lauantai 30. maaliskuuta 2019

Hedelmöityshoitojen vaikutukset ihoon

Aina, kun elimistössä on hormonaalista epätasapainoa iho alkaa reagoimaan. Siinä vaiheessa, kun on päädytty hedelmöityshoitoihin on selvää, että elimistö altistetaan suurille määrille hormoneja ja niiden vaikutukset näkyvät aina ihossa.


Ihovaikutukset ovat moninaisia

Yleisin syy hedelmöityshoitoihin on polykystiset munasarjat eli oireyhtymä nimeltään PCOS. Tähän oireyhtymään kuuluu jo itsessään helposti rasvoittuva iho tai suorastaan acne. Muita oireita on keskivartalolihavuus ja liikakarvoitus. Tätä tilannetta, kun aloitetaan hoitamaan suurilla hormoniannoksilla voi siitä seurata voimakas finnireaktio ja acne. Ihoa ei voi hoitaa tyypillisillä acnelääkkeillä, koska päämääränä on raskaus ja se estää lääkkeiden käytön. Kosmetologin tarjoamat hoidot ovat ainoa tapa rauhoittaa ihon talineritys. Pitää myös huomioida, että hedelmöityshoitoihin päädyttäessä on jo käyty läpi suunnaton henkinen stressi ja paine. Stressi vaikuttaa lähes aina ihoon ja se voi näkyä rasvoittumisena ja finneinä, mutta yhtä hyvin voi puhjeta atopian tyyppinen ihottuma. Onneksi näitä erilaisia iho-ongelmia on aika vähän ja yleisemmin olen nähnyt vain lievää rasvoittumisen lisääntymistä ja muutamia näppyjä. Hikoilun lisääntyminen ja kuumat aallot helposti pahentavat vähäistäkin finnimäärää ja aiheuttavat iholla punakkuutta. Siinä vaiheessa, kun oma hormonitoiminta ajetaan alas vaihdevuosien tasolle saattaa ohuella ja atooppisella iholla kuivuus ja hilseily lisääntyä. Näihin kaikkiin iho-ongelmiin saa hyvin apua kosmetologilta ja hoitosuhde hedelmöityshoitoihin perehtyneeseen kosmetologiin kannattaa luoda jo ennen hoitojen aloittamista. Kotihoidon merkitys on suuri, kun elimistön hormonitaso heittelee äärestä toiseen ja hyvä laatuisiin hoitotuotteisiin kannattaakin panostaa.


Hedelmöityshoidot aiheuttaa pigmenttiläiskiä

Eniten olen huolissani pigmenttiläiskistä hedelmöityshoitojen yhteydessä, koska niitä tulee lähes kaikille. Näin keväällä pigmenttiläiskien riski on kaikista suurin, kun iholla ei ole yhtään suojaa talven jälkeen. Jokaisen joka aloittaa hedelmöityshoidot kannattaa ensimmäiseksi ostaa uv-suojallinen päivävoide ja kerroin pitää olla viisikymmentä. Nyt tarjouksessa oleva Dermalogican Dynamic Skin Recovery sk 50 NYT 89€ (119€) on todella hyvä kuivalle ja herkälle iholle. Nyt sen mukana saa iS Clinicalin Whitening Serum tehoseerumin matkakokoisena joka hajottaa pigmenttiläiskiä. Hedelmättömyys hoitojen aloitusvaiheessa kannattaa heti ostaa Whitening Serum joka ennalta ehkäisee pigmenttiläiskien syntymistä. Rasvaiselle iholle suosittelen iS Clinicalin Eclipse sk 50 (49€) joka on hyvin ohut ja helposti levittyvä emulsio. Nämä pigmenttiläiskät jäävät yleensä vaivaamaan moneksi vuodeksi, vaikka hoidot olisivatkin jo ohitse. Sen takia uv-suojallinen päivävoide pitääkin olla jatkuvasti käytössä. Dermatude-kasvohoidolla (170€) voi hoitaa myös pigmenttiläiskiä ja mielestäni se on tehokkain pigmenttihoito mitä olen ikinä tehnyt. Kuitenkaan näistä ihoreaktioista ei kannata ottaa itselleen suurta murhetta eikä varsinkaan pelätä niitä etukäteen. Ne saadaan kyllä hoidettua ja kuten jo kirjoitinkin kannattaa valita itselleen hedelmöityshoitoja ymmärtävä kosmetologi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti