maanantai 7. maaliskuuta 2016

Käytä hoitotuotteita riittävästi

Meillä jokaisella on omakohtainen tapa käyttää ihonhoitotuotteita. Joidenkin tapoihin kuuluu laittaa kerralla ja säästelemättä kunnon voide kerros ja toiset taas sipaisee ihan kevyesti ettei voidetta tule juuri ollenkaan. Tiedän sen siitä miten kauan kenelläkin joku tuote kestää. Intensive Moisture Balance 100ml (85€) on meidän suosituin tuote. Jos asiakas käyttää pelkästään sitä yöksi ja päiväksi ilman tehotippaa ja se kestää lähes puolivuotta, niin käyttö on ihan liian vähäistä.

Vuodenajoilla on suuri merkitys tuotteiden tarpeessa. Kuivaan aikaan talvella hoitotarve melkein tuplaantuu. Silloin, kun käytetään tehotippaa alla ja voidetta päällä, niin voidetta ei tarvita niin paljoa, kuin jos sitä käytettäisiin yksistään. Muista lisätä voiteen määrää, kun tehotippa loppuu. Iho koostuu useammasta eri solukerroksesta, joista päällimmäinen on hilseilemässä pois. Ellei ihoa kuorita säännöllisesti paksuuntunut hilseilykerros imaisee kaikki hoitoaineet ja mikään ei imeydy varsinaiseen elävän solunkerrokseen. Jos voidetta vaan sipaistaan se imeytyy kaikki näihin kuiviin kuolleisiin solukoihin. Siksi kuorinta on tärkeää tehdä säännöllisesti, koska se auttaa hoitoaineita imeytymään kunnolla.

Vanhemmalla ja kuivalla iholla kannattaa laittaa hoitotuotteita useampaankin kertaan. Itse en juurikaan meikkaa viikonloppuisin ja siksi ihonhoito voi vähentyä. Näin kertoo käyvän myös moni asiakas. Olen ottanut tavaksi lisätä voiteita pitkin päivää. Arki-iltaisin olen sen verran myöhään kotona, että menen meikinpoiston ja iltahoidon jälkeen heti petiin. Näin talvella, kun käyn yöllä vessassa lisään aina voidekerroksen. Tämä Intensive Moisture Balance on kaikista helpoin lisättävä. Sen päälle laitan vielä Barrier Repairin (62€) näin iho tuntuu hyvältä vielä aamullakin. Yöllä tuo kuivuminen on voimakkainta, koska nukkuessa iho haihduttaa enemmän ja yleensä makuuhuoneen ilma on hyvin kuivaa.

Jos hoitoaineita laittaa liian vähän menee sekin annos ihan hukkaan. Ei ole mitään järkeä säästellä kosmeettisia tuotteita. Se on, kuin antibioottikuuria söisi joka toinen päivä. Kuuri kyllä venyy, mutta teho puoliintuu. Näin käy myös voiteilla eli niitä pitää käyttää jatkuvasti ja riittävä määrä kerralla. 

3 kommenttia:

 1. Viikonlopun aikana on käyty kommenttikeskustelua siitä millaisia juttuja ihmiset eivät halua lukea. Toisia ärsyttää huumori ja toisia sotiminen. Voitaisiinko sopia, että jokainen lukee, vaan ne jutut mitkä ovat itselle mieluisia. Näin säästytään monelta mielipahalta ja ärsyyntymistä.
  Kirjoittajalla on sananvapaus, mutta lukijallakin on vapaus valita mitä lukee.


  Inkeri

  VastaaPoista
 2. Hyvin sanottu. Eikö Super Rich repair ole parempi kosteusvoide talvisin kun on niin ravitsevaa? Sitä jos laittaa reilusti illalla niin iho on kosteudesta ja ravinteista pullea vielä seuraavanakin päivänä.. Itselläni tämä voide hävitti myös juonteet, eli aika halvaksi tuli kun ei nyt enään tarvitse harkita botoxia tms..

  VastaaPoista
 3. Kyllä tuo Super Rich Repair on yli kolmekymppisille parempi, kuin Intensive Moisture Balance. Käytin sitä nyt vaan esimerkkinä, kun suurin osa tuntee sen voiteen. Super Rich Repair on täyteläisempi ja vaikutukseltaan kiinteyttävä ja ihoa vahvistava. Talvella se on paras ratkaisu käyttää yöksi ja päiväksikin. Se suojaa hyvin ulkoillessa pakkaselta ja viimalta. Meikin alle se sopii ihan hyvin, koska se imeytyy täysin.


  Inkeri

  VastaaPoista