keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Vastauksia usein tehtyihin kysymyksiin

On joitakin kysymyksiä mitkä tulee vastaan aina uudestaan ja uudestaan. Asiakkaiden on vaikea joku asia omaksua, tai voi olla, että itse jätän aina saman asian kertomatta. Tein tähän lyhyen lista yleisimmistä kysymyksistä.

1. Pitääkö meikki pestä pois ennen, kuin käyttää Daily Microfoliant kuorintaa?
   - Kyllä pitää. Daily Microfoliant ei ole pesuaine ja se ei liuota meikkiä ja likaa pois iholta. Iho pestään ensin puhdistusaineilla ja vasta sitten tehdään kuorinta.

2. Missä välissä hoitosuihkeita käytetään?
   - Hoitosuihke korvaa kasvoveden ja niitä käytetään puhdistuksen jälkeen. Ensin puhdistetaan iho ja kuivataan pyyhkeeseen ja sen jälkeen sumutetaan hoitosuihke.

3. Eikö hoitosuihketta mene silmiin, kun sitä suihkutetaan suoraan kasvoille?
   - Silmät pitää sulkea, kun suihkaisee hoitosuihkeen iholle. Se ei ole mitenkään vaarallista silmille, mutta saattaa kirvellä osuessaan silmiin.

4. Jos käyttää suojakerrointa 50, niin ruskettuuko iho ollenkaan?
    -Ei rusketu ja juuri siihen pyritäänkin. Ihon ruskettuminen kertoo säteilyvauriosta ja ne pyritään ennalta ehkäisemään korkeilla suojakertoimilla. Ei ole mahdollista ruskettua ja samalla suojautua ihoa vaurioittavalta uv-säteilyltä.

5. Miten tunnistaa uv-säteilyn aiheuttaman soluvaurion?
    -Asiakkaan on hyvin vaikeaa tunnistaa niitä ainakin alkuvaiheessa. Se vaatii pitkän kokemuksen ihon käsittelystä. Aurinkokeratoosiläiskissä ihon päällimmäiset solukerrokset puuttuu, iho punoittaa ja hilseilee.

6. Vahingoittaako kuorinta ihoa?
    - Oikein valittu kuorinta-aine ei missään tapauksessa vahingoita ihoa, vaan on tärkeä osa hyvää ihonhoitoa. 

4 kommenttia:

 1. Kiitos tästä listasta. Melkein kaikki oli minuakin mietityttäneitä juttuja. Ainoastaan tuo kuorinnan merkitys on jo iskostunut aivoihin, kun omakin kokemus osoittaa miten tärkeää se on.

  VastaaPoista
 2. Hämmästelen aina, että ihmisille pitää sanoa silmien sulkemisesta hoitosuihkeen sumuttamisen aikana. Siitä on ollut juttua jossain aiemminkin ja en ymmärrä, että kaikki pitää neuvoa kädestä pitäen. Ei tietenkään saa mitään suihkutella silmiin. Ihan, kuin jenkeissä kielletään ettei kissaa saa laittaa mikroon. Hiukan oman järjenkäyttöä, please.

  VastaaPoista
 3. Tämä liittyy kohtaan 4. Ostin tuon 50 suojakertoimella olevan aurinkosuojan ja käytin sitä ohjeiden mukaisesti lomamatkallani säännöllisesti lisäten ja en mitenkään ottanut aurinkoa. Siitä huolimatta muistutan ruskeaa kahvipapua joten vahinkoa tuli minun iholleni. Meille ihan herkimmille ei tuo 50 suojakerroinkaan riitä.

  Päivi

  VastaaPoista
 4. Ilmeisesti uv-säteily on ollut tosi voimakasta, kun se heijastuu vielä nurmikosta ja hiekastakin eikä tule pelkästään taivaalta. Mitään täydellistä blokkia ei aurinkosuojilla saada aikaa. Viidenkympin suoja estää kyllä palamisen täysin ja se on kaikista pahinta ihon kannalta.
  Rusketuksen vahingoittava vaikutus ei ihan kaikissa tapauksissa päde. Sinulla ja muilla vakioasiakkaillamme ihon on niin hyvässä kunnossa ja kotihoito niin tehokasta, että uv-säteilyn haittavaikutuksen kompensoituu sillä. Myöskään uv-säteilyn aiheuttama ihosyöpäriski on vähäinen yli kaksikymppisinä ja kunhan ihoa ei polta. Silloin, jos näkyvissä olisi jo jotain aurinkokeratoosia yms.uv-säteily voisi sitä pahentaa. Sinulla on kuitenkin täysin terve iho eikä pigmenttiläiskätaipumusta ole ollut.
  Hyvällä hoidolla pystytään säteilyn ihoa vanhentava vaikutus välttämään joten voit iloita hyvästä ihon väristä ihan reilusti. Esimerkiksi tuo käyttämäsi Overnight Retinol Serum on paras tuote korjaamaan säteilyhaittoja.
  Ilmeisesti lomasää myös suosi, koska aurinkoakin löytyi ja se on kiva.

  Inkeri

  VastaaPoista