perjantai 3. maaliskuuta 2017

Hehkua harmaalle iholle

Hyvin usein uusi asiakas, joka on yli nelikymppinen valittelee ihon harmautta ja riutunutta ihon ulkonäköä. Tällaista en juuri koskaan kuule vakioasiakkaiden suusta. Iho todellakin muuttaa väriää vanhetessa ellei sitä hoida kunnolla.

Yleisin syy tähän harmaan kalpeaan ihon väriin on kuolleen solukkokerroksen kertyminen ihon pintaan. Toinen syy on verenkierron ja aineenvaihdunnan hidastuminen ihon pintakudoksessa. Helpointa on vaikuttaa tuohon kuolleeseen solukkoon ja se on myös aika nopea tapa kirkastaa ihon väriä. Iän myötä ihon uudistuminen ja muut toiminnot hidastuu. Nuorella parikymppisellä iho uudistuu täysin 3-4 viikon välein, mutta viisikymppisenä siihen menee 6-7 viikkoa. Uusi terve ihosolu työntää tieltään pois vanhan kuolleen solun ja se irtoaa hilseilynä. Ellei uutta solua synny vanhat kuolleet solut jäävät kiinni ihon pintaan ja kuolleen solukon kerros paksunee. Puhutaan paljon, ikääntymisen aiheuttamasta ihon ohenemisesta, mutta todellisuudessa käy niin, että elävä solukerros ohenee ja kuollut solukkokerros paksunee.

Tämä paksuuntunut kuolleen solukon kerros tekee ihon väristä harmaan ja paksu solukerros ei läpäise valoa. Terveessä solussa on paljon nestemäistä soluväliainetta joka tekee ihon pintakerroksesta läpikuultavan ja valo taituu siinä niin, että iho näyttää heleämmältä. Kuollut solukko ei enää sisällä vettä, vaan se on harmaa hiutale ihon pinnassa, joka myös korostaa ihon epätasaisuutta ja ryppyjä. Kuorinta on aivan välttämätön hoitoaine yli nelikymppisille. Ilman hyvää ihotyypin mukaista kuorinta-ainetta on aika vakea pitää ihoa hyvässä kunnossa. Juuri myyntiin tullut Daily Superfoliant (94€) on erinomainen vanhenevan ihon hellävarainen kuorinta. Daily Microfoliantkin (72€) käy, mutta tämä uusi kuorinta pureutuu paremmin ilman saasteiden ja muun ulkoapäin tulevan lian sulattamiseen. Nämä Daily tuotteet kuorivat pois vaan täysin kuolleen solukon.

Ihossa on myös ns.puolikuollutta solukkoa, joka on vielä alapinnaltaan kiinni elävässä solukerroksessa. Siihen tarvitaan toisenlainen kuorinta ja se on Multivitamin Thermofoliant (82€). Ilman näitä kuorinta-aineita oma ihoni on samea ja ryppyisempi. Puoliksi irrallaan oleva hapsottava kuollut solukko kerros saa ihon näyttämään ryppyisemmältä ja kaikin tavoin surkealta. Sitten, kun kuolleet solut on kuorittu pois iho näyttää ja tuntuu paljon jäntevämmältä ja kiinteämmältä. Kuorinta-aineilla on myös oleellinen merkitys kotihoitotuotteiden imeytymisessä. Paksu kuollut solukerros imee runsaasti hoitoaineita, mutta ne eivät saavuta koskaan sitä osaa solukosta mihin ne ovat tarkoitettu. Jo hoitoaineiden käytössä saadaan selvä säästö, kun kuorinta-aineet ovat säännöllisessä kotikäytössä. 

2 kommenttia:

  1. Iho on hehkeä ja näytän vuosia nuoremmalta power rich voidekuurin jälkeen. Siirryttyäni dermalogicaan loppui harmaus ja hilseily. Kiitos myös sinun ohjeittesi ilman niitä en olisi oppinut käyttämään aineita oikein. Olin aika epäluuloinen kotikuorintaa kohtaan aikaisemmin, mutta enää en osaa olla ilman dailyä ja tämä uusi on aivan huippu.
    Ullis

    VastaaPoista
  2. Joo, toi power rich sopii laiskiaiselle. En viitsi pelailla monen rasvan kaa ja matkustan paljo niin yx tuubi mukaan ja muuta ei tarvitse. Rypytkin siitä tykkää kun ne siliää ihka selvästi.

    Kirsi

    VastaaPoista