tiistai 21. heinäkuuta 2015

Heräämö

Olette varmaan huomanneet, että meidän taloyhtiössä on remontti. Putkiremontti on jo tehty ja nyt on parvekkeet työnalla ja koko homma on jo ohitse parin viikon päästä. En ole ihmeemmin kiinnittänyt huomiota koko remonttiin, koska on turha valittaa sellaista mille ei mitään voi. Pitkä yrittäjäura on opettanut ettei kannata stressata itseään asioilla joita ei itse voi muuttaa.

Nyt vasta alan ensimmäistä kertaa ajatella, että minkälainen parveke meille tulee, kun se lasitetaan. Viereisessä rapussa parvekkeet ovat jo valmiina ja ne näyttävät hyviltä ainakin ulkoapäin. Aikaisemminhan meidän parvekkeella ei ole juurikaan ollut käyttöä me emme ole Marin kertaakaan siellä istuneet. Itse tykkään puutarhahommista ja äitini on varsinainen viherpeukalo, niin parveke on ollut vaan ilona ohikulkijoille. Nyt koko systeemi muuttuu, koska vanhat purkit ja kukkalaatikot eivät enää käy lasitetulle parvekkeelle. Toisaalta sormeni alkaa jo syyhytä, että mitä kivaa sinne keksitään ja tietysti saamme vihdoinkin siivottua hoitolan siihen kuntoon, kun itse haluamme. Nythän tavaroita on ollut muuttolaatikoissa, että ne ovat poissa remonttimiesten tieltä.

Moni asiakas on hoidon jälkeen heittänyt vitsinä, että enkö voisi hankkia heräämön mihin työntäisin asiakkaan hoidon jälkeen heräilemään omia aikojaan. Nythän tuosta parvekkeesta voisi tulla sellainen, että jos asiakas haluaa hiukan istua ja juoda jotain, niin hän voisi olla parvekkeella, tai sitten se olisi jatkotila odotustiloille.

Tästä heräämöstä tuli mieleeni, että parivuotta sitten erään yrittäjyysprojektin yhteydessä meillä kävi kolme helsinkiläistä naista tekemässä sisustusehdotuksia. He vaikuttivat vähän paremmilta ihmisiltä, kuin me pikkukaupunkilaiset ja korostivat, että yksi heistä on kouluttautunut New Yorkin desingkoulussa. Meidän keskustelu jäi hoitohuoneiden sisustamiseen, koska heidän mielestä siellä pitää olla seinät täynnä katseltavaa asiakkaille. Yritin selittää, että asiakas on silmät kiinni ja nukkuu hoidon aikana. He olivat aivan toista mieltä ja sanoivat minun erehtyneen ettei kukaan nuku kasvohoidoissa. Minä olen siis käsittänyt täysin väärin ihmisten käytöksen kolmekymmentäviisivuotta. Dermalogican ohjeistus on, että hoitohuone pitää olla mahdollisimman selkeä ja vailla mitään yksityiskohtia, jotka voivat hajoittaa asiakkaan mieltä eikä rentoutuminen käy niin nopeasti. Onneksi olen jo sen verran kokenut etten usko kaikkien juttuja, vaan käytän omaa järkeäni. Tuo ehkä hyvää tarkoittava naisporukka oli täysin väärässä ja eivät uskoneet minun työkokemuksiani. Minun mielestäni tuosta lasitetusta parvekkeesta voisi tulla kiva paikka vähän huokaista hoidon jälkeen, koska siinä vaiheessa on hiukan "pöllähtänyt" olotila, kun on rentoutunut niin täysin.

7 kommenttia:

 1. Ahhaha, vai eivät asiakkaat nuku kasvohoidossa - onpa ollut asiantuntevaa kommentointia. Tässä on ainakin yksi asiakas, joka jaksaa muutaman sanan vaihtaa Marin kanssa alkuun, mutta kun Mari saa sen koneen käyntiin, niin meikäläinen vetää sikeitä. Joskus oikein harmittaa, kun tuppaan olemaan unessa sen hieronnankin ajan ja siitä olisi kyllä mukavampi nauttia ihan hereillä. Hyvistä unenlahjoista kai kannattaa olla kuitenkin kiitollinen :)

  VastaaPoista
 2. Se on ehdottomasti hyvä merkki, että nukahtaa hoidossa. Silloin stressi ja kiire on vielä hallinnassa. Sitten, kun ei tahtoisi millään olla paikallaan tuota kasvohoidon aikaa kertoo yleensä jo kiireen menneen överiksi.
  Itsekin nukun Marin käsittelyssä jo vartissa. Joku voisi luulla ettei omalla työpaikallaan saisi rentouduttua, mutta kyllä me kumpikin vedämme sikeitä aina kasvohoidossa.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Ehkä nuo kertomuksesi naiset ei käy teillä kasvohoidoissa. En minäkään koskaan ennen ollut nukkunut kosmetologilla. Kaukana siitä, joskus sattui niin että kiljua piti. Nyt, kun on tottunut, että kasvohoito on yhtä kuin nirvana niin siitä ei hevillä luovuta.

