maanantai 22. elokuuta 2016

Vesi vanhin voitehista!

Näin loppukesästä näen paljon liiallisen uv-säteilyn aiheuttamia ongelmia ihossa. Vieläkin suuri osa ihmisistä haluaa ruskettua ja he ovat loppukesästä hyvinkin paahtuneita. Tiedottaminen auringon haitoista ei tavoita heitä ja minun neuvoja ei kuunnella. Minä en missään tapauksessa kenellekään nalkuta, vaan kerron tosiasiat ja ellei se auta, niin on asiakkaan oma asia miten auringossa käyttäytyy. En todellakaan halua loukata, tai pahoittaa kenenkään mieltä saarnallani eikä sellainen kuulu hyvään asiakaspalveluun. Sellaisen asiakkaan kohdalla, joka haluaa olla mahdollisimman ruskea teen kaiken voitavani, että iho pysyisi kunnossa rasituksista huolimatta.

Juttelin erään lapsuuden ystäväni kanssa joka on myös asiakkaani auringon vaikutuksista. Hän oli ollut pari viikkoa Espanjan aurinkorannalla ja ihmetteli nyt jälkikäteen vartalonsa hilseilyä. Kasvot oli hyvässä kunnossa kiitos Dermalogican hoitotuotteiden, mutta vartalo oli kuiva. Hän näytti minulle säärissä ja yläselässä hilseläiskiä joista nahka irtosi levyinä. Itse hän oli aivan ihmeissään miksi hilseilyä on niin paljon enemmän, kuin ennen, vaikka muina kesinäkin hän on ollut rantalomilla. Aluksi en siihen ottanut mitään kantaa, mutta hilseily harmitti häntä niin, että aloin kartoittamaan mistä se johtui. Pitkän keskustelun jälkeen päädyimme siihen, että saunomisen puute aiheutti hilseilyn. Selitys on ihan looginen, mutta hyvin mielenkiintoinen. 

Saunassahan ihminen huomaa miten paljon kuollutta solukkoa ihosta irtoaa. Solukerros suorastaan rullaantuu pois, kun on vartin verran makoillut löylyssä. Tämä asiakkaani oli vaihtanut asuntoa ja hänellä ei ollut saunaa käytössä. Kun peseminen oli ollut, vaan suihkuttamista ei solukko irronnut kunnolla. Meillä suomalaisillahan on kiire saunaan heti helteisenkin aurinkoloman jälkeen. Sitä ei varmaan ulkomaalaiset ymmärrä, että me menemme kesähelteellä löylyyn istumaan. Aikaisemmin tämä asiakkaani oli aurinkoloman jälkeen saunonut lähes päivittäin ja joka kerralla irtoaa paksu kerros kuollutta solukkoa. Nyt, kun saunaa ei ollut hilseilevä solukko ei irronnut ja se jäi paksuna hilseläiskinä ihon pintaan. Tässä näin ensimmäistä kertaa mikä saunan vaikutus ihoon on ihan konkreettisesti. 

Tästä voi vetää sen johtopäätöksen, että sauna hoitaa ihoa. Mitään todisteita tästä hoidollisuudesta ei ole aiemmin minulla ollut. Kansainväliset Dermalogican kouluttajat sanoisivat juttujani ihan huuhaaksi, koska heidän mielestä sauna aiheuttaa ihovaurioita. Couperosalle ei saunominen tee hyvää, mutta muille kyllä. Tuo kuiva iho, kun hilseilee kunnolla pois vartalovoide imeytyy paljon paremmin. Saunan kostea löyly saa aikaan lempeän kuorinnan vartalolle. Vartalovoiteen käyttö on erittäin tärkeää saunan jälkeen, koska hilseen mukana irtoaa myös ihon oma suojakerros. Varmaan kaikilla iho hiukan hilseilee loppukesällä, niin hyödyntäkää tuo saunan vaikutus ja laittakaa kunnon kerros vartalovoidetta sen jälkeen. Ellei sitä tee iho onkin jo kirvelevän kutiseva lokakuussa, kun sisälämmitys alkaa paahtamaan. Tässä vaiheessa pystytään ennalta ehkäisemään ensi talven kuivuus.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti