tiistai 18. elokuuta 2015

Miksi hoitovoiteet ei imeydy?

Tämä on aika yleinen kysymys, kun meille tulee uusi asiakas. Varsinkin talvella moni kokee ettei voiteista ole mitään hyötyä ja iho vaan kiristää ja hilseilee. Yleensä asiakas tulee ostamaan meiltä parempaa voidetta mikä imeytyisi kunnolla. Kyse ei kuitenkaan ole voiteesta, vaan iho tarvitsee kuorintaa.

Varsinkin vanhemmiten, kun estrogeenin tuotanto hidastuu ihon kuivuus lisääntyy ja ihosolujen elinaika lyhenee. Nuoremmalla iällä ihon tehokas solutoiminta työntää kuolleet solut tieltä pois ja ne hilseilee helpommin itsekseen irti. Meidän kuiva talvisää vielä lisää hilseen kerääntymistä ihon pintaan ja kerroksesta tulee, niin paksu ettei voide kunnolla imeydy. Kuollut solukko kerros voi olla niin tiukka, että voide jää pintaan lillumaan ja iho näyttää öljyisen kiiltävältä. Meikki ei tällaisella iholla levity kunnolla eikä myöskään pysy ja jo iltapäivästä kasvot ovat epäsiistin näköiset. Tämä tilanne korjaantuu nopeastikin kasvohoidossa jossa saadaan hilseily hoidettua kerralla pois. Ellei kuorintaa ole edelleenkään kotihoidossa mukana, niin tilanne palautuu ennalleen parissa kuukaudessa.

Kotikonstein paksua solukko kerrosta on aika vaikea saada pois, mutta kuorinta helpottaa tilannetta. Paras kuorinta tässä tapauksessa olisi Multivitamin Thermofoliant (82€), jota voisi käyttää joka kolmas päivä. Sen jälkeen Multivitamin Power Recovery Masque (69€), joka voi vaikuttaa yön yli olisi tehokkain hoito kotona. Muina päivinä kuoritaan Daily Microfoliantilla, niin näillä konsteilla hilseilykerros saadaan pikkuhiljaa vähenemään. Näiden hoitotoimenpiteiden jälkeen tuo sama voide mikä on ollut aiemminkin käytössä alkaa imeytymään kunnolla.

Sekin pitää huomioida, että jotkut voiteet ovat paksuja ja huonosti imeytyviä eikä sellaisia kannata käyttää. Yleensä ne sisältävät paljon vaseliinia, joka ei imeydy ihoon ollenkaan, mutta se on halpa raaka-aine.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti