torstai 18. elokuuta 2016

Loppukesästä iho alkaa reagoimaan helteeseen, hikeen ja kesälomien epäsäännölliseen elämään

Elokuun aikana on useampi vakioasiakas harmitellut miten koko kesän hyvänä pysynyt iho alkaa työntämään näppyjä ja finnejä. Kyseessä on joka kesäinen ilmiö joka liittyy kesän erilaiseen ja epäsäännölliseen ihonhoitoon.

Joillakin ihonhoito on pysynyt hyvinkin säännöllisenä, mutta siitä huolimatta sekaihoisille nousee kunnon finnejä. Toisaalta ihon pintakuivuus on lisääntynyt ja huokoset kiristyy ja tukkeutuu. Kesäinen hikoilu on hyvin kuivattavaa ja hiki muuttaa ihon omaa bakteerikantaa. Heinäkuun lopulla oli ainakin meillä päin muutamia päiviä, kun ilman kosteus oli tosi korkea ja iho oli aivan märkä koko päivän. Helteiset päivät tuntuivat ainakin meillä töissä ja hiki valui otsalta. Ei tarvitse olla montaakaan hikoilupäivää, kun ihon oma kosteus-ja rasvakerros huuhtoutuu pois ja tulehduksia aiheuttavat bakteerit pääsee toimimaan.

Tehokkain hoito tähän vaiheeseen on kasvohoito ja sen jälkeen oikeat hoitotuotteet kotona. En suosittele mitään suurta muutosta kotihoitotuotteisiin, vaan paikallishoidolla voi vaikuttaa paljon. Jos iho on kireä ja pintakuiva nuo tämän hetken Tähtitarjous tuotteetkin auttaa paljon. C-12 Power Bright Serum NYT 115€ (155€) vähentää kuivuutta ja kireyttäkin ja sitähän käytetään aamuin illoin. Yövoide Pure Night NYT 95€ (127€) on myös hyvin kosteuttava ja hoitava joten niilläkin kevyt pintakuivuus häipyy. Oikein pahasti kuivuneelle iholle Skin Hydrating Booster (94€) on tehokkain vaihtoehto ja sitäkin käytetään aamulla ja illalla.

Finneihin ja näppyihin tehokas apu on paikalliseen hoitoon tarkoitettu Breakout Control (75€) ja Charcoal Rescue Masque (69€). Kaikkiin ihon poikkeustilanteisiin Charcoal Rescue Masque on todella nopea apu. Se rauhoittaa punakkuutta, ärsytystä, finnejä ja puhdistaa ihohuokosia. Naamiota voi käyttää kolmen päivän kuurina, jos iho on kovin epäpuhdas. Ennen naamiota kannattaa kuoria ja Multivitamin Thermofoliant (82€) on tehokas apu näppyihin. Rasvaisella ja paksummalla sekaiholla voi tehdä kolmena päivänä peräkkäin ensin Multivitamin Thermofoliant kuorinnan ja sitten Charcoal naamion. Breakout Control on paikallisesti käytettävä tehoaine suoraan yksittäisiin finneihin. Jos sitä aloitetaan käyttämään heti, kun tuntuu finni tulevan sen saa yleensä vielä vetäytymään. Tulehtuneita finnejä Breakout Control nopeuttaa paranemaan ja pitää ne pienempinä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti