lauantai 1. elokuuta 2015

Meikistä on paljon hyötyä iholle

Törmään vielä aika usein käsitykseen, että meikki jotenkin rasittaisi, tai vaurioittaisi ihoa. Se ei pidä paikkaansa eikä ole kai koskaankaan pitänyt. Tietysti 50-luvun meikit oli laadultaa paljon huonompia, kuin nykyisin. Nuoria naisia hiukan turhaan varoiteltiin meikin vaaroista etteivät he olisi käyttäneet meikkiä. Ihmetyttää miten 1900-luvulla meikki on saanut syntisen leiman, vaikka kautta historian on meikkiä käytetty. Jo roomalaisnaiset käyttivät meikkejä ja ihonhoitotuotteita. Muistan omaa työuraani aloittaessani miten moni nainen valuutteli minulle ettei ole koskaan käyttänyt meikkiä aivan, kuin se olisi tehnyt heistä parempia ihmisiä.

Meikki on erinomainen suoja iholle ja nimenomaan Suomen ilmastossa sitä suojaa tarvitaan. Herkkä ja ohut ihoisen kannattaisi käyttää hyvälaatuista meikkiä päivittäin ihan hoidollisista syistä. Yleensä näen couperosaa vähemmän niillä asiakkailla jotka käyttävät meikkiä päivittäin. Voisi jopa sanoa, että meikin käyttö on terveydelle hyväksi, koska se suojaa UV-säteilyltä. Ainoat haittapuolet on halvat huonolaatuiset meikkivoiteet, jotka sisältävät paljon vaseliinia ja synteettisiä väriaineita, jotka tukkivat ihoa ja aiheuttavat mustapäitä. Tietysti huono meikin poisto aiheuttaa ihoon ongelmia, mutta sehän ei ole itse meikkituotteen vika, vaan johtuu käyttäjästä.

Joskus tuntuu, että meikkiä käyttävät hoitavat ihoaa säännöllisemmin ja paremmin, kuin meikkaamattomat. Tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa kaikkien kohdalla, koska moni vakioasiakkaani ei meikkaa ollenkaan, mutta hoitaa ihonsa erinomaisesti. Monen asiakkaan kanssa olen kuitenkin jutellut siitä miten paljon paremmin tulee iho puhdistettua ja kosteutettua niinä iltoina, kun pesee meikkiä pois. Tämän huomaan ihan itsessänikin. Välillä iltaisin tulee luistettua ihon puhdistuksesta, jos ei ole tarvetta poistaa meikkiä.

Haluan korostaa sitä, että meille on aivan sama käyttääkö asiakkaamme meikkiä, vai ei. Se on jokaisen oma valinta emmekä ala suosittelemaan meikkituotteita ellei asiakas itse osoita kiinnostusta niihin. On myös muita konsteja suojata ihoa hyvin, kuin meikki. Moni ei kuitenkaan ole koskaan edes ajatellut ihon suojaamisen tarvetta ja heillä meikki on tavallaan hoitanut senkin puolen ihan vahingossa. Erittäin hyvä suojaava meikki on tämä Youngbloodin mineraalimeikki. En lakkaa kehumasta sen hyviä puolia ja monia vaikutuksia. Esimerkiksi couperosaiholla se vähentää oleellisesti uusien pintaverisuonten laajentumista, koska se jättää iholle niin suojaavan pinnan.

4 kommenttia:

 1. Allekirjoitan tuon jutun. Ellei meikkiä ole ei paljo viitsi iltaisin puhdistaa ihoa. Pikainen vesihuuhtelu riittää. Ellen aamuisin ala tekemään meikkiä työpäivää varten pesu unohtuu kokonaan ja samalla myös voiteet sun muut tipat. Meikkaus aamuina kyllä puhdistan ja yleensä kuorinkin vielä ihon ennen hoitoaineita.

  Onneksi näitä meikkiaamuja on suurin osa taas, kun lomalta palaan työhön.

  K.K

  VastaaPoista
 2. Meikki on auttanut minun ihoni ongelmissa oleellisesti. Olin nuorempana kilpahiihtäjä ja vielä nykyisinkin talviurheilu ja laskettelu kuuluu elämääni. Menin Inkerin hoitoon muutama vuosi sitten nelikymppislahjaksi saadulla lahjakortilla. Itse olin jo alistunut siihen, että naama punoitti ja couperosa paheni vuosi vuodelta. Inkeri perusteli hoitojen ja voiteiden vaikutukset niin perusteellisesti, että rohkenin kokeilla. Puolen vuoden päästä naama ei ollut enää kirjava eikä kukkinut punaisia läiskiä. Nykyisin en enää nanoliftistä luopuisi ja rasvatkin laitan neuvojen mukaisesti. Selkein vaikutus on ollut primer+mineraalimeikkijauhe (yb) yhdistelmällä. Laitan huolellisesti meikin aina, kun lähden ulkoilemaan ja iho ei juurikaan punota sisään tullessa. Ellen laita meikkiä posket hehkuu ja kuumottaa koko illan. Ennen en juurikaan meikkejä käyttänyt, mutta nyt ymmärrän niiden hoitavan puolenkin.


  Kirsi P

  VastaaPoista
 3. Joo, kyl Youngblodin mineraalimeikki on paras suoja laskettelurinteessä.

  VastaaPoista
 4. Kärsin aina kesäisin kirjavasta ihosta. Varsinaisia pigmenttiläiskiä nämä ei ole, mut iho on muuten epämääräisen laikukas. Käytän yöksi ja päiväksi tätä uusittua pure night yövoidetta ja sen päällä skinperfect primeriä. Tuo primer tasoittaa värin, muttei ole mikään paksu naamari. Kai näin voi tehdä, kun ihoni selvästi voi paremmin?

  VastaaPoista