Ihmisen henkinen olotila ja stressi vaikuttaa ihoon hyvin paljon ja se on aina otettava huomioon kotihoitotuotteita valitessa. Työvuosieni aikana olen useita kertoja kohdannut asiakkaita joiden ihonhoito on mennyt överiksi. Ei ole normaalitilanne, jos ihoa tarkkaillaan jatkuvasti ja peilin edessä ollaan kymmeniä kertoja päivässä.
Nämä tilanteet ovat hyvin vaikeita kosmetologille, jos asiakas ei itse huomaa keskittyvänsä liikaa omaan ihoonsa. Joku voi käydä meillä useita kertoja viikossa kysymässä neuvoja ja ostamassa aina vaan uusia ja uusia tuotteita. Siinä kohtaa minä stoppaan tuon ostelun. En tiedä onko se pahaksi, vai hyväksi, että sanon suoraan ettei iholle kannata laittaa kymmentä tuotetta yhtäaikaa ja vaihdella niitä päivittäin. Sillä systeemillä saa takuulla iho-ongelmia ja ihon tasapaino pettää täysin. Katson, että moraalinen velvollisuuteni on pysäyttää tämä liika hoitaminen. En voi hyvällä omalla tunnolla myydä aina vaan uusia aineita, vaikka ehkä joku kosmetologi olisi kaupan teosta innoissaan. Yritän sanoa nätisti asiakkaalle, että kyse on jo aivan muusta, kuin ihonhoidosta.
Elämä heijastuu ihoon
Silloin, kun ihminen on heikoilla vaikean elämän tilanteen vuoksi jotkut alkavat keskittymään ihoonsa aivan liikaa. Moni asiakas on itse kertonut minulle jälkeen päin, että heillä oli suuri ahdistus ihostaan, kun muutenkin oli elämässä vaikeaa. Joku kertoi pyörineensä monta päivää kotona ja siirtyillyt vain peililtä peilille. Eräs sanoi, että hän ei millään saannut ajatustaan ihosta poikki. Ihon ongelmat pulpahtivat mieleen teki hän mitä tahansa. Vuosikymmeniä sitten suorastaan järkytyin, kun asiakas käytti voidetuubin alle viikossa, vaikka sen olisi pitänyt riittää pari kuukautta. Hän laittoi voidetta juonteisiin kymmeniä kertoja päivässä, kun halusi päästä niistä eroon. Mitään järkeähän ei sellaisessa ihonhoidossa ole, vaan kyse on pakkomielteestä.Nämä tilanteet ovat hyvin vaikeita kosmetologille, jos asiakas ei itse huomaa keskittyvänsä liikaa omaan ihoonsa. Joku voi käydä meillä useita kertoja viikossa kysymässä neuvoja ja ostamassa aina vaan uusia ja uusia tuotteita. Siinä kohtaa minä stoppaan tuon ostelun. En tiedä onko se pahaksi, vai hyväksi, että sanon suoraan ettei iholle kannata laittaa kymmentä tuotetta yhtäaikaa ja vaihdella niitä päivittäin. Sillä systeemillä saa takuulla iho-ongelmia ja ihon tasapaino pettää täysin. Katson, että moraalinen velvollisuuteni on pysäyttää tämä liika hoitaminen. En voi hyvällä omalla tunnolla myydä aina vaan uusia aineita, vaikka ehkä joku kosmetologi olisi kaupan teosta innoissaan. Yritän sanoa nätisti asiakkaalle, että kyse on jo aivan muusta, kuin ihonhoidosta.
Hei
VastaaPoistaKysyisin seuraavaa:
Mitä olet mieltä öljypohjaisten puhdistusmaitojen käytöstä? Olen tullut siihen tulokseen etteivät ne puhdista kunnolla vaan likaa jää puhdistustuotteen kanssa ihoon, vaikka huuhtelisikin kunnolla. Lisäksi koen etteivät hoitotuotteet pysty enään ihoon imeytymään kun ihon pinnalle on jäänyt öljyjä putsarista. Olen käyttänyt Dermalogican Essential Cleanseria ja siitä tosiaan jää iho rasvaiseksi.
Luin myös äsken MTV3:n nettisivuilta että suomalaisten verkko-ostosrahat menevät 40% verran ulkomaisille verkkokaupoille, mitä tästä tuumaat?
T: Kikka
Öljyjä on monenlaisia ja huonoin vaihtoehto on mineraaliöljy, joka ei ole vesiliukoinen. Juuri tästä kiinnostuin aikoinani Dermalogicassa, koska se oli ensimmäinen hoitosarja Suomen markkinoilla jossa ei käytetä mineraaliöljyjä ollenkaan. Essential Cleansing Solution on täysin vesiliukoinen ja itse en koe sen jättävän mitenkään öljyistä pintaa. Nämä tuntemukset ovat hyvinkin makuasioita. Eri ihotyypeillä tuntuma on erilainen ja oma superkuiva ihoni ei öljyisyyttä tunne ja sellaiselle iholle Essential Solution on tarkoitettukin. Rasvaisemmalla iholla voi olla toisenlainen tilanne.
VastaaPoistaSiinä olet oikeassa ettei mineraaliöljypitoiset puhdistusmaidot puhdista ihoa kunnolla ja ne jäävät tukkimaan ihohuokosia. Sen takia monessa sarjassa onkin alkoholipitoiset kasvovedet jotka putsaavat öljyn pois, mutta samalla ne kuivattaa.
Aivan varmasti vähintään 40% verkkokaupasta menee ulkomaisiin kauppoihin ja olisin itse veikannut sen olevan vielä suurempi prosentti. Kuulun verkkokauppiasyhdistykseen ja heiltä saan tietoja verkkokauppojen kokonaistilanteesta Suomessa. Meillehän verkkokauppa on yksi palvelumuoto muiden joukossa ja se ei ole ollenkaan meidän päätyö.
Inkeri