maanantai 3. elokuuta 2015

Ihoa ohentavat sairaudet

Nyt näin blogin tilastoista, että oli haettu tietoa ihoa ohentavista sairauksista. Kysymys onkin hyvä ja monelle ajankohtainen. Yllättävän moni sairaus vaikuttaa ihoon ja harva lääkäri on potilaalle niistä vaikutuksista kertonut.

Ohentunut iho rypistyy helpommin ja UV-säteily polttaa nopeammin. Kotihoitotuotteet pitää ehdottomasti muuttaa tilanteen mukaan ja niillä voidaankin vaikuttaa ennalta ehkäisevästi ohentumiseen. Erilaiset ihottumat ja tulehdukset iskee ohentuneelle iholle herkemmin, mutta hyvällä hoidolla ihoa voi suojata monelta haittavaikutukselta. Reumataudit on suuri ryhmä erilaisia sairauksia ja ne ohentavat ihoa nopeasti. Ohentumista lisää sairauden lääkitykset joista tyypillisin on kortisoni ja sen vaikutus on aina ohentava ja UV-säteilylle herkistäminen. Sjögrenin syndrooma on yksi reumatauti, jolla on todella suuri vaikutus ihon ohentumiseen. Heillä rohtunut ja kuivunut iho aiheuttaa monenlaista kirvelyä ja kutinaa.

Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleistynyt valtavasti ja sillä on ihoa herkistävä ja ohentava vaikutus. Yleensä hoitamaton kilpirauhasen vajaatoiminta näkyy kasvoissa turvotuksena ja punakkuutena ja iho ihan kiiltää kuivuuttaan. Diabetes ohentaa ihoa todella paljon, mutta sen vaikutus näkyy ensimmäisenä jaloissa eikä niinkään kasvoissa. Diabeetikolla on suuri vaara saada säärihaavoja, koska ihon toiminnat heikkenee. Diabetes kuivattaa kasvojenkin ihoa, mutta se ei ole kovinkaan suuri ongelma ja dramaattisin muutos on noissa jaloissa. Kaikki vakavat sairaudet vaikuttaa ihoon ja yleensä se vaikutus on ohentumista ja kuivumista. Pitkä sairaalassa olo vaikuttaa ihoon jo pelkän sairaalan ilmastoinnin takia. Moni asiakas tilaa kasvohoidon heti, kun jaksaa meille tulla, koska iho on niin kiristävän kuiva.

Monilla lääkeaineilla on ihoa kuivattava vaikutus ja moni lisää UV-säteilyn haittoja. UV-säteily kuivattaa ja rasittaa ihoa aina ja jos lääke moninkertaistaa sen ei ole järkeä olla auringossa. Olen vuosien varrella hoitanut lukuisia asiakkaita kenellä on jokin ihoon vaikuttava sairaus. Jopa Sjögrenin sydrooman kohdalla on saatu näkyvää vaikutusta. Säästyy monelta kutinalta ja kirvelyltä, kun hakee apua ihoonsa ja ammattitaitoinen kosmetologi osaa kyllä auttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti