lauantai 11. heinäkuuta 2015

Lohikäärmeenveriuutetta ryppyihin!

En tiedä pitäisikö itkeä, vai nauraa, kun sähköpostiini tuli mainos voiteesta, joka sisältää lohikäärmeenveriuutetta. Ei ole ihme, jos jotkut suhtautuu kosmetiikkaan epäillen, kun keksitään näin mielikuvituksellisia raaka-aineita.

Tuon lohikäärmeenveriuutteen kerrottiin vaikuttavan ryppyihin samalla tavoin, kun botoxpistokset. Mainoksessa ei ollut järjen hiventäkään. Mistä on tuo lohikäärme löytynyt kenenkä verta on tiputeltu voiteeseen. Eläinsuojelija herää minussa heti, koska eihän lohikäärmeitä saa kiusata ottamalla niistä verta. Olisi kiva tutustua tällaiseen lohikäärmeeseen. Kyseessä oli amerikkalainen tuote joten täytyy tuolla meidän Las Vegasin reissulla kysellä missä se lohikäärme asustelee. Toinen epäkohta on se ettei kosmetiikassa saa käyttää verta ja Dermalogica ei käytä mitään eläinkunnan tuotteita raaka-aineina.  Tai ehkei lohikäärme kuulu eläinkuntaan, vaan on ihan mielikuvituksen tuote. Ihmettelen myös miksi koko kasvoille pitäisi saada botoxin vaikutus? Sehän tarkoittaa halvauksen kaltaista puudutusta koko kasvoille. Sehän olisi aivan kamala tilanne. Kuka asiakas uskaltaisi sellaista käyttää, jos se olisi totta. Tekisi mieli kysyä mitä Suomen kuluttaja-asiamies tästä mainoksesta sanoisi.

Keväällä näin mainoksen missä kaupattiin käärmeen myrkystä tehtyä ryppyvoidetta. Tuntuu ihan keskiaikaiselta noituudelta, kun niin kummallisia aineita käytetään. Olen muistaakseni kuullut, että jotain lääkeaineita saadaan käärmeen myrkyistä ja se kuulostaa uskottavalta. Miksi ihmeessä joku haluaisi iholleen käärmeen myrkkyä, joka saattaa imeytyä ihon läpi verenkiertoon? Toivon todella, että mainokset ja jutut loppuisivat. Ne saa koko ammattikuntamme näyttämään ihan pässinpäiltä. Miten joku voi edes keksiä jotain lohikäärmejuttuja, koska se on suoraan satukirjojen materiaalia.

3 kommenttia:

 1. Kosmetiikassa kyllä käytetään paljonkin eläinkunnan aineita eli sen verran on oikaistava kollegaa..

  VastaaPoista
 2. Olet ihan oikeassa. Olisi pitänyt kirjoittaa ettei Dermalogiassa käytetä eläinkunnan tuotteita ja eläinkunnan raaka-aineet ovat vähentyneet ihan minimiin hullun lehmän taudin takia.
  Hullun lehmän tauti aiheutti 90-luvulla suuren muutoksen kosmetiikan raaka-aineissa. Siihin astiset tehoaineet plancenta-ja embroyuutteet poistuivat raaka-aineista.
  Teen muutojsen tuohon juttuuni.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Vielä kiitos siitä, että olette tarkkana. Nopeasti, kun kirjoitan ei kaikki asiat tule muotoiltua tarpeeksi hyvin.

  Inkeri

  VastaaPoista