tiistai 7. heinäkuuta 2015

Helle häiritsee ihon tasapainoa

Ei ole ollut vielä montaakaan helteistä päivää, mutta muutama tuttu asiakas ehti jo harmittelemaan ihon kukkimista. Joidenkin iho on tosi nopea reagoimaan hikisyyteen ja talinerityksen vilkastumiseen.

Parillakymmenelläprosentilla asiakkaistani on ihotyyppi, joka reagoi pieneenkin muutokseen nopeasti. Yleensä heillä on ohut ja helposti couperosaan taipuvainen iho. Sellainen iho kuivuu helposti talvella, mutta alkaa myös kesällä nopeasti tekemään näppyjä ja pikkufinnejä. Joillekin on puhjennut ruusufinni ja ovat siitä syystä aloittaneet säännölliset kasvohoidot. Säännöllinen kotihoito ja kasvohoidot ovat yleensä tasapainottaneet ihoa huomattavasti, mutta kyllä siitä huolimatta heille tulee pari kertaa kesässä näppylävaihe. Heillä on ilmeisesti ihon omassa bakteerikannassa vahvasti tulehdusta aiheuttavia bakteereita. Helle ja hikoilu nostaa ihon pintaan enemmän talia ja bakteerit pesiytyvät tähän ylimääräiseen taliin ja tulee finni. Monelle tulee hikinäpyn tyyppisiä pikkufinnejä, tai useampia isompia. Finnit yleensä pysyvät pikkuryhelminä ja mitään isoja paukamia heille ei synny.

Suosittelisin, että ihoa voisi rauhoittaa Skin Refining Masquella (75ml, 63€), joka nopeasti supistaa huokosia ja poistaa tulehduksia. Skin Refining Masque ei missään tapauksessa kuivata ihoa ja sitä voi käyttää kuivaihoinenkin satunnaisiin epäpuhtauksiin. Naamion voi käyttää useampana päivänä peräkkäin,  jos haluaa esimerkiksi jotain juhlaa varten tasoittaa ihoa. Skin Refining Masquen käyttö on sama, kuin yleensä naamioilla.  Se levitetään puhtaalle iholle paksuna kerroksena ja vaikutusaika on 10-15 minuuttia. Sitten se huuhdellaan pois lämpimällä vedellä ja laitetaan päivä-tai yövoide ajankohdasta riippuen. Silloin, kun ihon kiiltävyys ja huokosten avonaisuus häiritsee päivisin kannattaa naamio laittaa aamuisin. Ihon kiiltävyyteen ja öljyiseen on myös tehokas apu Clearing Mattifier (69€)voiteesta, jota voi aamuisin käyttää meikin alle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti