keskiviikko 19. elokuuta 2015

Sähköiset kasvoharjat kotikäytössä

Olen naistenlehdistä huomannut, että erilaisia pienkoneita on myynnissä kotihoitoa varten. Sähköinen kasvoharja on varmaan eniten mainostettu ja jouduikin perehtymään asiaan kunnolla, kun Kauneus ja Terveys lehden toimittaja pyysi aiheesta haastattelua.

Oma kantani on kielteinen näitä harjoja kohtaan ja itse en iholleni niitä käyttäisi. Kosmetologien käytössä sähköisiä harjoja on ollut jo vuosikymmeniä, mutta niidenkään idea ei perustu harjaan, vaan sen kanssa käytettävään hoitoaineeseen. Suomalaisten iho joutuu muutenkin niin kovalle koetukselle ilmaston takia niin ei kannata rasitusta lisätä. Harja irroittaa mekaanisesti raapimalla kuollutta solukkoa ja ihotalia. Mielestäni on paljon järkevämpää sulattaa sitä miedoilla kuorinta-aineilla, vaikka päivittäin. Daily Microfoliant (71€) on tähän tarkoitukseen aivan erinomainen ja ei varmasti tee mitään haittaa iholle.

Näillä sähköisillä harjoilla yleensä aluksi innostutaan liikaa ja harjataan liian voimakkaasti ja pitkään. Sitten ne koneet unohtuu ihan, kuin soutulaitteet ja kuntopyörät. Tuossa samassa lehtihaastattelussa on ihotautilääkärin ja helsinkiläisen kosmetologin mielipiteet harjoista. Se he suhtautuvat myönteisemmin asiaan, kuin minä. Sen jälkeen he luettelevat mille ihotyypeille harjat ei sovi. Itse olen sen verran suoraviivainen mielipiteissäni etten halua olla harhaan johtava, vain ollakseni positiivinen. Lopputulema oli meillä kaikilla sama. Ohut vanheneva, kuiva ja couperoottinen iho ei missään tapauksessa kestä näitä harjoja. Ainoastaan paksu rasvainen iho voi niistä hyötyä näin kesäaikaan pari kertaa viikossa käytettynä. Mutta miksi ostaa joku kone, kun parempaan tulokseen päästään hyvällä kuorinta-aineella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti