perjantai 11. maaliskuuta 2016

UV-säteily on erityisen voimakasta keväisin

Tämä vuoden aika on salakavala tuon uv-säteilyn vuoksi, koska sen määrä on huomattavasti suurempi, kuin heti ymmärtäisikään. Kaikki aurinkoon liittyvät ongelmat saavat vauhtia juuri näinä kevätkuukausina maaliskuusta toukokuuhun.

Lumi tuo hyvin voimakkaan heijastuksen uv-säteilylle ja silloin ulkona liikkuva ihminen joutuu alttiiksi säteilylle joka suunnasta. Aurinko on vielä tähän vuoden aikaan sen verran matalalla, että se osuu juuri sopivasti kasvoihin. Harva tietää, että pilvisenäkin päivänä säteilyn määrä on todella suuri. Aurinkosuojavoidetta pitää nyt laittaa joka päivä, jos aikoo säästyä pigmenttiläiskiltä. Olen jo nähnyt parilla asiakkaalla miten finnien parantumisjäljet ovat tummuneet uv-säteilystä ja ne näkyvät paljon selvemmin. Tämä on hyvin tyypillistä finnien ja näppyjen kanssa, koska tulehdus rikkoo juuri tuon pigmenttisolukerroksen. Silloin väriä antavat melanosyyttisolut jakautuvat epätasaisesti ja kiinnittyvät juuri tuohon tulehduskohtaan suurina määrinä. Pienikin uv-säteily määrä nostaa tumman läiskän esille ja se jää näkyville pitkiksi ajoiksi. Muistakaa myös, että ainoa varma syy ihon vanhenemiseen on uv-säteily. Ilman sitä kasvojenkin iho olisi kiinteämpi ja tasaisemman värinen.

Dermalogican suosituimmat aurinkosuojalliset päivävoiteet ovat Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€) ja Pure Light sk 50 (107€). Moni myös korvaa aurinkosuojan SkinPerfect Primerillä sk 30 (77€) ja se on yhtä hyvä vaihtoehto, jos ulkoillaan vaan työmatkat eikä useita tunteja. Kaikissa meidän myymissä meikkivoiteissa on sk 20 ja se on riittävä suoja yhdessä SkinPerfect Primerin kanssa. Dynamic Skin Recovery sk 50 on ollut jo monta vuotta meidän suosituin uv-suojallinen päivävoide ja suosittelen sitä kaikille yli kolmekymppisille. Uudistuneen PowerBright linjan päivävoide Pure Light sk 50 on ollut erittäin suosittu kaiken ikäisillä. Se myös hajoittaa pigmenttisoluja ja auttaa silläkin tavoin ihoa pysymään tasaisen värisenä. Tämä uudistunut Pure Light sk 50 on käytössä erittäin miellyttävä ja hyvin imeytyvä. Ellet pitänyt edellisestä versiosta kokeile nyt tätä, koska siitä on tullut monen suosikkipäivävoide.


2 kommenttia:

  1. Kirjoitit Inkeri joskus että ihon ruskettuminen on merkki ihon vaurioitumisesta. Mielestäni tuo lause kiteyttää kokonaisuudessaan uv-säteiden ihohaitat. Aurinkosuoja on paras ryppyvoide

    VastaaPoista
  2. Olet aivan oikeassa. Mitä vähemmän iho altistuu uv-säteilylle sitä paremmin voi ihon kimmoisuus ja sileys. Julma totuus on, että kahden viikon loma Thaimaassa ilman kunnollista aurinkosuojaa mitätöi koko vuoden hoitovoiteet. Hyvällä hoidolla pystytään pitämään iho joustavana ja vahvana. Nuo pari viikkoa auringossa romuttaa tämän kaiken.

    Inkeri

    VastaaPoista