sunnuntai 19. heinäkuuta 2015

Kesä ja couperosa

Couperosa tarkoittaa ihoa jonka pintaverisuonet ovat laajentuneet ja katkeilleet. Sitä on yleensä poskipäillä ja iho on muutenkin punakkaa ja ohentunutta. Suurin syy couperosaan on lämmönvaihtelut ja ihonhoidon laiminlyönti. Suomen ilmastossa couperosa on erittäin yleistä, koska talven lämpötilaerot ovat niin voimakkaat. Hoitamattomalle couperosaiholle syntyy helpommin ruusufinni, mutta ei missään tapauksessa kaikille couperosaihoisille.

Kesä on yleensä ongelmallista aikaa couperosaihoisille, koska heidän iho palaa nopeasti ja ärsyyntyy vähäisestäkin UV-säteilystä. Tämä kesä on poikkeus, koska aurinkoa ei juurikaan ole ollut ja ilman kosteus on ihanteellinen ihon kannalta. Pahin vaihe on alkukevät, kun on katupölyä, tuulta ja aurinkoa. Silloin couperosa punoittaa pahiten ja uusia laajenneita verisuonia syntyy ja ruusufinni puhkeaa usein juuri siinä vaiheessa. Nyt koko kesä on ollut tuulinen ja se ärsyttää ja kuivattaa ohutta ihoa. Erittäin tärkeää on suojata couperosaiho auringolta ja kosteuttaa ihoa tarpeeksi. Yleensä ohentuminen on seurausta siitä ettei iho saa tarpeeksi kosteutta, tai hoitoaineet eivät muuten ole riittäviä.

Talvella Dermalogicalle tuli uutuustuote Redness Relief Primer sk 20 (74€)josta on nopeasti tullut suosikkituote. Redness Relief rauhoittaa couperosaa ja punakkuutta näkyvästi. Voide sisältää kaikki ne ominaisuudet mitkä ovat tärkeitä ohuelle couperosaiholle. Redness Reliefin raaka-aineista tulee voiteeseen vihreä väri joka neutralisoi punakkuutta. Se sisältää myös mineraalisilikaatin joka jättää sileän ja suojaavan pinnan. Teoriassa Rednes Relief Primer sk 20 on meikinpohjustusaine, mutta sillä on paljon ihoa parantavia vaikutuksia. Yksinään se ei riitä kosteuttamaan ihoa, vaan aina pitää ensin laittaa ihotyypin mukainen hoitovoide ja vasta sitten Rednes Relief. Sen suojakerroin on kaksikymmentä ja se riittää alle tunnin ulkoiluun, mutta jos on pitkään ulkona suosittelen Dynamin Skin Recoveryä sk50 (109€).

Säännöllisillä Nanolift hoidoilla ja hyvällä ihotyypin mukaisella kotihoidolla couperosa rauhoittuu huomattavasti. Kun ihon ohentuminen loppuu ja se alkaa normalisoitua niin pintaverisuonten näkyminen vähenee huomattavasti. Suosittelen kokeilemaan tuota Rednes Reliefiä ja myös Nanolift hoidolla on suuri merkitys.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti