sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Ennaltaehkäisy vähentää katupölyn haittoja

Kevät ja lämmin säätila on toivottavasti tullut jo jäädäkseen. Tästä seuraa kaupungeissa ikävä vaihe, kun talven hiekoitusta aletaan putsaamaan pois. Tuulisena päivänä hiekkaa on ilmassa todella paljon ja iho joutuu alttiiksi mekaaniselle hiekkapuhallukselle. Ihon pintaan tarttuu kaikki tahmea lika mikä auton pakokaasuista ja muusta saasteesta tulee ja päivän mittaan kaikki ehtii imeytyä ihon päällimmäisiin solukerroksiin. Tähän, kun vielä lisätään siitepölyt, niin iho on todella kovilla. Pitkän talven jälkeen ihon kunto on huonoimmillaan ja sen suojamekanismit pettää helposti.

Miten katupöly vaikuttaa

Talven kuivattama ja ohentunut iho ei tarvitse suuriakaan rasituksia, kun se alkaa ärsyyntyä, punoittaa, hilseillä ja kirvellä. Katupölyn hiova vaikutus irroittaa ihon pinnalta viimeisenkin suojakerroksen ja kosteus pääsee helposti haihtumaan. Suojakerroksen pettäessä ilman saasteet imeytyvät solukerroksiin ja niiden vaikutus on ihoa ärsyttävä. Tähän, kun vielä tulee siitepölyt on jo ihme ellei iho ala reagoimaan. Siitepölyallergisilla lääkitys vähentää ärsytysihottumia, mutta kuivuus ja ohentuminen on kyllä näkyvissä. Katupölyn ärsyttämä iho on yleensä todella punakka ja hilseilevä. Iho tuntuu myös pahalta yleensä kutina ja kirvely on kova ja kuivuus tekee kiristelyä. Tässä vaiheessa olevia ihoja näkee meillä joka kevät. Vakioasiakkaiden ihonhoito on ennaltaehkäissyt nuo vaivat, mutta uusilla asiakkailla iho voi olla todella ärtynyt.

Hyvä suojaus estää katupölyn haitat

Tässäkin tapauksessa ennaltaehkäisy olisi paras lääke. Hyvin hoidetulla ja kosteutetulla iholla on oma suojabarriääri kunnossa ja se torjuu ulkoiset haitat. Kasvohoidot ovat hyvin tärkeitä korjaamaan talven aiheuttamat ihorasitukset. Ellei ihoa ole pitkään aikaan hoidettu olisi iholle hyväksi tehdä 2-3 kasvohoito peräkkäin noin 2-4 viikon välein. Kotihoidossa ihon suojabarriääriä korjaa parhaiten Phyto Replenish Oil (94€) mikä tuli myyntiin vasta joulukuussa. Itse olen aivan hurmaantunut tästä kevyestä, mutta tehokkaasta öljystä. Phyto Replenish Oil on noussut nopeasti yhdeksi meidän suosikkituotteeksi. Ellet ole sitä vielä kokeillut nyt olisi hyvä hetki ottaa se käyttöön. Hoitovoiteista kaikista suojaavin on Super Rich Repair (127€) ja sitä voi hyvin käyttää päivävoiteena ja meikinalusvoiteenakin.

Primerit suojaavat ihoa ulkoiselta ärsytykseltä

Dermalogican meikinpohjustusaineet eli primerit ovat erinomaisia suojaamaan ihoa kaikelta ulkoiselta ärsytykseltä. Meikinpohjustusaineita on kolme SKINPERFECT PRIMER sk 30 (77€) HYDRABLUR PRIMER (77€) REDNESS RELIEF PRIMER sk 20 (74€). Niitä käytetään kosteusvoiteiden päällä siloittamaan ja tasoittamaan ryppyjä ja juonteita. Niiden päälle yleensä levitetään meikkivoide, mutta paljon niitä käytetään ihan yksinäänkin. Varsinkin SkinPerfect Primer sk 30 on hyvin suosittu ihan yksin käytettynä. Primerit jättää suojaavan pinnan iholle joka torjuu kaiken mekaanisen ärsytyksen ja sitoo ihon oman kosteuden. Varsinainen suojaustuote on BARRIER REPAIR (62€) joka sulaa ihon rakenteeseen ja vahvistaa ihon omaa suojabarriääriä. Se jättää ihanan silkkisen pinnan ja senkin päälle voi levittää meikin jos haluaa. Barrier Repairia voi käyttää myös yövoiteen päällä suojaamaan iho makuuhuoneen kuivalta sisäilmalta. Itse käytän Barrier Repairia yötä päivää kesät talvet.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti