torstai 10. maaliskuuta 2016

Kuluttajan on vaikea valita oikeat ihonhoitotuotteet

Eräs pitkäaikainen tuttuni oli päättänyt aloittaa säännöllisen ihonhoidon neljäkymmentä täytettyään. Hän päätti tulla asiakkaakseni ja halusi siirtyä käyttämään Dermalogicaa. Sovimme, että voin kirjoittaa tästä tapauksesta.

Hän tuli muutama viikko sitten varaamaan hoitoaikaa ja halusi ostaa jo sillä kertaa kotihoitotuotteet. Dermalogican tuotteisiin hän oli jo tutustunut netissä, mutta ei meidän sivuilla, tai tässä blogissa. Hänellä oli lista tuotteista joita hän halusi heti mukaan. Katsoin sitä listaa ja minun oli pakko tarkistaa, että kenelle hän oli niitä tuotteita ostamassa. Hänen iho oli aika tavallinen sekaiho, jossa oli paikoitellen hilseilyä ja pintakuivuutta. Ihon väri oli epätasainen, koska hän oli ollut useamman viikon Thaimaassa. Hän oli valittut puhdistusmaidoksi Dermal Clayn (500ml 60€, 250ml 42€), joka on savipohjainen rasvoittuvan ihon puhdistusmaito. Hoitosuihketta ei ollut ollenkaan ja voiteena oli Oil Control Lotion(58€) eli rasvaisen ihon ohut maitomainen kosteusvoide, joka vähentää ihon kiiltämistä. Kuorinta oli Multivitamin Thermofoliant (81€) ja naamio Refinning Masque (64€).

Ihmettelin kovasti miksi hän oli päätynyt näin tehokkaisiin rasvaisen ja epäpuhtaan ihon tuotteisiin. Hän kertoi kärsineensä yli kolmekymppiseksi finneistä ja mustapäistä ja kuulemma inhosi rasvaisen kiiltäviä voiteita. Ilmeisesti vanhasta tottumuksesta hän valitsi rasvaisen ihon tuotteita ja monen finni-ihoisen on vaikea ymmärtää ja uskoa, että kosteuttaminen on ihan eri asia, kuin paksut rasvat. Noilla aineilla hän olisi saanut aikaan kuivumista ja hilseilyä ja iholla ei takuulla olisi mukava tunne. Vaihdoin tuo Dermal Clayn Precleanse ja Special Cleansing Gel yhdistelmään ja annoin matkakokoisen Daily Microfoliantin jolla saa hyvin alkuun kuorinnan uudistavan vaikutuksen. Tehotipaksi suosittelin C-12 Serumin, joka on osoittautunut todella hyväksi kosteuttajaksi pigmenttiä hajoittavan vaikutuksen lisäksi. C-12 Serum korjaa myös jälkikäteen uv-säteilyn aiheuttamia solutuhoja. Hoitovoiteeksi tuli Skin Smoothing Cream (50ml 59€, 100ml 81€), joka käy yöksi ja päiväksi. Tuo Multivitamin Thermofoliant (81€) kuorinta-aine oli hyvä valinta ja suosittelin sitä käytettävän pari kertaa viikossa ja muina päivinä Daily Microfoliant. Multivitamin Thermofoliantia olikin hänen työkaverinsa suositellut ja siihen on helppo tykästyä, kun vaikutusaina on pari minuuttia ja iho näyttää heti kirkkaammalta ja pikkurypyt ja juonteet siliää. Naamion vaihdoin Multivitamin Power Recovery Masqueen (nyt 52€+daily microfoliant matkakoko, norm.69€) joka tasapainottaa ihoa monella tavoin.

Tästä kokemuksesta opin miten vaikeaa kuluttajan on valita oikeat kotihoitotuotteet. Sen olen huomannut ennenkin, että asiakkaat mieluumin hakevat puhdistavia ja talineritystä hidastavia tuotteita, vaikka iho tarvitsisi runsaasti kosteutta. Olisi todella tärkeää, että ammattilainen valitsisi kotihoitotuotteet ettei rahat mene hukkaan. Asiakkaalle tulee myös helposti mielikuva siitä ettei Dermalogican tuotteet sovi hänelle, tai ovat jotenkin muuten huonoja. Onneksi tässä tapauksessa ehdittiin virhe korjata ennen kuin tuotteita oki ostettukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti