lauantai 15. elokuuta 2015

Saako kasvohoidon jälkeen mennä ottamaan aurinkoa?

Yleensä näin kesällä varoitan asiakkaita siitä, että iho saattaa hoidon jälkeen palaa herkemmin. Tänä kesänä on ollut niin paljon sadepäiviä etten kai ole kenellekään sellaisia neuvonut. Näin kesällä kuitenkin moni asiakas lähtee hoidon jälkeen mökille saunomaan ja uimaan. Juuri niitä neuvon välttämään.

On hyvin vähän asioita mitä pitää välttää kasvohoidon jälkeen ja ne ovat ihan järkeenkäyviä. Suosittelen ettei ihoa kannata pestä noin kuuteen tuntiin kasvohoidon jälkeen. Jos hoito on tehty iltapäivällä olisi hyväksi antaa aineiden vaikuttaa yön yli. Noin kuuden tunnin ajan kasvohoidossa käytettävät aineet jatkavat imeytymistään ja ihon normaali suojakerros palautuu. Iho on herkkä palamiselle, koska kasvohoito on muuttanut ihon omaa suojarakennetta ja ihoa ei kannata heti altistaa UV-säteilylle. Kysyn aina hoidon lopuksi miten asiakas jatkaa päiväänsä. Laitan kevyen meikin, jos hän lähtee vielä kaupungille ja ilman muuta aurinkosuojavoiteen jos on tarkoitus olla ulkona. Aurinkosuojavoidetta ei välttämättä tarvitse pestä pois, vaan se voi jäädä yön yli, niin aineet saa imeytyä rauhassa. Saunominen kasvohoidon jälkeen kirpaisee minua aina, kun hoidosta menee hukkaan niin paljon. Samoin vesijumpat ja muut jumpat voisi siltä päivältä unohtaa, koska voimakas hikoilu vie aineet mennessään ja tokihan sen jälkeen haluaa kunnolla pesulle.

Joillekin on aivan mahdoton ajatus ettei menisi illalla suihkuun ja pesemään tukkaansa. Jotkut eivät pysty millään muuttamaan iltarutiniiaan mitä hiukan ihmettelen. Mietin, että enkö osaa perustella asiaani tarpeeksi hyvin, kun asiakas lähtee meiltä iltakahdeksalta ja menee lähes suoraan suihkuun ja tukan pesuun. Sen ymmärrän ettei tukka ole parhaimmillaan meiltä lähtiessä, mutta asia olisi aivan toinen, jos suihkutus olisi vasta aamulla. Harmittelen sitä, että osa hyvin tehdystä hoidosta valuu hukkaan ihan turhan takia. Välttäkää siis kasvohoidon jälkeen aurinkoa, saunomista ja hikijumppaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti