perjantai 18. lokakuuta 2024

Ongelmia käyttöohjeissa

 Olen pyrkinyt aina siihen, että annan hoitotuotteista selkeät ohjeet miten niitä käytetään. Tätä blogiakin kirjoitan ihan sen takia, että voisin ohjeistaa mahdollisimman monia ihmisiä kosmetiikan käytössä, että he saisivat iholleen hyvän vaikutuksen.



Väärinkäsityksiäkin sattuu

Olen varmaan mokaillut ohjeiden kanssa useammankin kerran, mutta vain muutamia on tullut tietooni. Vika on aina minussa, jos joku mokaus tulee, koska ei saa olettaa asiakkaan tietävän, miten mitäkin tuotetta käytetään. 
Urbaanilegenda kosmetologipiireissä on miten joskus 1970-luvulla, kun selluliittivoiteet tuli myyntiin, eräs asiakas oli syönyt voidetta. Purkin kyljessä oli ohjeena, että otetaan ruokalusikallinen kerralla, mutta ei kerrottu tarkemmin, mitä tuolla ruokalusikallisella tehdään. Asiakkaan johtopäätös oli, että sitä syödään, kun kerran laihdutustuotteesta oli kysymys. En ole ollenkaan varma, onko todellakin tällaista tapahtunut, mutta periaatteessa en sitä ihmettele. Ellei ohjeet ole kunnollisia, väärinkäsityksen mahdollisuus on aina.

Pahin mokaus mikä minulle on tullut koskee Daily Microfoliant (69€) kuorintajauheen ja Multivitamin Power Recovery Masque Nyt 53€ (68€) multivitamiininaamion käytössä.
Daily Microfoliant 


 
Olen usein kertonut, miten hyvä hoitotuotepari tämä kuorinta ja naamio ovat. Korostan aina miten paljon paremmin naamio imeytyy hyvin kuoritulle iholle. Sitten minulle tuli sähköpostiin kysymys miten paljon jauhetta laitetaan naamion sekaan. Asiakas oli tyytymätön, kun joutui tekemään tällaista sotkemista, eikä ne edes kunnolla sekoittuneet toisiinsa. 

Multivitamin Power Recovery Masque



Tästä on aikaa toistakymmentävuotta, mutta muistan sen selvästi, mitä huonosta ohjeistuksesta voi seurata. En usko, että tuossa mitään haittaa iholle tuli, mutta tuskin paljoa hyötyäkään. Yritin selittää asiakkaalle, että kyse oli väärinkäsityksestä. Tarkoitus on, että ensin käytetään kuorinta ja pestään se pois, ja sitten laitetaan naamio.


Liian innokasta hoitamista

Tämäkin tapahtui joskus 80-luvulla, kun minulla oli myynnissä ihan muita tuotteita, kuin Dermalogica ja iS Clinical, koska niitä ei tuotu maahan vielä silloin. Eräs asiakas kävi ostamassa hoitovoiteen, joka oli siihen aikaan tehokkain ryppyvoide. Tuubi oli normaalikokoinen eli viisikymmentä millilitraa. 
Viikon kuluttua asiakas tuli ostamaan toisen tuubin samaa voidetta ja kysyin kenelle hän sen ostaa. Asiakas kertoi, että edellinen tuubi loppui jo. Olin suorastaan järkyttynyt, että miten kallis tuubi voi olla käytetty viikossa, kun sen pitäisi riittää pari kuukautta. Asiakas sanoi, että halusi rypyt pois nopeasti ja levitti voidetta vähintään kymmenen kertaa päivässä. 

Muistan miten olin suorastaan pöyristynyt, että joku voi ajatella voiteesta sillä tavoin. Nykyisin jo ymmärrän, että on monia tapoja käsittää asioita. Yritin selittää, että iho ei ime voidetta sillä tavoin vaan tuloksena on finnejä ja näppylöitä. Siihen aikaan voiteissa oli vielä paljon mineraalirasvoja. jotka tukkivat huokosia ja helposti rasvoittivat ihoa. 

Yritin pontevasti selittää asiakkaalle miten voidetta käytetään aamulla ja illalla ja se menee ihan hukkaan monta kertaa päivässä käytettynä. Sillä kertaa en saanut asiakasta ymmärtämään mikä idea voiteessa on, jos suuri määrä ei poista vielä tehokkaammin ryppyjä.
 
Nykyään ymmärrän, että tässä taustalla oli koko kosmetiikkateollisuuden tapa käyttää ylisanoja ja antaa liian suuria lupauksia. Kosmetiikan kieli vaatii medialukutaitoa ja siksi pyrin itse käyttämään selkokieltä, enkä lupaile liikoja. Tuo asiakas oli minulle menetetty tapaus ja hän harmistui, kun puutuin hänen tapaansa käyttää voidetta.


Energistä päivää sinulle!

Kosmetologisi, Inkeri



⭐️ Ps. Muista osallistua arvontaan! Seuraa ja kommentoi hoitolan uusimpia julkaisuja blogissa (huom. liitä mukaan sähköpostiosoite), Facebookissa ja/tai Instagramissa. Palkintona on 50 euron etukoodi verkkokauppaan, joka arvotaan viikon välein. Seuraavaan arvontaan voit osallistua 
15.-21.10.2024.



Joko olet liittynyt postituslistalle? Liity nyt ja saat tietoa tarjouksista ja kauneushoitolan tapahtumista! Tilaa uutiskirje tästä



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti