keskiviikko 16. lokakuuta 2024

Yötyökielto peruttu

 Ei ole pitkää aikaa, kun kerroin noudattavani yötyökieltoa, mutta se pitikin perua hetimiten. Kehuskelin tuossa menneessä blogijutussa miten hyvin osaan pitää kiinni järkevistä työajoista enkä koskaan venytä jaksamistani liian pitkälle.


Hetkellisesti jouduin perumaan "yötyökieltoni"



Nyt kyllä nyppii

Olen Facebookissa ilmoitellut verkkokauppa-asiakkaille ja muille, että verkkopakettien lähettäminen venyy, koska hoitolan tietoliikenne on poikki. Olen kurkkuani myöten täynnä firmaa, jolta nettiyhteydet ostan. 

Tilanne alkoi siitä, kun huomasin 1.10 eli lokakuun ensimmäinen päivä, että nettiyhteydet oli poikki. Raivostuttavinta on, etten itse ymmärrä asiasta mitään, enkä pystynyt mitenkään tilannetta korjaamaan. Onneksi mieheni on minua viisaampi näissä asioissa ja yleensä hän pystyy kaiken korjaamaan. Kuitenkaan en mielelläni häntäkään vaivaisi yhtenään, kun onhan hänellä omakin työ. 

Nyt pyysin häntä heti käymään ja hän totesi, että nettiyhteyttä ei tosiaan ole. Mietin ensimmäisenä, onko joku sopimus katkennut tai lasku jäänyt vahingossa tilitoimistolta maksamatta, koska maksuliikenteeni tehdään kokonaisuutena tilitoimistosta. Tätä kuitenkin epäilin, ja kun katkos vielä osui juuri kuun vaihteeseen. 

Soitin nettifirman asiakaspalveluun, ja he totesivat, että näkevät linkin olevan poikki ja jossain on vika. Asiakaspalvelu siirsi asian asentajille ja odotin pari päivää heidän yhteydenottoaan. Pureskelin jo kynsiäni siinä vaiheessa, kun oli kulunut jo monta päivää, enkä päässyt töissäni eteenpäin. Sitten asentaja soitti ja kertoi, että tarvitaan joku lisäosa, joka menee vaihtoon ja sitä pitää odottaa pari päivää. Taas odotettiin, mutta onneksi kaikki olivat hyvin ystävällisiä palvelussaan. 

Asentaja tuli paikalle ja ihmetteli kovasti tapausta, koska heille oli ilmoitettu ihan eri numeroinen liittymä mikä minulla on. Hän totesi ettei liittymässä ole vikaa vaan, tietokone on rikki. Ihmettelin kyllä kovasti, miten se voi olla mahdollista, ettei mieheni olisi sitä hoksannut, mutta mitäpäs minä siitä väittelemään. 

Asentajaa odotellessa oli kulunut jo pitkästi yli viikon verran ja työt vaan seisoivat. Onneksi mieheni tuli pikana paikalle ja käynnisti tietokoneen uudelleen eikä siinä ollut mitään vikaa. Sitten hän teki puolisentuntia työtä, että sai uudella tavalla linkitettyä nettiyhteyden, koska vanha yhteys katkesi silloin 1.10. Asentaja ja asiakaspalvelu eivät siis osanneet auttaa ja tilanne on edelleen auki, kun en ole vielä ehtinyt sitä setvimään. Onneksi mieheni on niin pätevä näissä asioissa, rauhallinen ja sinnikäs, että olen tosi kiitollinen hänen avustaan. Ja nyt kyllä vaihdan firmaa, mikä tällä hetkellä on liittymäni takana, koska ei tästä sotkusta saa enää kukaan selvää. 


Työtä vuorotta

Nämä sotkut ajoivat tilanteen siihen, että odottelin ihan turhaan asentajia lähes pari viikkoa ja nyt työt kaatuu päälle. Olen todella harmissani, että verkkokaupan asiakkaat ovat näin kauan odottaneet pakettiaan. Haluaisin palvella kaikki asiakkaat mahdollisimman hyvin, mutta tämä on force major tilanne ja pyydän sitä anteeksi. 
Pääsin siis vasta alkuviikosta pakkaamaan verkkokauppatilauksia ja nyt teen töitä urakalla. Nyt on vielä syyslomaviikko ja kasvohoitoasiakkaita on paljon ja olen vielä perjantaiksi sopinut erään koulutuspäivän. Olen siis työssä vain neljä päivää.
 
Tämä on taas sellainen kohta, missä yrittäjä joutuu venymään ja kyllä näin kokeneella yrittäjällä venymiskykyä silti onneksi riittää. Nyt teen neljänä iltana töitä puoleen yöhön, niin saan suman pois ja tilanne normalisoituu vihdoin. Pitää vaan keskittyä ja toimia rauhallisesti, ettei tule virheitä ja se on minulle vähän vaikeaa, kun otan niin helposti liikaa kierroksia:). 

Tuntuu hyvältä huomata,  että ihmiset ovat myös huolehtivaisia. Eräs tuttuni vastapäisestä talosta laittoi tekstarin, että onko minulla kaikki hyvin, vai onko valot jääneet hoitolaan vahingossa? Samoin naapurin täti kertoi aamulla, että päätti odottaa puoleen yöhön, ja jos autoni ei häivy siihen mennessä, hän tulee soittamaan ovikelloa ja kysyy mikä minua vaivaa. 

Pidän tätä hyvänä asiana, että ihmiset näin huolehtivat, koska ei hoitolassa todellakaan ole yleensä kymmenen jälkeen valoja. Autoni kyllä saattaa joskus jäädä hoitolan parkkipaikalle, jos olen mieheni kanssa teatterissa tms. ja silloin kuljemme hänen autollaan. Kiitos tästä välittämisestä ja ymmärryksestänne.


Mukavaa keskiviikkoa sinulle!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
15.–.21.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä



1 kommentti:

  1. Kauneushoitola11:47

    Nyt pitää vielä jatkaa tästä nettiliittymästä, kun tarvitsen kohta terapeuttia joten toimikoon tämä blogi eli päiväkirja sellaisena. Seikkailu puhelinyhtiön kanssa jatkuu ja mutkistuu. Eilen posti toi ison tyhjän pahvilaatikon jossa oli A4 lappu, että siihen pitää pakata joku datalaite joka on kuulemma nyt turha ja lähettää se takaisin. Täällä ei ole mitään turhaa datalaitetta.
    Minun tekisi mieli itkeä, koska nettiyhteys takkuaa ja on tosi hitaalla eli työt verkkokaupan puolella käy hyvin hitaasti. Asiakaspalvelussa myöntäävät, että näkevät liittymäni olevan alhaalla,
    mutta sille ei osata nyt tehdä mitään.
    Enkä minä tietenkään itse pysty kuin levittelemään käsiäni ja toivon parasta. Nyt liittymäni menee kyllä vaihtoon. Pienelle yritykselle tämä on ollut kohtuuton haitta.

    Aurinkoista syyspäivää kaikille!

    Inkeri

    VastaaPoista