perjantai 17. heinäkuuta 2015

Finnit aiheuttaa pigmenttimuutoksia

Moni on varmaankin huomannut, että oikein ison ja pitkäaikaisen finnin jälkeen iholle jää jälki ja vaikuttaa ettei finni parane koskaan. Jos sitä vielä yrittää puristella ja saada sillä tavoin pois jälki vaan tummenee. Kysymys on pigmenttiläiskästä, joka on tullut tulehtuneeseen kohtaan. Se on erittäin yleistä varsinkin alkukesästä.

Tulehtunut finni rikkoo myös ihon pigmenttikerrosta ja saa ne kasautumaan yhteen. Jos tähän saa hiukankin UV-säteilyä pigmenttisolut tummenee ja syntyy pitkäaikainen pigmenttiläiskä. Niitä on aika vaikea vaalentaa jälkikäteen, joten ennalta ehkäisyn pitää olla tehokasta. Tulehtunutta finniä ei kannattaisi puristella, koska se vaan levittää tulehdusta ja pitkittää finnin parantumista. Pigmenttiläiskä tulee myös isommalle alueelle, koska puristelu ärsyttää myös pigmenttisolukerroksen. Tärkeintä olisi nopeuttaa finnien parantumista ja suojata iho UV-säteilyltä. Medibac hoitolinjan Breakout Control (75€) on uutuustuote, jota käytetään paikallisesti nopeuttamaan finnien parantumista. Jos sitä aloittaa käyttämään tarpeeksi ajoissa voi estää kokonaan finnin syntymisen. Medibacin Oil Free Matte sk 30 (85€) on öljytön aurinkosuojatuote rasvaiselle iholle. Henkilöille kenellä on voimakas taipumus pigmenttiläiskiin kannattaa käyttää Pure Light sk 50 päivävoidetta joka kuuluu uuteen pigmenttiläiskiin tarkoittuun PowerBright tuotelinjaan.

Pure Light sk 50 on erittäin ohut ja hyvin imeytyvä päivävoide, joten se sopii myös rasvaiselle iholle. PowerBright linjan tehotippa C-12 Serum (155€) hajoittaa jo syntynyttä pigmenttiläiskää. Samoin yövoide Pure Night (127€) on tarkoitettu nopeuttamaan pigmenttiläiskän vaalentumista. Ihan teini-ikäisen rasvaiselle iholle en suosittele PowerBright tuotteita, mutta harvoin nuo pigmenttiläiskät nuorille tuleekaan. Itse on aika vaikeaa havaita onko kyseessä pigmenttiläiskä vai tavallinen finnin parantumisvaihe ja siksi olisikin hyvä käydä ensin kasvohoidossa. Toki PowerBright tuotteet ovat hyviä, vaikka mitään varsinaisia pigmenttiläiskiä ei olekaan. Hoitotuotteet kirkastaa ja tasoittaa ihonväriä kosteuttamisen lisäksi.

7 kommenttia:

 1. Moikka! Osaisittekohan te auttaa... mä poistan mustapääraudalla mustapäitä kasvoista, mutta ne tulee jo päivässä takaisin. Tuskin iholle on hyvä, että niitä sörkkii joka päivä? Pitääkö mun vaan elää mustapäiden kanssa vai onko tähän joku ratkaisu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko salisyylihappoa kokeillut?

   Poista
  2. Salisyylihappo sulattaa jo olemassa olevia mustapäitä ja tukkeutumia, mutta sen ennaltaehkäisevä vaikutus perustuu muiden raaka-aineiden kanssa yhteisvaikutukseen. Dermalogican Medibac tuotteet sisältää yhtenä raaka-aineena salisyylihappoa. Minusta olisi parasta, että kosmetologi katsoisi ihon kokonaistilanteen ja antaisi ohjeet juuri sinun ongelmiin.
   Mineraalirasvat, vaseliinit ja parafiinit tekevät tukkeumia ja mustapäitä. Tarkista ettei kotihoitotuotteisasi oli näitä ja usein meikkivoide sisältää vaseliinia kaikista eniten.

   Inkeri

   Poista
  3. Minulle mineraaliöljy on ok, mutta rasva-alkoholit pahiksia. Kaikki missä on cetearyl tai cetyl alcohol ja kookosöljyjohdannaiset pois Listoja komedogeenisistä aineista löytyy netistä ja kannattaa seurata, mihin oma iho reagoi. Paulas's Choicella on parhaat salisyylihappokasvovedet.

   Poista
  4. Jokaisen iho on yksilöllinen ja siksi olisikin parasta kääntyä kosmetologin puoleen. Näitä alkoholikasvovesiä ei tarvittaisi ellei tuotteet sisällä mineraalirasvoja. Mineraalirasvat eivät ole vesiliukoisia ja niiden poistamiseen pitää käyttää voimakkaita ja kuivattavia kasvovesiä.
   Juuri näistä syntyy kierre iholle, koska mineraalirasvat tukkii ihoa ja kasvovedet kuivattaa ja lisää tukkeutumia, kun ihotali ei pääse kuivasta huokosesta kunnolla ulos.
   Dermalogican hoito perustuu juuri siihen ettei tätä kierrettä syntyisi. Mineraalirasvojen yhteisvaikutus alkoholipitoisten kasvovesin kanssa on yleisin syy ihon tukkeumiin ja mustapäihin.

   Inkeri

   Poista
 2. Iholle ei ole hyväksi, että sitä mekaanisesti puhdistetaan yhtenään. Pintaverisuonet laajenevat ja myös pysyvä huokosten laajentuminen on puristelun seuraus. Ihmetyttää kovasti miten mustapäät voi tulla päivässä takaisin. Mustapään syntyminen on huomattavasti pidempi prosessi ja kestää vähintään pariviikkoa. Onkohan niin, ettet ole saanutkaan mustapäitä pois ja puristat samoja uudestaan ja uudestaan? Se on loppumaton suo ja tuloksena on vain haittoja. Ihoa pitää pyrkiä aina normalisoimaan ja hidastamaan talineritystä ja mustapäiden syntymistä. Hyvillä ihotyypin mukaisilla hoitotuotteilla ja kosmetologin ihonpuhdistuksilla saa todella paljon aikaan.
  Daily Microfoliant kuorinta olisi parempi apu tehdä päivittäin, kuin tuo rankka puristelu.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Muistutan vielä, että kaikki hapot altistaa ihoa auringolle ja pigmenttiläiskien vaara moninkertaistuu. Kesällä ei missään tapauksessa pitäisi käyttää jatkuvasti mitään happovalmistetta. Muutenkin happojen käyttö ihan ominpäin ja varomattomasti johtaa usein lisäongelmiin.

  Inkeri

  VastaaPoista