keskiviikko 2. maaliskuuta 2016

Vaate, varjo ja siesta ovat ensisijaiset aurinkosuojat

Talvilomia vietetään parhaillaan ja taas varoitan näistä auringon vaaroista. Luin juuri tutkimuksen jossa oli haastateltu noin 1700 suomalaista. Yli 90-prosenttia tiesi, että aurinko aiheuttaa syöpää, mutta harva käytti aurinkosuojavoidetta. Aurinkokeratoosista tiesi vain kymmenenprosenttia ja juuri kymmeneltäprosentilta haastatelluista oli hoidettu aurinkokeratoosia. Tästä voisi vetää johtopäätöksen, että aurinkokeratoosista kuullaan ja kiinnostutaan vasta siinä vaiheessa, kun itse siihen sairastuu. Kaikista vähiten auringon vaaroista tiesi keski-iän ylittäneet miehet ja he ovatkin ihan suurin ryhmä ihosyöpään sairastuneista.

Uv-säteilyltä kannattaa suojautua monella tapaa. Elämän tavat voi valita niin ettei altistu auringolle liikaa. Ensisijaiset suojamenetelmät on vaate, varjo ja siesta eli auringossa kannattaa pitää aina kevyitä vaatteita. Hyvä on kävellä ja istua aina varjon puolella eikä kannata olla ulkona keskipäivän aikaan kello 12-15. Näiden lisäksi käytetään vähintään suojakerrointa 20 ja aurinkoiseen aikaan suojakerrointa 50. Suurin säteily Suomessa on touko-kesäkuussa ja myös pilvisenä päivänä iho voi palaa. Auringossa makaaminen bikineissä nelinkertaistaa säteilyn määrän siihen verrattuna, että kävelee auringossa bikineissä. Aurinkokeratoosi ei synny heti, vaan se on pitkä prosessi ja näkyvät iho ongelmat tulee esiin vasta kymmenien vuosien kuluttua.

Monipuolisin aurinkosuojavoide Dermalogicalla on Protective Sport sk50 (53€) joka sopii kasvoille ja vartalolle. Suosituin uv-suojallinen päivävoide on Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€) ja SkinPerfect Primer sk 30 (77€) on meidän kaikista suosituin suojallinen tuote. 

14 kommenttia:

 1. En ymmärrä ollenkaan tuota Hiirihelvetin hallitsijat blogia. Miten aikuinen ihminen viitsi kirjoittaa, kuin lapsi. Se murentaa kyllä mielikuvaa oman alansa huippuosaajasta mitä blogien ylläpitäjä ainakin esittää.
  Hiirihelvetin jutut ovat myös mauttomia ja likaavat omaa pesää. Miksi kirjoitella Sunny Car Centeristä koko maailmalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vien terveisesi kotiin, mutta on muistettava, että kissoillakin on sananvapaus. Ei missään jutussa ole kirjoitettu Sanny Car Centeristä, vaan Sanny Cat Centeristä. Kyllä Hämeenlinnan päättäjät on ihan itse itsensä saaneet maailman kartalle noilla onnettomilla kaupoillaa.


   Inkeri

   Poista
  2. En ymmärrä yrittäjää, joka pilkkaa omaa kaupunkiaan. Sehän on oman oksan sahaamista. Eikö aikuisella ihmisellä ole parempaa tekemistä. Vai onko töitä niin vähän, että aikaa riittää kaikkeen joutavaan.....

   Poista
  3. Muistuttan, että blogien lukeminen on vapaaehtoista, jos jutuista tulee , vain kiukkuiseksi niitä ei kannata lukea. Samoin kosmetologin valinta on asiakkaan oma päätös. Ei missään tapauksessa pidä mennä kosmetologille, jonka ammattitaitoon ei luota.

   Inkeri

   Poista
 2. Kyllä huippuosaajallakin saa olla huumorintajua:)

  VastaaPoista
 3. Kuka sitten puolustaa näitä hiiriparkoja? Onko teillä kotona hiiriongelma? Tai rotta?

  VastaaPoista
 4. Tämä meni nyt yli ymmärryksen. Mikä on hiirihelvetin hallitsijat ja miten se liittyy Inkerin ammattitaitoon.
  A-M

  VastaaPoista
 5. Voi ei! Mun mielestä se blogi tuo Inkeristä esiin lisää inhimillisyyttä ja huumoria, tää blogi kertoo rautaisesta ammattilaisesta, jossa on kumminkin lämpöä.. Varsinkin kun on niin eläinrakas. Mun 15 ja 12 v koirat juttelee myös ja lähettää isännälleen viestiä.
  Onko sulla itsellä eläimiä? Eläimet on aina persoonia ja omistaja kyllä tietää mitä ne ajattelee ja viestii;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin ihmisen jolla ei ole koskaan lemmikeitä ollut on vaikea ymmärtää miten paljon niiden kanssa voi kommunikoida. Jokainen oppii "lukemaan" oman kissan, tai koiran viestit.
   Itse en ole koskaan elänyt kissattomassa kodissa ja toivottavasti en sellaista joudu kokemaankaan. Myös koiruudet ovat ihania, mutta en tunne niitä niin hyvin, kuin kissoja.

   Inkeri

   Poista
 6. Se on inkerin kissojen kirjoittama hauska blogi. Suosittelen!

  VastaaPoista
 7. Käyttääkö Inkerin kissatkin Dermalogicaa? Kiillottavat turkin Precleansella ja rasvaavat tassut Super Richilla. Kerran vuodessa Hertta käyttää Power Rich kuurin jotta viehätysvoima säilyy

  VastaaPoista
 8. Pöh, kissathan kuuluvat elämään, ja kuten Inkeri kirjoitti, heilläkin on sananvapaus.

  Britannian sodanaikainen pääministeri Winston Churchillkin muuten lienee ollut oman alansa huippuosaaja, jonka kissaystävät osallistuivat jopa hallituksen kokouksiin. En usko, että kovin moni aukoi hänelle päätään - ainakaan päin naamaa.


  Leena

  VastaaPoista
 9. Ainakin primeriä pojat testas, ennen kuin mamma pilas ilon;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikien mielestä äiskä on yksi ilonpilaaja. Tuon primerinkin kanssa heillä olisi ollut tosi hauskaa.

   Inkeri

   Poista