keskiviikko 23. maaliskuuta 2016

Meikki pitää puhdistaa pois joka ilta

Ihan harmittavan usein vielä nykyäänkin kuulen siitä, että ihmiset jättävät meikin yöksikin. Vakioasiakkaame ei sitä tietenkään tee, mutta sitä kuulee aika usein uusilta asiakkailta ja myös yleisessä keskustelussa se käy ilmi. Ilmeisesti näillä ihmisillä ei ole mitään tietoa ihon hyvinvoinnista ja terveydestä.

Vielä 80-luvulla oli tosi yleistä, että meikit pestiin pois kerran viikossa saunareissulla. Silloin jotenkin vielä ymmärsikin ettei ihmisillä ollut tietoa ja pesumahdollisuudet oli huonompia. Nykyisin syy on yleensä pelkkä laiskuus. Eniten kuulen tätä pesemättämyyttä alle kolmikymppisiltä ja he eivät ehkä vielä osaa ajatella, että heidänkin iho vanhenee ja sitä pitää hoitaa ettei se täysin kurtistu. Tämä ripsipidennysbuumi lisäsi huomattavasti ihonpuhdistuksen laiminlyöntiä. Moni varoi kaikin tavoin näitä kalliita ripsiään ettei uskaltanut pestä kasvojaan, kuin silloin tällöin. Vähintäänkin silmänympärykset jäi hoitamatta. Onneksi se on tältä erää ohitettu muoti, mutta tulee taas uudestaan 2030-luvulla näin voin ennustaa.

Iho ei todellakaan siedä tätä pesemättömyyttä. Meikkivoide tukkii ihoa, kun sitä lisätään aamuisin vanhan päälle. Bakteeritoiminta lisääntyy, kun iholla on koko ajan paksu meikkikerros elättämässä tulehdusra aiheuttavia pöpöjä. Finnireaktio takuulla tulee ennemmin tai myöhemmin, mutta harvoin sekään saa ihmistä muuttamaan tapojaan. Moni ei edes välitä näistä finneistä, kun nehän voi peittää entistä paksummalla meikkikerroksella. Jotkut kertoo pesemättömyyden syyksi sen, että ei halua poikaystävän, tai miehensä näkevän häntä ilman meikkiä. Varsinkin uuden suhteen alkuvaiheessa jotkut eivät kehtaa pestä meikkiä yöksikään pois. Luulisi taas aika monen järkevän miehen kauhistelevan tätä. Nuo ripsipidennykset teki monen silmänympärysiholle suurta hallaa. Luomivärit jätettiin moneksi päiväksi ja mitään silmänympärysvoidetta ei käytetty. Ilman silmänympärysvoidetta meidän ilmastossa ohut silmänympärysiho taatusti ohenee, kuivuu ja rypistyy. Samoin tämä meikkivoide kasvoilla kuivattaa hirvittävästi, kun menee päiväkausia ettei mitään hoitotuotteita käytetä.

Silmät kärsii kaikista eniten pesemättömyydestä ja yöllä silmämeikit leviää silmään ja jossain vaiheessa aiheuttavat tulehdusta. Ripset katkeilee ihan tyngiksi, koska ripsiväri tekee ripsestä kovan ja nukkuessa, kun kääntyilee ne helposti katkeilevat. Luulisi tunteen olevan tosi epämiellyttävä, kun kasvoja ei saa kunnolla pestyä. Näitä ihmisiä se ei mitenkään vaivaa, koska tavat ei muutu. En myöskään näe mitään ideaa siinä, että käydään kasvohoidossa, mutta ihonhoidon perusasiat ovat aivan pielessä. Viimeistään nelikymppisenä huomataan, että tuli tehtyä peruuttamaton virhe. Jälkikäteen ei voi kovinkaan paljoa korjata ennen aikojaan vanhentunutta ihoa. Tämä kannattaisi muistaa joka ilta nukkumaan mennessä. Ihminen tekee karhunpalveluksen itselleen, kun ei viitsi uhrata ihonhoitoon viitäminuuttiakaan päivässä.


14 kommenttia:

 1. Sain ihotautilääkäriltä neuvon käyttää aurinkovoidetta viisikymppisellä kertoimella ja suositteli Dermalogicaa. Katsoin, että sellaisia löytyy useampi. Mikä niistä olisi paras, kun iho pitää suojata ettei solumuutokset pahene ja ikää on 64v. Olen hyvin vähän käyttänyt meikkejä ja nämä suojaamisrasvatkin tuntuu vierailta. Haluaisin mahdollisimman vaivattoman voiteen.

  VastaaPoista
 2. Olin itse vastaavassa tilanteessa viime keväänä, kun ihotautilääkäri suositteli aurinkovoidetta jokapäiväiseen käyttöön. Kokeilin Solar boosteria ja Dynamic Skin recoveryä ja päädyin tämän viimeisen käyttäjäksi. Se ei ole mikään paksu rasva eikä naama jää kiiltämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näissä kaikissa kolmessa viidenkymmensuojalla olevissa voiteissa on suojaavuus ihan samanlainen. Ne ovat koostumukseltaann erilaisia ja tarkoitettu eri ihotyypeille. Yli kuusikymppiselle tuo Dynamic Skin Recovery on hoitavin, mutta ellei iho ole kovin kuiva myös Pure Light käy. Solar Defence Booster on paras toisen voiteen päällä ainakaan näin talvella sen hoitavuus ei ole riittävä yli vanhenevalle iholle.

   Inkeri

   Poista
 3. Tää on niin läpinäkyvää että esiinnyt täällä anonyymina. Muuten hyvä blogi mutta tuo asia häiritsee, ehkä jätän nää kommentit väliin.

