keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Kesälomalaiset kasvohoidossa

Hämeenlinnan seutu on suosittu kesämökkialue ja kaupunkiin tulee väkeä ostoksille lähiseudun kesämökeiltä. Helsinkiläiset kosmetologit valittaa, että heillä ei ole asiakkaita kesällä, kun kaikki ovat lomailemassa. Meillä se on ihan päinvastoin. Kesällä tulee hoitoihin vakioasiakkaita, jotka käyvät vaan lomillaan.

Moni ulkomailla asuva hoitaa kaikki terveydenhuollon asiat Suomessa ja siihen kuuluu myös kosmetologilla käynti. Juhannuksen jälkeen tuli hoitoon jo Amerikassa ja Kauko-Idässä asuvat asiakkaat. He ovat yleensä Suomessa parikin kuukautta, niin ehdimme tehdä useamman kasvohoidon. Heinäkuun puolenvälin jälkeen alkaa Euroopassa lomakausi ja Brysselista, Italiasta ja Ranskasta tullaan lomailemaan kotisuomeen. Useimmat näistä ulkomailla asuvista vakioasiakkaista ovat kotoisin Hämeenlinnasta ja he ovat olleet asiakkaina jo 80-luvulla. Useimmat ovat muuttaneet työn perässä maailmalle ja tulevat lomalla vanhempiensa ja sukulaistensa luo Hämeenlinnaan. Monella on pieni kerrostaloasunto, tai sitten kesämökki lähiseudulla ja se on heidän kiinnekohtansa Suomessa.

Paljon on myös niitä vakioasiakkaita, jotka asuvat pääkaupunkiseudulla, tai muussa Suomen suuremmassa kaupungissa ja heillä on mökki Hauholla, Hattulassa, tai Janakkalassa. Heistäkin moni on ollut vakioasiakkaana 80-luvulta saakka. On todella kiva tavata kaikkia näitä "kesäasiakkaita" ja kuulla kuulumisia maailmalta. Todella kiva on kuulla myös ulkopuolista näkökantaa Hämeenlinnan palveluista ja talouselämästä. Nyt jo on keskustelu käynyt vilkkaana Goodmanista ja keskustan autioitumisesta. Monelle on ihan järkytys ettei Reskalla ole enää Sokosta ja koko iso Kauppakeskus Linna on tyhjillään.

Heinäkuu on hoitolassa aika kiireinen näiden kesäasiakkaiden myötä ja siksikin, että olen yksin työssä, kun Mari perinteisesti lomailee heinäkuun. Kiire on kuitenkin täysin erilaista, kun talvella. Asiakkaat ovat hyvätuulisia ja levänneitä eikä heillä ole kiirettä mihinkään. Kesälomalla ihmiset eivät ole niin väsyneitä, että nukahtaisivat kasvohoidossa, vaan keskustelu käy vilkkaana. Moni kyselee minun sotahistoriaharrastuksestani ja siitähän minä puhun, vaikka koko päivän. Yritän kuitenkin hillitä omaa innostustani ja kuulostella koska asiakas kyllästyy aiheeseen. Nyt, jos helteitä olisi pidempäänkin aurinkovoiteet ovat suurin myyntiartikkeli. Selvästin suosituin on uusi Pure Light sk 50 (107€) kasvoille ja SkinPerfect Primer sk 30 (77€). Vartalolle ja kasvoille tarkoitettua Protection Sport sk 50 menee kaikista eniten, koska se sopii koko perheelle.

4 kommenttia:

 1. Miten ihmeessä kirjoitat asioista joista jokainen kosmetologi tietää. Arvostatko niin vähän omia kollegojasi. Joku voi laittaa tämän kateuden piikkiin, mutta sanon vaan ettei kukaan aikuinen viitsi kirjoitella netissä omista tekemisistään...........

  VastaaPoista
 2. Minä taas luen mielelläni näitä juttuja kosmetologin työstä. Ei kai tätä blogia muita kosmetologeja varten kirjoitetakaan.

  VastaaPoista
 3. Tässä on tullut väärinkäsitys. Tämä blogi on kohdistettu meidän asiakkaille ja muille kuluttajille. Jos toiset kosmetologit haluaa tätä blogia lukea, niin sekin sopii. Suosittelen kaikille pienyrittäjille blogia, koska sitä kautta saa yhteyden asiakkaisiin ja tietää paremmin mitä asiakkaat haluaa. Kirjoittaminen on myös kivaa ja poistaa stressiä. Ylipäätänsä lukee, tai kirjoittaa blogia se kannattaa tehdä hyvällä mielellä ja positiivisella asenteella.

  Inkeri

  VastaaPoista
 4. Hei! Ihmettelen kosmetologini toimintaa täällä pohjoisen pienellä paikkakunnalla . Asun paikkakunnalla jossa Dermalogicaa käyttävä kosmetologeja on ihan tasan yksi kappale. Ensimmäisellä käyntikerralla minulle suositeltiin nimenomaan Dermalogican tuotteita ja valitsinkin kosmetologin sen perusteella että hänellä on tämä sarja käytössä.

  Mutta nyt on toinen tuotemerkki vienyt tilaa Dermalogicalta mikä näkyy myyntitilan esillelaitossa. Ja siinä että hoitohuoneessa on vain toisen sarjan tuotteita. Kerroin käyttäväni kotona Dermalogican tuotteita niin minulle kerrottiin että toinen sarja on "tehokkaampi" minun iholle. Mielestäni ihossani ei ole edes mitään "vikaa" vaan iän tuomaa kuivuutta ja juonteita. Ja Dermalogicalta löytyy kyllä tuotteet vaivaan kun vaivaan mielestäni.Olen kokeillut myös toista sarjaa mutta en pidä sitä niin hyvänä kuin Dermalogicaa. Voinko alkaa inttämään asiantuntijan, kosmetologin kanssa siitä kummalla sarjalla hoito minulle tehdään. En kai voi jyrätä hänen asiantuntijuuttaan. En voi olla miettimättä että saako hän toisen sarjan myynnistä ja käyttämisestä itse parempia etuja. Ja miksi käytössä on muka Dermalogica jos ei sitten kuitenkaan ole...Mutta tulee mieleen että haluanko edes käyttää hänen palveluitaan kun en saa sitä mistä haluan maksaa.
  Kiitos Inkerille mahtavasta blogista, mistä minä etsin Dermalogica tietouteni!
  T. nainen pohjoisesta

  VastaaPoista