keskiviikko 1. maaliskuuta 2017

Hajut voivat aiheuttaa päänsärkyä

Nykyisin on jo onneksi monessa julkisessa paikassa varoituksia liiallisesta tuoksujen käytöstä ja huomioidaan ihmiset joilla on ongelmia tuoksujen kanssa. Tuoksut voi aiheuttaa hengitysvaikeuksia, tai joillekin ne ovat syy päänsäryn, tai migreenin laukeamiseen.

Dermalogican tuotteet eivät sisällä hajusteita, tai väriaineita. Usein juuri hajusteet voivat aiheuttaa iholle ärsytysihottumaa. Se, että kosmetiikka ei sisällä hajusteita ei tarkoita, että siinä ei olisi mitään hajua. Kaikista raaka-aineista tulee ominaishaju ja hajutonta tuotetta ei olekaan. Kuitenkin yleensä nämä ominaishajut eivät ärsytä niin paljon, kuin hajusteet tekevät. Nämä ominaishajut haihtuvat yleensä nopeasti ja tuntuvat ainoastaan tuotetta levitettäessä. Ongelmallisin asia on, jos ihminen saa migreenin jostain hajusta. Sitä on mahdotonta aavistaa etukäteen mikä haju ketäkin ärsyttää. Se saattaa myös vaihdella. Yhtenä päivänä ihminen sietää hyvinkin jotain hajua ja toisena päivänä se ärsyttää kovasti ja aiheuttaa migreenin.

Yleensä nämä migreenipotilaat tykkäävät kovasti Dermalogicasta, koska siinä ominaishajutkin ovat hyvin mietoja. Hajusteet ovat kosmetiikassa aivan turhia aineita ja aiheuttavat vaan ongelmia. Silloin, kun siirryimme Dermalogicaan noin parikymmentävuotta sitten, muutama asiakas jäi meiltä pois, koska eivät tykänneet sen hajusteettomuudesta. Nykyisin taas suurin osa Dermalogican käyttäjistä eivät voi enää sietää hajustettua kosmetiikkaa. Minä ja Mari kuulumme tähän ryhmään ja yleensä emme koskaan käytäkkään muuta kosmetiikkaa, kuin Dermalogicaa. Joskus on vaan työn puolesta pakko kokeilla jotain, mutta hajusteet ovat ensimmäinen mikä vaikuttaa vastenmieliseltä.


1 kommentti:

  1. Dermalogican aineet ovat ainoita joita pystyn käyttämään migreenipäivinäkin. Ihanaa, että vihdoinkin löysin tuotesarjan joka ei pistä oksentamaan voimakkaiden hajusteiden takia. Olen jo ihan unohtanut miten inhottavalta pistävän makeat voiteet tuntui. Vuosikausiin en ole ostanut muuta, kuin Inkerin verkkokaupan aineita.
    M.S

    VastaaPoista