sunnuntai 7. elokuuta 2016

Mustikkaa kynsinauhoissa

Nyt on todella hyvä mustikkavuosi ja sen näkee asiakkaiden käsistä. Moni asiakas harmittelee ja näyttelee käsiään, kun kynsinauhoihin ja kynsien alle on tarttunut mustikan väriä. Ilman erityistoimia tummuus lähtee vain kulumalla ja siihen menee useampi päivä.

Järkevintä olisi käyttää kirurginhanskoja mustikoita käsitellessä, mutta ymmärrän kyllä, että moni kokee ne tosi kömpelöiksi. Tässä muutamia neuvoja millä voi vähentää, tai poistaa mustikan värjäävää vaikutusta. Mitä paremmassa kunnossa kädet ja kynnet ovat sitä vähemmän niissä on kuollutta solukkoa ja uurteita mihin väri kiinnittyy. Ennen mustikkaan lähtöä kannattaa kädet voidella hyvin. Dermalogican Multivitamin Hand and Nail Treatment (75 ml 40€, käsilaukkukoko 10€) on hyvin imeytyvä ja todella hoitava. Sitä käyttää monet atoopikot ja erilaisista ihottumista kärsivät, koska sen vitamiinit vahvistavat ohutta ihoa.

Mustikasta tullessa kädet kannattaa kuoria Daily Microfoliantilla (72€). Kynnet ja kynsinauhat voi hieroa yksitellen tuolla mikrokuorinta tuotteella. Ellei Daily Microfoliantia ole myös Multivitamin Thermofoliant (82€) kuorinta käy. Kuorinnan jälkeen laitetaan runsaasti Multivitamin Hand and Nail käsivoidetta. Yöksi voi vielä hieroa käsiin Multivitamin Power Recovery Masqueta (69€) eli tätä vanhaa tuttua multivitamiininaamiota. Sitten, kun vielä vetää käsiin puuvillahanskat niin takuulla kädet ovat aamulla puhtaat ja sileät. Ellei tätä naamiota ole käytössä voi vielä kuoria kädet seuraavanakin päivänä niin ainakin pahimmat värjäytymät lähtee.

Ihan hyvä tapa olisi käyttää jatkuvasti pari kertaa viikossa kuorintaa ja naamiota, jonka voi jättää yöksi vaikuttamaan. Varsinkin ne ihmiset, jotka tonkivat puutarhassa koko kesän saavat kädet pysymään siistinä tehokkaammalla hoidolla. Nykyisin käytetään kyllä upeita, tai vähemmän upeita tekokynsiä, mutta käsien iho laiminlyödään. Pikasiloitus ryppyisille käsille on Extra Firming Booster (84€) tehotippa minkä voi levittää käden selkiin ennen juhliin menoa. Se jättää sileän ja kauniin pinnan käsien iholle.

1 kommentti:

  1. Mitä mieltä olet näistä tekokynsistä? Välillä ihan kauhistuu nähdessään kotkan kynnet ihmisellä joka ei muuten välitä ulkonäöstään. Jossain kahvilassa, tai ravintolassa tulee epähygieeninen vaikutus henkilökunnan pitkistä kynsistä. Niissä tuntuu olevan sama juttu, kun noissa valeripsissä nehän ovat menneet ihan överiksi.

    Olet kirjoittanut joskus tästä veron kiertämisestä. Nykyisin pistää silmään ainakin pääkaupunkiseudulla miten hintakilpailu on pudottanut kynsien ja ripsien hintoja. Vaikuttaa vähän siltä ettei kaikki taida kulkeutua ihan verottajalle asti.

    VastaaPoista