitulppia. Tuotteet ovat myös antiseptisiä ja ehkäisevät tulehdusten leviämistä. Päivävoiteita on kahdenlaista, toinen on aurinkosuojallinen ja toinen ilman suojaa. Kumpikin jättää iholle mattapinnan ja vähentää ihon öljyisyyttä. Tähän aikaan kesästä alkaa teini-ikäisille tulemaan hikinäppyjä ja ne helposti tulehtuu oikeiksi finneiksi. Suosittelen tulemaan teinipuhdistukseen (66€) mahdollisimman ajoissa. Mitä varhaisemmassa vaiheessa ihonhoito alkaa sitä paremmin voidaa ongelmat ennalta ehkäistä.


5 kommenttia:

 1. Tuo mainitsemasi "apteekin myrkky" on bentsyyliperoksidia (en ole varma kirjoitusmuodosta), valkaisee tekstiilit, eli ei pesukone vie enää väriä vaan poskessa oleva voide valkaisee värillisen tekstiilin läntikkääksi, kokemusta ikävä kyllä on. Ainesosan toimivuudesta voidaan tosiaan olla montaa mieltä, aivan mahdoton on kuivattamaan, ihan hilseilyyn saakka..

  VastaaPoista
 2. Kiva, kun kerroit. Minä en juurikaan pyykinpesuaineista ymmärrä ja se vaan kuulosti kamalalta, että tekstiilitkin valkenee. Nyt osaankin yhdistää tämän aineen vetyperoksidiin ja sehän vie myös värin kankaasta. En ole tutkinut sen enempää mitä raaka-ainetta noissa tuotteissa oli eikä sitä kukaan muistanut.
  Bentsyyliperoksidi on bakteereita tappava ja kuivattava vaikutukseltaan. Se, kun yhdistetään Suomen talveen, niin ei hyvää seuraa.

  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuitenkin tuo on yleensä se ensimmäinen vaihtoehto kun aknea lähdetään nuorella henkilöllä hoitamaan. Itselläni kokeiltiin ensin kaikki paikallisesti vaikuttavat, ulkoisesti käytettävät reseptivoiteet ennen kuin sain tetrasykliiniä, aposykliiniä ja lopulta isotretinoinia. Nyt aikuisena erilaiset miedot hapot ovat minulla toimivin apu akneen. Sekin on hyvä muistaa, että vaikka tuotteessa on salisyylihappoa, niin tuotteen ph-arvon pitää olla oikea jotta hapon teho säilyy. Dermalogican tuotteissa en ole törmännyt täjän ongelmaan, mutta monissa muissa tuotteissa kyllä.

   Poista
 3. Olet siinä aivan oikeassa, että erilaiset hapot ovat parhaita aineita acneen ja moneen muuhunkin ongelmaan. Tuo bentsyyliperoksidi on vaan sen verran vanhanaikainen juttu etten enää sen olemassa oloa ajatellutkaan. Muut hapothan ei vie tekstiileistä väriä.
  Aina on järkevinta aloittaa kevyemmästä päästä lääkkeitä, koska mitä vahvempi lääke sen enemmän sivuvaikutuksia. Mielestäni tätä isotretinoinilääkitystä annetaan ihan liian helposti eikä kokeilla mitään kevyempää ensin. Jotkut ihotautilääkärit jakaa sitä, kun karkkia. Kuurit aloitetaan kesääkin vasten eikä yhtään varoiteta yhteisvaikutuksista auringossa. Kesällä ehkä alkoholiakin käytetään enemmän ja se rasittaa maksaa todella paljon yhdessä Roaccutanen kanssa. Dermalogican Meidibac tuotelinjan raaka-aineisin kuuluu salisyylihappo ja se on tehokas, mutta hyvin siedetty aine.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Roaccutania ei määrätä liian helposti eikä ensimmäisenä vaan aloitetaan miedommista lääkkeistä ja vastaa sitten siirrytään tuohon. Tetracykliinit ovat aurinkoherkistäjiä ja lääkärit kyllä varoittavat näistä erittäin hyvin. Myös apteekissa kerrotaan siitä kuten myös ettei maitotuotteita tetracykliinin kanssa. Kannattaa myös lukea se pakkausseloste, siellä on myös kaikki tarvittava tieto.

  VastaaPoista