lauantai 25. maaliskuuta 2017

Silmät kuin tomaatit

Kaikkihan tietävät ettei vanhuus tule yksin, vaan se tuo myös vaivat tullessaan. Tänä keväänä itse huomaan taas yhden vaivan lisää. Talvella kuivuneet silmäni ovat kuin punaiset tomaatit katupölyn ja tuulen ärsytyksestä. En ole ollut koskaan allerginen millekään joten en usko tämänkään olevan sellaista, vaan muuten kuivunut silmän limakalvo on ärsyyntynyt pölyn mekaanisesta hankauksesta.

Tippoja ja taas tippoja

Olen koko talven tiputellut silmiini keittosuolaliuosta aina muistaessani, mutta sekin unohtuu heti, kun vaiva helpottaa. Pahimpina hetkinä laitan Lecrolyn lääketippoja, jotka helpottaa myös kirvelyä. Tämä silmien kanssa puuhastelu tuntuu olevan jokaisen ikäiseni naisen harmin aihe varsinkin talvella ja nyt pölyjen aikaan. Suurin rasite näistä tiputuksista tulee ohuelle silmäluomelle, joka muutenkin alkaa olla ryppyinen ja kuiva. Ennen kaikkea silmänympärys kaipaa suojaa ettei eri nesteet pääse huuhtomaan ihokerrosten omia suoja-aineita pois. Paras tähän on Multivitamin Power Firm (75€)silmänympärysvoide joka sulaa ihon rakenteeseen ja estää lääketippojen kuivattavaa vaikutusta.  Itse laitan Multivitamin Power Firmiä aamuisin Skin Hydrating Boosterin (99€) päälle parikin kerrosta. Annan ensimmäsen kerroksen imeytyä vartin verran ja sitten lisään toisen kerroksen. Loppu kannattaa sormista sipaista suunympärysryppyihin.

Rypyt hoidetaan öisin

Yöksi tarkoitettu Age Reversal Eye Complex (86€) on paras mahdollinen ryppyvoide vähentämään silmäluomen veltostumista, turvotusta ja rypistymistä. Sen sisältämä retinoli siloittaa ihoa näkyvästi. Voiteen koostumus uudistettiin viime vuonna ja tämä muutos on ollut erittäin hyvä, koska kosteuttava vaikutus on lisääntynyt. Age Reversal Eye Complex vähentää turvotusta mikä on aina seurauksena silmätipoista. On tipat lääkemäisiä, tai vaan kosteuttavia ne aiheuttaa ohuen silmäluomen vettymistä ja turvotus on valmis. Iltaisinkin voi silmänympäryksen hoitotuotteet laittaa kahteen kertaan, koska hoidon tarve on niin suuri. Ensimmäiseksi on hyvä laittaa Skin Hydrating Booster koko kasvoille ja se on erinomainen silmänluomillekin. Sen päälle Age Reversal Eye Complex pariin kertaa noin tunnin välein estää rypistymistä tehokkaasti. 

Meikitön päivä on hoitopäivä

Silmämeikki on hyvä suoja pölyjä vastaan ja meikkien laadulla on suuri merkitys. Youngbloodin mineraalimeikit ovat samalla myös suojaavia ja hoitavia. Itse meikkaan harvoin sunnuntaisin ja silloin kannattaakin hoitaa silmänympärysihoa pitkin päivää. Lisäilen Multivitamin Power Firmiä aina, kun laitan silmätippojakin. Tässäkin ennalta ehkäisy on tärkeintä. Silmänympäryksiä kannattaa hoitaa kunnolla jo ennen kuin rohtumia ja muita ongelmia näkyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti