maanantai 4. maaliskuuta 2019

Uv-säteily tuhoaa ihon kimmoisuutta

Nykyiset tutkimukset osoittavat entistä selvemmin millainen tuhovoima uv-säteilyllä on ihosoluihin. Ihosyöpä tulee sattumalta joillekin auringon seurauksena, mutta kaikkien ihot vanhenee ja veltostuu nopeammin uv-säteilyn takia.

Käytä uv-suojallista päivävoidetta

Ihoa kannattaa suojata jatkuvasti uv-säteilyltä. Itsekin olin vielä pari vuotta sitten vähän skeptinen, että pitääkö marraskuun muutamiltakin säteiltä suojautua. Nykytietämyksen mukaan pilvisenäkin päivänä on säteilyä ja myös sisätilojen valot tuottavat säteilyä. Tärkeintä onkin vähentää kaikin tavoin iholle osuvaa säteilymäärää. Itse näen päivittäin uv-säteilyn tuhoja. Monella ns.ulkoilmaihmisellä ihon on aivan läiskikäs ja kirjava. Erittäin harvalla yli nelikymppisellä rusketus tulee tasaisena vaan iho kirjavoituu. Uv-säteily tuhoaa nimenomaan kollageeni- ja elastiinisäikeitä jotka tärkeitä ihon kimmoisuuden kannalta. Dermatude-kasvohoito (170€) vaikuttaa näihin kumpaankin vanhenemisilmiöön ja tuo ihon kirkastuminen ja läiskien väheneminen saa kasvot näyttämään nuorekkaimmilta. Tuolla kirjavuuden vähenemisellä on yhtä suuri vaikutus nuorekkuuteen kuin ihon kiinteytymiselläkin. Päivävoiteeksi kannattaa aina valita uv-suojallinen voide ja suojakerroin pitää olla vähintään kolmekymmentä ja mieluummin viisikymmentä. Täyteläinen ja vanhenevalle iholle sopiva uv-suojallinen päivävoide on Dermalogican DYNAMIC SKIN RECOVERY sk 50 (119€). Dynamic Skin Recovery sk 50 on hyvin kiinteyttävä ja kosteuttava vaikutukseltaan ja se ei talvellakaan vaadi mitään tehoseerumia alleen, mutta tietysti seerumin käyttö on aina hyväksi. Toinen suosikkituote on DermalogicanSKINPERFECT PRIMER sk 30 (85€)meikinpohjustusvoide jota moni käyttäämeikkivoiteenakin. Se jättää iholle kuulaan kauniin pinnan ja siloittaa juonteita ja ryppyjä sekä tasoittaa ihon kirjavuutta. Meikki suojaa uv-säteilyltä

Monissa meikkivoiteissa on uv-suoja, mutta vaikka ei olisikaan tiivis pigmenttikerros suojaa ihoa ulkoisilta rasitteilta esimerkiksi tuulelta, pakkaselta ja auringolta. Meidän suosituin meikkituote on Youngbloodin NATURAL MINERAL FOUNDATION (65€)ja siinä on parinkympin uv-suoja.
Mitään haittaa ei siitä ole, jos päällekäin on useita uv-suojallisia tuotteita, koska suojaavuus vain paranee. iS Clinicalin ECLIPSE sk 50 (49€)oli viime kesänä meillä ensinmäistä kertaa myynnissä ja sen edullisuus ja miellyttävä koostumus teki siitä suositun. Eclipse sk 50 on 100ml pumppupakkaus
eli tuplakokoinen verrattuna muihin voiteisiin. Tämä voide on todella ohut ja kevyt ja sopii niille jotka ovat rasvakammoisia. Viime kesän helteessäkään se ei valunut, tai tuntunut tahmealta ja siitä löytyy myös kevyt värillinen versio. Näin talvella suosittelen Eclipsen alle tehoseerumeita, koska muuten se ei hoida riittävästi yli kolmekymppistä kuivaa ihoa. Esimerkiksi PHYTO REPLENISH OIL (102€) on erinomainen ihon suojautumista lisäävä kevytöljy. Toinen iS Clinicalin uv-suojallinen voide on EXTREME sk 30 (85€) Extreme on ihanteellinen päivävoide, koska se levittyy hyvin ja kosteuttaa ja elvyttää vanhenevaa ihoa. Sekin on pakattu 100ml pumppupakkaukseen joten se riittää kesän puoleen väliin. Suosittelen lämpimästi, että jokaisella olisi jokin uv-suojallinen tuote käytössä myös talvella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti