perjantai 4. maaliskuuta 2016

Flunssa vaikuttaa myös ihoon

Ilmeisesti on menossa talven pahin flunssakausi, koska jonkin verran tulee aikataulumuutoksia sairastumisen takia. Nyt huomasin blogin tilastoista, että ihmiset olivat hakeneet tietoa kysymyksellä miten flunssa vaikuttaa ihoon. Kirjoitan tästä joka talvi, mutta kerrataan se vielä.

Flunssaan sairastuminen vaikuttaa ihoon hyvin paljon, vaikka asiakkaat eivät useinkaan ole sitä tiedostaneet. Ensinnäkin sairaana ihonhoito vähenee, tai jää kokonaan pois. Muutama tuttu asiakas on kertonut olleensa niin sairas ettei kolmeen neljään päivään jaksanut edes voidetta laittaa. Jo tämäkin kuivattaa todella paljon, koska nuo päivät maataan sisälämmityksen kuivuudessa. Kuume kuivattaa ihoa todella paljon. Siinä kohtaa, kun kuume alkaa laskemaan tulee hikoilua ja samalla myös kosteuden haihtumista. Näin hiki ja tuska aaltoja voi tulla useita kertoja päivässä ja se on pahin kuivattaja. Yskiessä ja niistäessä silmistä valuu vesi ja silmäluomet voi olla märkänä pitkiäkin aikoja ja se kuivattaa ja rasittaa ohutta silmänympärysihoa. Flunsassa saattaa olla myös poskiontelotulehdus ja sehän on juuri poskipäiden alla. Tulehdus voi aiheuttaa myös iholle punoitusta ja rasittaa ihoa monella lailla.

Parasta olisi päästä aika pian taudin jälkeen kasvohoitoon jolloin tilanne korjaantuu kertaheitolla. Ellei tämä ole mahdollista, niin sitten pitää tehostaa omaa kotihoitoa. Ensimmäiseksi kannattaa kuoria ja tähän suosittelen Multivitamin Thermofoliantia (82€), jota voi käyttää viikon ajan joka toinen päivä ja sillä saadaan pois ihoon kiinni hautunut kuollut solukko. Multivitamin Power Recovery Masque (nyt 52€, norm.69€) on tietysti paras hoito ja naamio kannattaa laittaa kolmena iltana peräjälkeen ja jättää se yöksi vaikuttamaan. Kuivuuteen ja punoitukseen on myös erinomainen apu Overnight Repair Serum (nyt 72€, norm. 98€), jota muutenkin suosittelen kaikille yli kolmekymppisille tähän vuoden aikaan. Hoitosuihkeet ovat myös hyvä apu sairastaessa, jos jaksaisi sellaista suihkauttaa kasvoille ja varmaan se virkistäisi oloa muutenkin. Paras olisi Ultra Calming Mist (55€) joka vähentää punoitusta ja rauhoittaa ihoa sekä kosteuttaa. Tosin kaikki Dermalogican hoitosuihkeet ovat erittäin kosteuttavia. Mitään lähdevesisuihkeita ei pidä missään tapauksessa käyttää ne vaan lisäävät ihon kuivuutta. Ei vesi imeydy ihoon ja niillä ei ole mitään merkitystä kosteuttajina päinvastoin ne lisäävät ihon kuivumista.

Huulille paras huulirasva on Climate Control (15€) ja se sopii koko perheelle myös lapsille. Jos nenän ympärystä rohtuu jatkuvasta niistämisestä Climate Control on tosi hyvä apu siihenkin. Rohtumaa kannattaa jo ennelta ehkäistä sipaisemalla stickiä jokaisen niistämisen jälkeen. Huulet kuivuu myös, kun usein joutuu hengittämään suunkautta ja Climate Control stickiä kannattaa lisätä useita kertoja päivässä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti