lauantai 13. elokuuta 2016

Itse tehty kasvohieronta on hyödytöntä

Naisten lehdissä näkee välillä ohjeita itse tehtyyn kasvohierontaan. Minä en näe siinä mitään hyötyä, vaikka ei siitä haittakaan tietysti ole. Nyt varmaan muutama lukija suuttuu, kun vesitän heidän kotihoitonsa, mutta tähän on ihan loogiset perustelut.

Kasvohoidon yhteydessä tehdyllä kasvohieronnalla on kolme tarkoitusta. Kasvohieronta vilkastuttaa verenkiertoa ja aineenvaihduntaa, imeyttää hoitotuotteita ja rentouttaa. Kasvohieronta pitää tehdä juuri oikealla painolla, oikeaan suuntaan ja jatkuvilla liikesarjoilla. Tätä on täysin mahdotonta tehdä omille kasvoilleen. Edes minä en pysty siihen, vaikka osaan sen hyvin tehdä asiakkaalle. Hoitosuunta on täysin mahdoton, että siinä voisi toteuttaa oikeat liikeradat ja jatkuvan oikeaan suuntaan menevän painon. Vaikutus tyssää myös siihen, että nostamalla kädet kasvojen korkeudelle tukitaan aineenvaihdunta reitit kasvoista alaspäin. On myös täysin mahdoton rentoutua, jos käsiä pitää kohotettuna ja niillä tehdään jotain liikettä.

Omassa työssäni pidän hyvin tehtyä kasvohierontaa erittäin tärkeänä hoitovaiheena. Asiakkaalle se on kasvohoidon paras kohta ja siinä vaiheessa lähes jokainen asiakas nukahtaa. Nautin itse kasvohoidossa ollessani hieronnasta hyvin paljon ja sen takia kiinnitän siihen paljon huomiota itse hoitoa tehdessäni. Tehokaasti tehty kasvohieronta on raskas työvaihe ja moni kosmetologi jättää sen minimiin. Minulle työvaiheen raskaus ei ole merkittävä asia, vaan itsekin rentoudun tuossa rytmisessä liikkeessä. Pidän sitä mukavimpana työvaiheena ja paras palkinto siitä on nukahtanut asiakas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti