perjantai 14. elokuuta 2015

Erilaiset hapot ovat tehokkaita kosmetiikan raaka-aineita

Hedelmähappojen eli alfahydroksihappojen (AHA) käyttö kosmetiikan raaka-aineina mullisti täysin ihonhoidon vaikutukset. Näkyvät tulokset ihonhoidossa mahdollistui näiden happojen myötä. Hapoilla on monia vaikutuksia riippuen siitä mihin muihin raaka-aineisiin niitä yhdistetään. Yleisin vaikutus on kosteuttaminen ja kuorinta. Hedelmähappojen lisäksi nykyisin on käytössä monia muitakin happoja. Plastiikkakirurgiassa käytetään myös happoja, mutta erittäin korkeina pitoisuuksina.

Happojen tarkoitus on sulattaa pois iholta kuollut solukko ja estää talirauhasten tukkiintuminen. Ihon pinta siliää ja tasoittuu, kun epämääräinen hilseilevä solukko saadaan ihon pinnasta pois. Hapot ovat siis erinomaisia rypistynelle ja vanhenevalle iholle. Hapoista hyötyy myös nuori rasvainen iho, koska ne estävät talitulppien syntymistä. Hedelmähapot ja hedelmähappoentsyymit ovat loistava keksintö, koska niillä saa helposti paljon hyvää aikaiseksi jokaiselle ihotyypille.

Ei niin hyvää ainetta ettei aina löydy jokin haittapuoli ja se on UV-säteilyn lisääntynyt vaikutus. Hedelmähapot kuorivat ihoa suojaavaa hilseily kerrosta pois ja iho on huomattavasti alttiimpi auringolle. UV-säteily ohentaa ja vanhentaa ihoa ja aiheuttaa kimmosäikeiden katkeilua. Tämä haittavaikutus voidaan torjua hyvällä aurinkosuojavoiteella. Dermalogican tuotteissa on hedelmähappoja, mutta hyvin mietoja määriä. Ne ovat myös yhdistetty raaka-aineisiin jotka lisää niiden hyviä vaikutuksia, mutta kontroloi haittoja. Multivitamin Power Serum (110€) on tehoaine jossa on hyödynnetty hedelmähappojen vanhenemista hidastavaa vaikutusta. Suosittelen tehokasta aurinkosuojavoidetta, kun Multivitamin Power Serum on käytössä. Dynamic Skin Recovery sk 50 (109€) on riittävä suoja torjumaan säteilyn haittavaikutuksia.

Harmillista on, että kuluttajat tilaavat netistä erittäin voimakkaita happotuotteita täysin tietämättä niiden haittoja. Jos asiakas käyttää jotain vahvaa hedelmähappovoidetta koko kesän yövoiteena, niin siloittava vaikutus näkyy nopeasti. Pitkällä aika välillä happovoide on pahentanut UV-säteilyn haittoja niin paljon, että niiden ihoa vanhentava vaikutus on moninkertaistunut. Toivoisinkin, että asiakkaat harkitsisivat tarkkaan kannattaako ottaa käyttöön aineita, joita ei Suomessa saa edes myydä kosmetiikkana. Nämä rajoitukset ei ole kiusantekoa, vaan ihmisiä estetään käyttämästä aineita, joissa on suuri vaara. Parasta olisi, että asiantunteva kosmetologi valitsisi tuotteet missä hedelmähappojen hyödyt parhaiten vaikuttaisivat juuri sinun ihotyypillesi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti