tiistai 2. elokuuta 2016

Hiki huuhtelee ihon oman suojapinnan pois

Olen huomannut muutamalla kuivaihoisella asiakkaalla, että heidän ihonsa on muuttunut kesän aikana todella pintakuivaksi. Tämä on aika tyypillistä helteisinä kesinä, kun hiki valuu jatkuvasti. Monella jää myös kesälomalla ihonhoito vähälle ja kuivuus lisääntyy myös hoidon puutteesta. Tutuista asiakkaista moni kertoo iän mukanaan tuomista hikoiluista jolloin iho on litimärkä moneen kertaan päivässä, tai varsinkin öisin. Kuivuus on tyypillinen ongelma mikä tulee vaihdevuosiajan hikoilujen myötä. Jotkut kokee tämän saman raskaus-ja imetysaikana.

Nanolift kasvohoito (118€) auttaa paljon tähän kuivuuteen ja sen jälkeen iho on helpompi pitää kunnossa kotihoidolla. Paras kosteuslisä on Skin Hydrating Booster (94€), jota voi käyttää aamuin illoin tehotippana hoitovoiteiden alla. Kannattaa muistaa, että Skin Hydrating Booster sopii myös silmien ympärille. Toinen lisäkosteuttaja on hoitosuihke, jonka käyttöä voi lisätä useampaan kertaan päivässä. Kaikissa Dermalogican hoitosuihkeissa on kosteuttava vaikutus, mutta tehokkain kosteuttaja on Antioxidant Hydramist (62€).

Hikoilu tuo ihon pintaan kuona-aineita ja lisää kuolleen solukon määrää. Hiki-ja talirauhanen on samassa ihohuokosessa ja hikirauhasen toimiessa se saa myös talirauhasta liikkeelle. Se aiheuttaa rasvoittuvalle iholle myös tukkeutumia ja öljyisyyttä. Kuorinta on kaikissa tilanteissa tarpeellinen, koska kosteuttavat tuotteet esimerkiksi Skin Hydrating Booster vaikuttaa parhaiten hyvin kuoritulla iholla. Multivitamin Thermofoliant (82€) on nopea ja tehokas sulattamaan kuollutta ja puolikuollutta ihoa. Sitä voi käyttää noin 3-4 päivän välein ja muina päivinä Daily Microfoliantia (72€). On erittäin tärkeää saada kuivuus taltutettua ennen syksyä ja sisälämmityksen alkua. Jos kuivuus jää tässä vaiheessa hoitamatta ongelmat ovat moninkertaisia alkutalvella.

4 kommenttia:

 1. Kysynpä tätä kautta. Aiemmin pitkäänki riesana olleet finnit ovat nyt muutamassa viikossa lisääntyneet räjähdysmäisesti itselläni. En tiedä onko stressi sellainen joka voi tämän aktivoida, hoitotottumuksissa ei ole muutoksia. Finnit eivät kasva märkiviksi mutta niitä on pieninä merkittävä määrä. Pitäisikö tässävaiheessa jättää kuorinnat pois , pahentaako se tilannetta entisestään? Thermofoliant on muutaman kerran viikossa ja daily päivittäin, normaalisti. Overnight clearing geliä olen laittanut tulehtuneisiin alueisiin yöksi, laitetaanko tämän päälle vielä normaalisti kosteusvoide vai jätetäänkö vain yöksi tämä vaikuttamaan? breakout control ja active moist on aamuisin.

  Tottakait tiedän että lääkäri on osoite jossei parane, mutta ajattelin nyt katsoa rauhoittuisiko muutamassa viikossa, todella toivon. Roaccutankuuri on todella raskas, tämäkin koettu useamman kerran kautta. Akne ei taida koskaan lopullisesti päästää otteestaan.

  Timo

  VastaaPoista
 2. Onko sinulla ollut koskaan tällaista saman tyyppistä pikkunäppyä? Se kuulostaa ruusufinniltä. Onko niitä eniten nenän ympärillä? Ruusufinniin auttaa ainoastaan antibioottikuuri.
  Kokeile näitä neuvoja ja ellei tule mitään muutosta käy lääkärissä. Laita Overnight Clearing Gel yöksi eikä mitään muuta ja laita sitä kevyesti aamullakin ja isompien päälle paikallisesti Breakout Control ja hiukan Active Moistia. Jätä 3-4 päivää kuorinnat pois myös Daily, koska ruusufinniä voi kuorinta pahentaa. Toivottavasti saat näillä apua ilman lääkkeitä.

  Inkeri

  VastaaPoista
 3. Googlailin ruusufinnin kuvia, ja minusta tämä näyttää samalta kun akne aikanaan. Näpyt keskittyvät kaulaan ja niitä on tosiaan lukemattomia. Olen saanut olla useamman vuoden tilanteessa jossa on näppy sillointällöin, ei tulehtuneita muutoksia. Nenän ympärillä ei ole. Toivon tosiaan että rauhoittuu. Jätän kuorinnat nyt loppuviikoksi pois. Kiitos Timo

  VastaaPoista
 4. Sitten voidaan unohtaa tuo ruusufinni, jos näpyt on kaulalla. Ruusufinni alkaa yleensä nenän ympäriltä eikä laskeudu leuasta alaspäin.
  Kyse on varmaankin helteen ja hikoilun tuottamasta ärsytyksestä. Kaulan iho ei kovin helposti kuivu liikaa, niin voit kokeilla jättää Active Moistin kokonaan pois pariksi päivää.

  Inkeri

  VastaaPoista