  Kirsti

  VastaaPoista
 4. Ei mitään pulputtavaa hoitohuoneeseen (tulee pissahätä).
  Rauhallinen, lämmin viltti päälle luxusta.
  Tykkään myös siitä kun Inkku hoidon aikana kertoo, mitä tekee seuraavaksi, niin ei pelästy (kylmää naamiota tai avaa risivärjäyksessä silmää väärässä kohdassa ja tietää ettei tee jotain väärin...).
  Puhelin kiinni, rillit pöydälle (jolloin en edes nää seinie yksityiskohtia).
  Liian harvoin kerkiin hoitoon, mutta nautin sit kokorahalla (varaan aikaa pullakahviin ja shoppailuun hoidon jälkeen tai meen syömään johonkin...rauhoitun...).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muistakaa pyytää aina vessaan kesken hoidon, koska rentoutumaan ei pysty jos on hätä. Nanolift hoito laittaa nesteet liikkeelle ja itse käyn Marin hoidossa parikin kertaa vessassa hoidon aikana. Hyvä hetki on hoidon puolivälissä, kun mikrovirtavaihe lopetetaan ja kasvohieronta alkaa. Mutta joka välissä on mahdollista kipaista siihen seinän taakse. Tiedän itsestäni, että jos on hiukankin hätä ajatus pyörii vaan siinä eikä rentoutumisesta tule mitään. Sovitaan, että sanotte reilusti haluavanne vessaan ja nautitte kunnolla koko kasvohoidosta.

   Inkeri

   Poista
 5. Osaisitko neuvoa mitä kannattaisi ostaa hoitoaineeksi?
  Otsaani ja poskipäihini on tullut sellaisia valkoisia mykyjä, kovia. Muutama, noin 7kpl koko naamalla (mies tai kukaan muu ei niitä huomaa ja piilotuvat ihan ohuen YB-meikin alle, tuo meikki muuten päivittäin käytettynä on pitänyt poskipäideni ja otsan maksaläiskät poissa ja mies muistuttu laittamaan "sitä Inkerin puuteria" puuteria heinäpellollekkin, niin ei mun tarvii vaikertaa niistä läikistä...).
  Ihoa pestessäni olen ne kovat läikät huomannut huomannut, ovat ison mustapäänkokoisia. Koitin kuoria sillä päivittäiselläjauholla (kuorinta). Laapin suolaa ja vanhaa hunajaa ulkosaunassakin kuorintana..ei apua.
  Googletin ja sillä perusteella ovat luufinnejä...kasvohoitoon en ennätä (marjasesonkiaikaan). Onko jotain näppyläainetta,jolla ne saisi pois?

  VastaaPoista
 6. Tuo Inkerin puuteri kuulosti hienolta pitää muistaa käyttää sitä, kiitos!
  Ihan oikean päätelmän olet tehnyt ainakin nyt vaikuttaisi siltä, että kyseessä on miiliumit eli luufinnit. Valitettavasti niitä ei pysty poistamaan millään hoitoaineella, vaan se on tehtävä mekaanisesti. Parasta se on tehdä kasvohoidon yhteydessä. Tiedän, että jotkut poistaa niitä itse, koska teoriassa se ei kovin ihmeellistä ole. Käytäntö on sitten eri asia. Yleensä yhtä poistettua miliumia kohti tulee kasa laajentuneita verisuonia, mustelma ja ehkä vielä arpikin. Osaan miiliumin poistaa hyvin asiakkaalta, mutta itseltäni en sitä pysty tekemään. Siinä on aina nenä, tai silmä tiellä eikä sormet taivu omiin kasvoihin kunnolla. Joten odota syksyyn kunnes ehdit kasvohoitoon ja peitä niitä meikillä, jos ne harmittaa.

  Teenkin vielä myöhemmin jutun näistä miliumeista, koska se kiinnostaa monia.

  Inkeri

  VastaaPoista