perjantai 3. heinäkuuta 2015

Kysy peruutusaikoja!

Näin kesällä meidän ajanvaraukseen tulee huomattavasti enemmän muutoksia, kuin talvella ja se on ihan ymmärrettävää. Ihmisille tulee äkkinäistä muuta ohjelmaa ja hoitoaikaa siirretään. Onneksi vakioasiakkaat tekevät sen viikkoakin aikaisemmin ja siihen ehtii tulla jo uusi varaus. Nyt on kuitenkin kiusana myös flunssakausi mikä ei ennen ole ollut tähän vuodenaikaan. Moni sanoo kylmettäneensä itsensä jossain ulkoilmatapahtumassa. Nämä peruutukset tulee yleensä edellisiltana, tai jopa saman päivän aamuna.

Kannattaa soittaa ja kysyä peruutusaikoja, koska jos hyvä tuuri käy voi jopa samana päivänä saada ajan. Sitten voi myös jättää puhelinnumeronsa, että soitan kun tulee ensimmäinen peruutusaika. Ilman näitä peruutuksia seuraava vapaa aika on 16.7. Mikään ongelma ei tämän hetkiset peruutukset ole. Täällä on niin paljon paperityötä ja siivousta rästissä, että siinä olisi tehtävää monelle päivälle. Arvatkaa, vaan viitsinkö niitä tehdä. Teen paljon mieluummin hoitoja, mutta on pakko tarttua tuohon siivoukseenkin kuun loppupuolella. Mari tulee lomalta 27.7 ja pitää minua ihan laiskamatona ellen ole  siivouksia tehnyt.

Moni vakioasiakas harmittelee puolestani, että olen koko koko kesän työssä, mutta sitä ei kannata harmitella. Se ei ole minulle mitenkään vastenmielistä. Päinvastoin heinäkuu on kivaa aikaa tehdä töitä. Hoitolassa on täysin eri meininki heinäkuussa, kun olen yksin työssä ja asiakkaat ovat lomalaisia. Täällähän on todella rauhallista, kun tavallaan puolet asiakkaista on poissa, kun Marin asiakkaita ei ole. Asiakkailla ei ole mitään kiirettä ja moni on hyväntuulinen lomalainen. Sitten on näitä kesän vakioasiakkaita, jotka käyvät vain loma-aikoina. On kiva kuulla mitä heille kuuluu, kun moni on tuttu jo 80-luvulta. Kesällä tulee myös eniten ihan uusia asiakkaita, jotka ovat päättäneet aloittaa säännöllisen ihonhoidon. On todella mielenkiintoista ja motivoivaa aloittaa hoito tavallaan ihan alusta. Positiiviset muutokset näkyy tosi nopeasti ja asiakkaat iloisia ja kiitteleviä.

Aikoja voi varata myös sähköpostilla. Laittakaa viesti mitkä ajat on teille sopivimmat ja minä vastaan ja kerron mitä meiltä löytyy. Katson sähköpostit arkipäivisin puoleenpäivään mennessä ja vastaa heti. 

2 kommenttia:

 1. Luulisi, etä kannattaisi antaa paperityöt tilitoimistolle ja palkata myös siivooja. Neuvoisin, että sinun olisi parasta käyttää aikasi kosmetologin hommiin ja varsinkin hyvä tilitoimisto on yrittäjälle äärettömän tärkeä. Moni asia jää huomioimatta, jos itse tekee kirjanpitonsa.
  Olen yrittäjän tytär ja opin jo pikkutyttönä kaiken yrittämisestä.

  OiliKaarina

  VastaaPoista
 2. Olen kanssasi aivan samaa mieltä. Yrittän kannattaa delegoida kaikki mitä voi niiden alojen ammattilaisille ja keskittyä omaan työhönsä ja yrityksen muuhun ylläpitoon. Tiedät varmaan yrittäjäntyttärenä, että jonkun on käsiteltävä kaikki kirjanpitoaineisto ennen , kun se viedään tilitoimistoon. Eihän kirjanpitäjä voi hatusta tempaista lukuja. Joku maksaa laskut, tekee kassakirjan ja hoitaa paperit järjestyksessä eteenpäin. Yrityksessä on paljon paperitöitä mitä ei voi delegoida eteenpäin.
  Meillä käy myös siivooja tekemässä perussiivouksen. En tarkoita omalla siivouksellani sitä, vaan jonkun on pidettävä hyllyt, laatikot ja kaapit järjestyksessä. Sitä ei voi tehdä kukaan muu, kuin minä ja Mari, koska meidän on tiedettävä missä ne tavarat ovat. Ethän sinäkään tykkää, jos joku siivoisi sinun keittiön kaapit ihan outoon järjestykseen.

  Täytyy sanoa, että olisin ikionnellinen, jos voisin sanoa tietäväni kaiken yrittämisestä. Minulla on vielä tosi paljon opittavaa ja se on myös yrittäjyyden viehätys, että joka päivä oppii uutta.

  Inkeri

  VastaaPoista