  VastaaPoista
 4. Nyt en oikein tätä kommenttia ymmärtänyt. Näitä anonyymi kommentteja tulee aika paljon ja julkaisen ne, jotka ovat asiallisia ja liittyvät aiheeseen. Jos ajatus oli siinä, että itse kirjoittaisin anonyyminä, niin miksi ihmeessä niin tekisin? Minähän voin sanottavani kirjoittaa täällä muutenkin ja se saisi suuremman arvon. Enkä sitäpaitsi tiedä miten edes pystyisin kirjoittamaan anonyyminä.
  Nykyisin joudun raakkaamaan pois kommentteja jotka tulevat jatkuvasti samalta anonyymiltä. Eikä tuo anonyymiys ole mikään ongelma se on ihan ymmärrettävää ettei joka kommenttiin halua omaa sähköpostiosoitetta levittää. Vastaan mielelläni asiakkaiden kysymyksiin, koska niitä ei ole liikaa ainakaan vielä. Ei olisi kovin järkevää tehdä itse kysymyksiä ja nähdä vaivaa niihin vastaamiseen. Mitä ihmeen hyötyä siitä olisi.


  Inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilmeisesti tarkoitus on saada rasvoja paremmin kaupaksi kun anonyymina niitä kehuu maasta taivaisiin.

   Poista
  2. Voi, kun markkinointi olisikin niin helppoa. En katso näitä kommentteja sillä silmällä vaikuttaako ne samanlaisilta kirjoituksilta, kuin itse teen, vai olisiko ne muuten saman ihmisen tekemiä.
   Blogini on joutunut mitä kummallisempien häirikköviestien kohteeksi ja en ihmettele, vaikka haluttaisiin antaa mielikuva minun tekemistä kommenteista. En ehdi analysoimaan jokaisen kommentin motiivia ja se ei ole tarkoituskaan. Julkaisen kommentit sillä periaatteella, että ne ovat järkeviä, aitoja kokemuksia ja liittyvät blogin aiheisiin.
   Joka tapauksessa nämä kommentit ovat hyvin tärkeitä vastavuoroista keskustelua ja on tärkeää, että myös asiallisia kommentteja tulee, koska muunlaisiakin tulee aivan liikaa.

   Inkeri

   Poista
  3. Olis yrittäminen helppoo jos tollanen markkinointi riittäis. Tuskin Inkeri kerkee kysellä itseltään hoitoneuvoja:)

   Poista
  4. Kyl täällä niin outoja juttuja kommentoidaan, että osa niistä täytyy olla trolleja. Oon välillä ihan äimänä, että voikos joku tosissaan kirjoittaa tollasta. Yhtä hyvin joku välkky voi leikkiä Inkeriä ja esiintyä että sehän omassa blogissaan kommentteja sorvaa. Varsinkin, kun tiedän mikä riesa hänellä on ollut jostain kommentoivasta hörhöstä. Ainaskin vakkariasiakkaat tietää ettei Inkerin tarviii tehdä mitään feikkijuttuja, vasn häntä voi kiittää ihan aidosti.

   Poista
 5. Minua riepoo kirjoittajan antama kuva naisen elämästä. Tärkeintä on meikki ja miltä naama näyttää. Vapaa-aika luetaan ja keskustellaan henkeviä historiasta kynttilän valossa. Missään ei puhuta työstä, kodista, ruuanlaitosta tai lasten kasvatuksesta. Annetaan nuorille täysin epärealistinen kuva naisen elämästä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, naisen tehtävä on käydä vaan kasvohoidossa ja rasvata naamaa kaiken maailman tehotipolla ja kosteusmaidoilla. Tuire

   Poista
  2. Anonyymi, työstähän tässä nimenomaan ja suurimmaksi osaksi puhutaan, koska tämä on kauneushoitolayrittäjän ja ihonhoitoammatilaisen blogi.

   Blogeissa on tärkeätä aihepiirin rajaus. Jos pitää esimerkiksi kirjallisuusblogia, kuvaus vessanpöntön pesemisestä lienee tarpeeton.

   Inkerin harrastus on sotahistoria, ja siitä kirjoittaminen tekee tästä blogista särmikkään kokonaisuuden.

   Ja mitä nuoriin tulee, he kyllä tarvitsevat monenlaisia naisen malleja. Mitä kohti he kurkottaisivat, jos vain arki olisi näkymänä. Inkerin naisen malli on hyvä: tiukka ammattilainen ja yrittäjä, jolla on lisäksi intohimoinen harrastus aivan muulta alalta.

   Itse koen niin, että kestän paremmin arjen velvollisuuksia ja elämän koettelemuksia, kun kasvot ja hiukset ovat kunnossa.

   Leena

   Poista
 6. Koko blogihan kertoo työstä, kosmetologin työstä. Jokainen voi valita itseään kiinnostavan blogin. Löytyy myös ruuanlaitto- ja lastenkasvatusblogeja.

  VastaaPoista
 7. En ole itse miettinyt tätä blogia siltä kantilta, että sen pitäisi olla moninaisesti kasvattavaa nuorille naisille. Yksi ihminen, kun ei kaikkeen pysty ja perustarkoitus on antaa ihonhoitoneuvoja. Tarkoitus ei ole missään nimessä kirjoittaa päiväkirjaa omasta elämästäni ja ketä kiinnostaisi minun vessan siivous. Netistä löytyy varmaan ihan joka lähtöön blogeja ja näitä ruokaohjeita yms.kannattaa hakea niistä. Uskon myös ettei nuoriso ole niin yksisilmäisiä, että he luulisivat minun elävän syömättä ja siivoamatta, vaikka niistä en kirjoitakaan.


  Inkeri

  VastaaPoista