torstai 17. lokakuuta 2024

Couperosa syntyy lämmönvaihteluista

 Tämä on juuri se vuodenaika, mikä on monen couperosa-ihon syntysyynä. Kuiva sisälämmitys ja ulkona viima, sade tai pakkanen laittaa kasvojen verisuonet koville ja se näkyy punoituksena ja sinipunaisena verisuoniverkkona poskilla ja nenässä.

Ihon kuivuminen aiheuttaa couperosaa

Couperosa-ihon syntymekanismi on selkeä ja sitä pystyy ennaltaehkäisemään hyvin. Sisällä ollessa tai saunassa hiusverisuonet ovat pulleita ja täynnä verta ja iho pyrkii haihduttamaan elimistön liiallista kuumuutta. Tästä tilanteesta, kun mennään ulos pakkaseen tai sateiseen viimaan hiusverisuonten pitäisi supistua sekunneissa, mutta aina joku verisuoni ei ehdi tuohon mukaan ja se jää verestä pulleaksi. Tämä ei näy välttämättä ihon päällepäin, jos iho on paksu ja rasvainen.
 
Ohuella ja vaalealla iholla laajentuneet verisuonet näkyvät helposti ja iho kuumottelee ja punoittaa. Ihon kuivuus edesauttaa verisuonten laajenemista ja yleensä kuivuus ja punoitus kulkee käsikädessä. Mitä vahvempi iho on, sitä enemmän se sietää lämmönvaihtelujen rasitusta. 

Couperosaan on myös periytyvyyttä sillä tavoin, että ihotyyppi on aina periytyvä ominaisuus. Jos ihotyyppi on kuiva ja ohut, siihen syntyy helposti couperosaa.
Sitten tietysti tupakka ja alkoholi aiheuttaa ihon punoitusta ja laajentuneita verisuonia. Puhutaan juoppojen punaisesta nenästä ja se kertoo juuri tästä couperosasta. Tupakan aiheuttama pintaverisuonten laajentuminen on hiukan erilaista, kuin muu couperosa. Ilmeisesti terva tai nikotiini tekee hiusverisuonista tumman ja  ruskean punaisia. Näille ei voi mitään ellei tupakointia lopeteta.
Tärkein ja paras hoito couperosa-iholle on ennaltaehkäisy. Hyvin hoidettu ja terve iho kestää tuulet ja tuiskut oikean hoito-ohjelman avulla.

Ennalta ehkäise couperosa

Tehokkain tuote ennalta ehkäisemään couperosaa ja vähentämään jo syntynyttä couperosaa on iS Clinicalin Pro Heal Serum (15 ml 115€ ja 30 ml 190€) seerumi, joka vähentää tulehdusta ja rauhoittaa punoittelua.

iS Clinicalin Pro Heal Serum



 Tätä Pro Heal Serumia voi käyttää aamulla ja illalla, mutta jos iho on hyvin kuiva sen parina yökäyttöön on Youth Serum (191€) erinomainen. 
Mikään hokkuspokkuskeino ei nämä seerumitkaan ole, vaan menee useampia viikkoja, ennen kuin tuloksia näkyy. Näiden seerumien kanssa hoitovoiteeksi suosittelen Sheald Recovery Balm, joka on balsamimaisen täyteläinen ja suojaava voide.


Aurinko on myös yksi suuri syy couperosan syntyy, mutta tähän aikaan vuodesta se ei ole Suomessa ongelma, ellei sitten lähde etelän aurinkoon. Se onkin sitten iholle tosi kova rasitus, koska kesän rusketus on jo häipynyt, eikä iholla ole mitään omaa suojaa. Samoin takaisin Suomeen tuleminen voi olla myös iholle rasittavaa, koska täällä saattaa olla jo pakkasta. 


Youngbloodin Intense Hydrating and Soothing Masque



Nopea täsmähoito punoitukseen ja couperosaan on Youngbloodin Intense Hydrating and Soothing Masque Nyt 52€ (67€) naamio joka on nyt Tähtitarjouksena. Se rauhoittaa punoituksen ja vähentää hiusverisuonten laajentumista. Samalla se myös kosteuttaa mikä on todella tärkeä vaikutus muuten kuivassa Suomen talvisäässä. 

Natural Mineral Foundation



Muistutan vielä, että paras suojavoide ulkoiluun on meikki ja meikkivoide. Youngbloodin jauhemainen Natural Mineral Foundation (66€) ja sävy Cool Beige on erinomainen peittämään punoitusta, mutta samalla se ennalta ehkäisee couperosan syntyä.


Ihanaa torstaita sinulle!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
15.–.21.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti