perjantai 11. lokakuuta 2024

Asiakkaat kannustavat tekemään videoita lisää

 En olisi uskonut mikä menestys näistä reilun viikon takaisista videoista on tullut. Katsojia on ollut tuhansia ja hoitolassa käyneet asiakkaat ovat antaneet pelkkää kiittävää, kehuvaa ja kannustavaa palautetta. Olemme Miian kanssa myös innoissaan videoiden tekemisestä. 


Olen kiitollinen ja iloinen videoiden vastaanotosta


Yrittäjän pitää elää nykyhetkessä

On erittäin tärkeää, että yrittäjä elää tässä päivässä ja aistii ympärillä tapahtuvat asiat. Yrityksen pitää uudistua koko ajan ja kaikki nykyhetken toimintatavat pitää ottaa käyttöön. Tämä on erityisen haastavaa omalle ikäluokalleni, joka on opetellut keski-ikäisenä käyttämään tietotekniikkaa ja nettiä. Uskon, että näille tämän hetken kolmekymppisille se ei ole yhtä haastavaa, koska he ovat jo  diginatiiveja. 

Samalla, kun opettelee uutta yrittäjän pitää myös päättää mitkä vanhat konstit heitetään jo romukoppaan.

Yrittäjä saa myös neuvoja monelta taholta, ja koko ajan yritetään myydä jotain. Olen ihan pöyristynyt, kun minulle on kesän aikana soitettu kahteen kertaan ja tarjottu palveluksia, mutta työ olisi tehty pimeästi. 

Ensimmäinen soittaja oli sairaanhoitaja, joka kertoi, että hän on innostunut tekemään somepäivityksiä ja opetellut käyttämään nettimarkkinointia, ja tarjosi minulle palveluksiaan. Olin niin häkeltynyt, että jäin häntä oikein jututtamaan. Hän kertoi olevansa ihan itse oppinut ja kiinnostunut somesta ja hän oli lukenut blogiani, ja ajatteli ottaa koko yritykseni markkinoinnin haltuunsa. En ensin ymmärtänyt ollenkaan, ettei hän aikonut olla edes kevytyrittäjä, vaan tarjosi palveluksiaan ohi verotuksen. 

Hämmennykseni oli suuri ja hiukan loukkaannuinkin, että joku kuvittelee voivansa tehdä pienyrityksen markkinointia vähän vasemmalla kädellä ja vielä rikollisesti. Jälkeenpäin tulin siihen tulokseen, ettei hän ollenkaan ymmärtänyt mistä puhui ja siksi tarjous oli niin tökerö. 

Toinen vastaava puhelu tuli ihan hiljattain ja siinä oli soittajana äiti, joka tarjosi lukioikäistä tytärtään tekemään yritykseni somemarkkinoinnin. Äiti kehui, että tyttö tekee niin kauniita meikkejä ja tykkää meikata kavereitaan ja on myös taitava tietokoneen käyttäjä. Siinäkin olin taas äimistynyt, että mitä meikkaaminen kuuluu somemarkkinointiin? Ymmärrän toki, että äitien mielestä oma lapsi on vallan ihmeellinen, mutta en minä voi sellaisen varassa vetää yritystäni. Tässäkin tapauksessa oli sama juttu, että maksu olisi pitänyt tehdä pimeästi.

En ikinä laittaisi itseäni tilanteeseen, että pitäisi joka päivä pelätä verotarkastusta. Yrittäjällä on paljon muitakin stressin aiheita ettei niitä kannata luoda yhtään enempää. 

Mutta älkää käsittäkö väärin, olen kiitollinen, että minuun otetaan yhteyttä, ja minun yritykseni nähdään kiinnostavana. Pointti tässä oli se, että kuinka yleistä onkaan se että yritetään tehdä pimeästi töitä.

Esiintyminen on kivaa

Ei minulla ole koskaan ollut mitään näitä videoita vastaan, mutta en ole vain aikaisemmin ehtinyt niitä tekemään. Olen myös saanut lähipiiriltäni ristiriitaista tietoa videoiden merkityksestä ja sekin kertoo miten vaikea yrittäjän on saada oikeaa tietoa. 

Olen tykännyt aina esiintymisestä



Olen itse tykännyt aina esiintymisestä ja vedin 1990-luvulla isoja seminaareja ja tilaisuuksia juontajana. Luottamustehtävieni kautta ajauduin juontajaksi monien naisjärjestöjen tapahtumiin. Voin sanoa, että rakastin noita juontotilaisuuksia, vaikka ne vaativat myös paljon energiaa. Työ opetti minut puhumaan monen sadan ihmisen edessä ja vaikka se joskus jännitti pystyin pitämään jännityksen kurissa. 

Tämä kokemus ehkä auttaa noissa videoissa, koska en pelkää puhua suurelle yleisölle. Syy miksi teen nyt videoitakin on sama kuin tässä blogissa. Haluan jakaa osaamistani ja kokemustani mahdollisimman monelle ihmiselle. Kerron noissa videoissa aivan samoja asioita, joita puhun asiakkaille moneen kertaan päivän aikana. 

Toisaalta varmaan koko ikäluokkani vähän epäröi pitääkö kaikki asiat levittää netissä. En ole itse koskaan ottanut mitään selfieitä, kun ajattelen ettei oma naamani tarvitse näkyä joka paikassa. Nyt trendi markkinoinnissa on se, että yrittäjän kannattaa olla itsekin näkyvillä ja postauksia pitää tehdä ennemmin usein kuin harvoin. Mutta niissäkin tärkeää on sisältö ja kohderyhmä, kenet halutaan tavoittaa. Myös omat arvot haluan että ne näkyvät ja välittyvät katsojalle.

Enköhän minä tähänkin opi, kun yhdessä Miian kanssa näitä ideoidaan ja varsinkin nyt, kun asiakkaat selvästi kaipaavat ohjeita videoilla ja kun olen saanut positiivista ja kannustavaa palautetta. 

Sitten, kun rupean laittelemaan itsestäni uimapukukuvia itsestäni niin laittakaa viestiä, että joku raja pitää olla:). 


Syysterveisin,

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
8.–14.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä


2 kommenttia:

  1. Anonyymi10:23

    Kirjallisesti mutta kuitenkin myös verkkoon orientoitunut täältä toteaa, että oikein hyvä video tuo, jonka minäkin nyt katsoin.

    Olet siinä oikein eduksesi esiintyjänä. Sinusta huokuu pätevä ammattilaisuus.

    Leena

    VastaaPoista
  2. Anonyymi22:35

    Mistä näitä videoita voi katsoa??
    Tiina P

    VastaaPoista