sunnuntai 13. lokakuuta 2024

Ennalta ehkäise atooppinen silmänympärysihottuma

 Olen viime vuosina nähnyt niin monia vaikeita silmänympärysihottumatapauksia, että yritän nyt saada kaikki riskiryhmässä olevat heräämään siihen, että tehohoitoa tarvitaan juuri nyt ehkäisemään tulevat ongelmat. 


Silmänympärysihottuma on viheliäinen

Tiedän asiakkaiden kuvauksien perusteella, että atooppinen ihottuma silmienympärillä on viheliäinen vaiva ja koko ihminen on kipeä sen takia.  Silmänympärykset kutisee jatkuvasti, ja jos niitä erehtyy raapimaan ne menevät vereslihalle ja kutisevat entistä enemmän. 

Olen myös itse yhden talven kärsinyt silmänympärysihottumasta joskus kolmekymppisenä, ja se puhkesi stressin ja kuivuuden yhteisvaikutuksesta. Muistan miten raivostuttava tuo tilanne oli, koska mitään silmämeikkiä ei voinut käyttää ja kutina oli sietämätöntä. Luomet paranivat vasta keväällä, kun säätila muuttui ja aurinko alkoi paistamaan ja sisälämmitys loppui. Tosin siihen aikaan 1990-luvun alussa ei ollut vielä mitään kunnollista kosmetiikkaa, mikä olisi auttanut tuohon atooppiseen ihottumaan ja kutinaan. Samoin meikkituotteet olivat huomattavasti huonolaatuisempia, koska mineraalipigmenttiä ei ollut vielä keksitty.

Nykyisin seuraan tarkkaan, ettei tilanne silmänympärysiholla menisi enää koskaan niin pahaksi, koska tuo yksi kokemus kyllä riitti. Minä en ole atoopikko muuten, mutta tuo silmänympäryksen kuivuusihottuma tulee kyllä muillekin. Juuri tämän takia varoittelen asiakkaita, ettei silmänympärysihoa saa laiminlyödä.

Nämä hoitotuotteet auttaa

Atoopikolla pitää olla täyteläinen suojaava ja kosteuttava silmänympärysvoide. Mitä enemmän ikää tulee, sitä suurempi merkitys on silmänympärysvoiteen vaikutusaineilla. Dermalogican uutuus Phyto Nature Lifting Eye Cream (135€) on ehdottomasti paras silmänympärysvoide kuiville silmäluomille. Sen täyteläinen koostumus vahvistaa ohutta ihoa ja lifting-vaikutus vähentää silmäkulmien harakanvarpaita. 

Phyto Nature Lifting Eye Cream



Jos aikaisempina talvina on kärsinyt kuivista silmänympäryksistä, nyt ei pidä odottaa, että se vaihe iskee vaan aloittaa hoito jo nyt. Tämä Phyto Nature Lifting Eye Cream on talvella erinomainen silmänympärysvoide kaiken ikäisille.

Toinen Dermalogican hoitotuote ongelmallisiin silmäluomiin on Stress Positive Eye Lift (74€) silmänympärysnaamio. Tämä naamio auttaa myös siinä vaiheessa, kun iho on jo rikkoutunut. 

Stress Positive Eye Lift


Stress Positive Eye Lift levitetään iltaisin täyteläisenä kerroksena silmäluomille sekä yläluomeen, että alaluomeen. Naamio saa vaikuttaa yön ylitse ja se pestään aamulla pois, tai vain pyyhitään kostutetulla vanulapulla. Suosittelen sen käyttöä 2-4 kertaa viikossa, mutta jotkut atoopikot käyttävät sitä silmänympärysvoiteen asemasta, eikä sekään ole poissuljettu ratkaisu. Silmämeikin alle tämä naamio ei sovellu, koska siihen se on ihan liian täyteläinen. Stress Positive Eye Lift tuntuu ihanan viilentävältä ja rauhoittavalta heti levitettäessä ja yleensä kutina rauhoittuu tuosta viileydestä. 

iS Clinicalin Eye Complex 



iS Clinicalin Eye Complex (109€) sopii myös kuiville ja atooppisille silmäluomille ja se on hyvin kosteuttava voide. Se on kevyempi kuin Phyto Nature Lifting Eye Cream ja soveltuu hyvin myös silmämeikin alle. Eye Complex toimii hyvin myös parikymppisillä atoopikoilla, koska siinä ei ole erityistä lifting-vaikutusta. 



Terkuin,

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
8.–14.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti