sunnuntai 20. lokakuuta 2024

Saunominen ja ihonhoito

 Lähes aina, kun Suomessa on joku ulkomaalainen kouluttaja hän nostaa esiin miten suuri haitta iholle on saunominen. Sitten myös kuvitellaan, että talvisin kaikki hyppää avantoon ja altistavat ihonsa rajuille lämmönvaihteluille.


Hyödynnä saunan lämpö

Yleensä lakkaan tuossa kohtaa kuuntelemasta, kun näitä saunajuttuja kerrotaan, koska mielestäni saunasta on paljon enemmän hyötyä kuin haittaa. Ensinnäkin saunominen on mitä mainioin tapa rentoutua ja poistaa stressiä. Saunan lämpö rentouttaa lihakset ja mielikin lepää. Monelle perheelle se on yhteinen tapahtuma ja saunassa kukaan ei tillitä puhelintaan. Koen myös, että ystävieni kanssa vietetyt saunaillat ovat suorastaan terapiaa. 

Siinä tapauksessa ellei ihoa hoida kunnolla, saunominen saattaa tuoda ongelmia iholle, mutta tämä on hyvin harvinaista. Muistan erään asiakkaan, joka oli saanut lahjakortin kasvohoitoon ja hän kertoi ettei ole aikaisemmin tullut hoitooni, kun kuitenkin kiellän saunomisen. Olin aika hämmentynyt ja yritin kysyä miksi hän niin oli luullut, mutta ei hän osannut selittää. En ole koskaan kieltänyt ketään saunomasta, mutta sen olen saattanut sanoa, että määrätyt iho-ongelmat lisääntyvät saunomisella ja siksi iho on hoidettava erityisen hyvin. 

Ruusufinni, couperosa ja atooppisuus ovat ongelmia, joita saunominen helposti lisää, ellei ihoa hoideta kunnolla. Terve ja hyvin hoidettu iho kyllä kestää saunomisen ja sauna on hyvä paikka hoitaa ihoa.


Kuori iho saunassa

Sauna ja kuorinta kannattaa liittää yhteen, koska saunan pehmentämä kuollut solukko irtoaa erityisen hyvin saunan jälkeen. Ensi pestään kasvot puhtaaksi meikistä ja sitten löylytellään vartin verran ja sitten käytetään kuorinta-aine. Itselläni on saunalla  iS Clinicalin Cleansing Complex Polish (59€), joka on helppo ja nopea käyttää ja sopii kaikille ihotyypeille.

iS Clinicalin Cleansing Complex Polish



Toinen suositeltava kuorinta on Dermalogican Daily Microfoliant (69€) kuorintajauhe. Tästä kannattaa muistaa, että se voi kosteassa tilassa paakkuuntua, niin kuin esimerkiksi suolakin tekee. Tuo paakkuuntuminen ei pilaa kuorinta-ainetta ja paakut sulaa kyllä kädellä, kun tekee siitä puhdistavan kuorinnan. 

Dermalogican Daily Microfoliant 




Naamiot imeytyy erittäin hyvin saunan ja kuorinnan jälkeen, joten kannattaa hankkia nyt Tähtitarjouksena olevia naamioita. 

Dermalogican Multivitamin Power Recovery Masque Nyt 53€ (68€) sopii kaikille ihotyypeille ja sen voi jättää yöksi vaikuttamaan. Erityisen suositeltava tai jopa välttämätön multivitamiininaamio on atoopikoille. 

Couperosaan ja ruusufinniin hyvä apu tulee Youngbloodin Intense Hydrating and Soothing Masque Nyt 52€ (67€) ,joka rauhoittaa punotuksia. Ellei couperosa-ihoa ja ruusufinniä hoida erityisen hyvin saunan jälkeen, se saattaa jopa lisätä kumpaakin ongelmaa.

Rasvoittuva iho hyötyy todella paljon Youngbloodin savipohjaisesta Nourhsing Detox Masquesta Nyt 52€ (67€) ,joka imee ihosta talia ja puhdistaa huokosia. Erityisen hyvin tuo puhdistava vaikutus tehoaa lämpimään pehmeään ihoon, kun huokoset ovat auenneet. Nouriishing Detox Masque rauhoittaa tulehduksia ja vähentää finnien ja mustapäiden syntymistä.

Muistutan myös siitä, että saunan löylyyn ei pidä mennä meikin kanssa. Meikki pitää huolellisesti pestä pois ennen löylyttelyä, koska se alkaa imeytyä lämpimään ihoon ja epäpuhtaudet vain innostuu. 


Rentouttavaa sunnuntaita sinulle!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
15.–.21.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti